MWC 2023.

ICTbusiness TV: Korisnici i telekomi se prilagođavaju promjenama na tržištu

ICTbusiness TV: Korisnici i telekomi se prilagođavaju promjenama na tržištu

I dok se polako bližimo kraju našeg MWC 2023 televizijskog serijala jasno je kako telekomi nastavljaju s komercijalizacijom 5G mreža i pokazuju to novim primjerima u praksi, dok se korisnici ustežu u kupovini novih pametnih telefona što se jako dobro vidi na rezultatima na tržištu.

Globalno tržište pametnih telefona doživjelo je pad peti uzastopni kvartal, uz pad od 12 posto na godišnjoj razini u prvom kvartalu 2023., prema Canalysu. Unatoč ograničenim poboljšanjima u glavnim nepovoljnim makro čimbenicima, tržište se tek treba oporaviti. Međutim kako ističe Stefan Streit, CMO TCL-a uvijek je tu prilika za rast na bazi novih i inovativnih proizvoda. Prema njegovim riječima jedna od važnih stvari je svakako da imaju tehnologiju koja smanjuje plavu svjetlost tako da se oči više ne oštećuju ili umaraju. O samim novim modelima i prototipovima govori nam Chen Lu, TCL-a.

U drugom dijelu emisije o tome kako se Huawei pripremio i stvorio okruženje bez Googla kroz HMS i druge alate koji se nalaze u njihovoj trgovini aplikacijama govori dr. Jaime Gonzalo, potpredsjednik Huawei Mobile Services Europe.

O stanju na telekom tržištu i promjenama koje nas očekuju vrijeme komercijalizacije 5G tehnologije razgovarali smo s Lory Thorpe iz IBM-a. . Mreže postaju sve kritičnije, povezivost postaje sve kritičnija, to je još jedno područje poremećaja gdje su u konačnici zahtjevi na mrežama sve veći, ističe Lorz Thorpe.