ICTBusiness TV: ECDL za sve

ICTBusiness TV: ECDL za sve

Foto: Fotolia (Ilustracija)

Tijekom 2014. godine izrađeno je 11 novih ECDL online tečajeva prema obnovljenom kurikulumu ECDL modula, namijenjenih učenicima, nastavnicima i studentima, profesorima, a čak se govori da će ECDL-ovi prema želji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet biti dostupni svima.

Izradu tečajeva je prema prijedlogu projekta CARNeta financirao HAKOM u sklopu natječaja "Ideje za razvoj softverskih aplikacija i usluga za poticanje i ujednačavanje razvoja širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima", a tečajeve je izradilo Otvoreno učilište Algebra.

Kao ekskluzivni nacionalni nositelj ECDL licence, Hrvatski informatički zbor (HIZ) je odgovoran za verifikaciju izrađenih materijala. Upravo smo u Algebri s njezinim direktorom Tomislavom Dominkovićem te Zoranom Jančićem razgovarali o tome kako su nastali sadržaji za ove ECDL module i što se sve tražilo da oni pokriju.

 

Još iz kategorije

ICT na Ti:  Važno je ulagati u istraživanje i razvoj

ICT na Ti: Važno je ulagati u istraživanje i razvoj

13.08.2022.

U još jednoj ICT na Ti emisiji razgovaramo s Davorom Runjeom koji je danas suosnivač startupa Airt koji se bavi umjetnom inteligencijom, a uz to je prvi čovjek Hrvatske udruge nezavisnih izvoznika softvera (CISEX). Prije toga bio je suosnivač prve digitalne agencije Drap.

ICT na Ti: Poljoprivreda treba tehnologiju

ICT na Ti: Poljoprivreda treba tehnologiju

19.07.2022.

Tehnologija je sastavni dio poljoprivrede, no danas je poljoprivreda kao i mnoge druge grane gospodarstva u intenzivnoj digitalnoj transformaciji. Upravo stoga pričamo s Matijom Žuljem iz domaćeg startupa Agrivi.

ICT na Ti: Umjetna inteligencija i umjetnost

ICT na Ti: Umjetna inteligencija i umjetnost

18.07.2022.

Kako je moguće spojiti umjetnost i umjetnu inteligenciju pokazala je Hrvatska koja se na Venecijanskom bijenalu – 59. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti predstavlja projektom „Bez naziva (Hrvatski paviljon) 2022“ umjetnika Tome Savića-Gecana i kustosice Elene Filipović.