ICTbusiness TV: Huawei odgovara na zahtjeve korisnika

ICTbusiness TV: Huawei odgovara na zahtjeve korisnika

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić, Marko Šustić

Kako bismo vam dočarali atmosferu sajma IFA u Berlinu donosimo vam kratki video s velike i jako dobro posjećene konferencije za medije i partnere Huaweija koji ju je iskoristio kako bi pokazao svoj novi pametni telefon Mate S.

U Huaweiju se naravno hvale kako je riječ o pametnom telefonu iznimnog dizajna, koji ima vrlo tanko kućište od svega 2,65 milimetara. Mora se priznati kako nije riječ o debljini cijelog telefona, nego samo njegovih vanjskih rubova.

Mate S ima novu generaciju čitača otiska prsta koja se sada koristi i za slajdanje, na primjer fotografija u galeriji, a služi i za sve one koji obožavaju „sebiće“ i to samo s dodirom na senzor otiska prsta.

Isprobali smo taj novi Mate S koji ima zaslon 5,5 inča s uz 401 ppi, u Full HD rezoluciji uz kontrast je 1,8 milijuna :1. Kako bi ga zaštitili Huawei koristi Gorilla staklo četvrte generacije. Nova Huawei uzdanica ima 13 megapiksela s 4-kolornim RGBW senzorom slike, uz dobru stabilizaciju slike i mogućnost snimanja u uvjetima slabije vidljivosti.

 

 

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.