ICTbusiness TV: Dvije akvizicije domaćih tvrtki

ICTbusiness TV: Dvije akvizicije domaćih tvrtki

Prošlih nekoliko tjedana obilježile su neke velike promjene na domaćem Pet minuta, agencija Five prodana je za 40 milijuna dolara, dok je Shift, konferencija od developerske do FinTecha prodana Infobipu. Iznos se ne zna, barem ne zasad. To je bio razlog za razgovor s Lukom Abrusom jednim od suosnivača Pet minuta i Ivanom Burazinom osnivačem Shifta.

Pet minuta je krenuo iz Zagreba, sada ima ured u Brooklynu u New Yorku. Riječ je o IT tvrtki koja radi kao digitalna je agencija koja pruža čitav spektar usluga, uključujući strategiju proizvoda, dizajn, izradu i isporuku digitalnih iskustava, te kontinuirani marketing rasta koristeći agilnu metodologiju u kombinaciji sa znanstvenim / metričkim podacima u pristupu dizajnu proizvoda. Abrus ističe za ICTbusiness TV da je očekuju nastavak rasta i dobru sinergiju.

Istu tu sinergiju očekuje i Burazin kada je riječ o akviziciji njegove tvrtke od strane najveće domaće IT tvrtke Infobip koja je krenula iz Vodnjana, izgradila kampus, sad gradi novi kampus u Zagrebu, a inače ima sjedište u Londonu. Osnivač i CEO ove tehnološke konferencije Ivan Burazin ujedno je imenovan članom Uprave za developersko iskustvo (Chief Developer Experience Officer) u Infobipu. On ističe kako je to velika prilika jer će Shift rast i kroz internu i eksternu Infobipovu konferenciju. Burazin napominje Akvizicija će ujedno omogućiti širenje Infobip Shift konferencije u svijetu, prvo u SAD-u, a potom i u Latinskoj Americi te jugoistočnoj Aziji, što će definitivno značiti transformaciju uspješnog regionalnog igrača u globalnog.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  CES pokazao smjer razvoja

ICTbusiness TV: CES pokazao smjer razvoja

27.01.2022.

I početak godine obilježen je nastavkom krize tako da je ovogodišnji sajam CES 2022. održan u manjem obimu nego inače i to zbog mnogobrojnih otkazivanja. Sajam CES 2022 održan je u posebnim uvjetima krize i skraćen jedan dan tako da je službeno trajao od 5. do 7. siječnja u Las Vegasu. Iako je inače sajam CES posjećivalo više od 170 tisuća posjetitelja ove godine bilo ih je tek nešto više od 40 tisuća, od čega 30 posto iz inozemstva.

ICTbusiness TV: Snažan rast ICT industrije

ICTbusiness TV: Snažan rast ICT industrije

14.01.2022.

Veliku obljetnicu obilježio je HUP ICT i to svojih prvih dvadeset godina, a na skupu koji je održan tom prilikom govorilo se ne o prošlosti nego o tome što nam donosi budućnost i kako je uhvatiti. HUP-ICT se već dugi niz godina sustavno zalaže za ostvarenje ove nove mogućnosti za sve tvrtke koje do sada nisu mogle povući dovoljno sredstava za svoje inovativne projekte putem poziva za istraživanje, razvoj i inovacije, a što bi trebalo omogućiti daljnji brži rast sektora.

ICTbusiness TV:  Digitalizacija i 5G guraju rast

ICTbusiness TV: Digitalizacija i 5G guraju rast

28.12.2021.

Pred vama je posljednja ICTbusiness TV emisija u 2021. godini malo drugačija nego inače jer planiramo za 2022. godinu zaista mnoštvo noviteta. Na konferenciji Hrvatske udruge poslodavaca 'Tehnološki napredak - osnova za gospodarsku konkurentnost Hrvatske' ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić potvrdio je da postoji otpor u lokalnim sredinama prema gradnji infrastrukture za 5G mrežu, ali naglasio da se to rješava. Pritom je napomenuo kako će Vlada ICT industrija promicati kao vertikalnu industriju u Strategiji pametne specijalizacije prema Europskoj komisiji.