ICTbusiness TV: Dvije akvizicije domaćih tvrtki

ICTbusiness TV: Dvije akvizicije domaćih tvrtki

Prošlih nekoliko tjedana obilježile su neke velike promjene na domaćem Pet minuta, agencija Five prodana je za 40 milijuna dolara, dok je Shift, konferencija od developerske do FinTecha prodana Infobipu. Iznos se ne zna, barem ne zasad. To je bio razlog za razgovor s Lukom Abrusom jednim od suosnivača Pet minuta i Ivanom Burazinom osnivačem Shifta.

Pet minuta je krenuo iz Zagreba, sada ima ured u Brooklynu u New Yorku. Riječ je o IT tvrtki koja radi kao digitalna je agencija koja pruža čitav spektar usluga, uključujući strategiju proizvoda, dizajn, izradu i isporuku digitalnih iskustava, te kontinuirani marketing rasta koristeći agilnu metodologiju u kombinaciji sa znanstvenim / metričkim podacima u pristupu dizajnu proizvoda. Abrus ističe za ICTbusiness TV da je očekuju nastavak rasta i dobru sinergiju.

Istu tu sinergiju očekuje i Burazin kada je riječ o akviziciji njegove tvrtke od strane najveće domaće IT tvrtke Infobip koja je krenula iz Vodnjana, izgradila kampus, sad gradi novi kampus u Zagrebu, a inače ima sjedište u Londonu. Osnivač i CEO ove tehnološke konferencije Ivan Burazin ujedno je imenovan članom Uprave za developersko iskustvo (Chief Developer Experience Officer) u Infobipu. On ističe kako je to velika prilika jer će Shift rast i kroz internu i eksternu Infobipovu konferenciju. Burazin napominje Akvizicija će ujedno omogućiti širenje Infobip Shift konferencije u svijetu, prvo u SAD-u, a potom i u Latinskoj Americi te jugoistočnoj Aziji, što će definitivno značiti transformaciju uspješnog regionalnog igrača u globalnog.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Optika i 5G mreže dolaze i guraju gospodarstvo

ICTbusiness TV: Optika i 5G mreže dolaze i guraju gospodarstvo

24.06.2021.

Završavamo i drugu sezonu ICTbusiness TV-a, bolje rečeno jednu i pol sezonu koja je napravljena u zaista vrlo zanimljivim uvjetima bez konferencija, sajmova, press konferencija, bez druženja uživo sve nekako drugačije upravo zahvaljujući tehnologijama i rješenjima o kojima pričamo pravom smislu virtualno.

ICTbusiness TV: Brza i efikasna softverska rješenja za svakodnevni posao potpomognuta softverskim robotima

ICTbusiness TV: Brza i efikasna softverska rješenja za svakodnevni posao potpomognuta softverskim robotima

08.06.2021.

Poslovanje u današnje doba traži kombinaciju nekadašnjih strogo odvojenih IT rješenja, svi žele brzu i efikasnu tranziciju s postojećeg na novi sustav, kvalitetnu implementaciju, a kada se tome dodaju i softverski roboti rješenje je tu. Upravo su to teme nove ICTbusiness TV emisije.

ICTbusiness TV:  Razvoj tržišta ovisi o ulaganjima

ICTbusiness TV: Razvoj tržišta ovisi o ulaganjima

24.05.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije zanimljive priče koje govore o važnosti ulaganja, analize tržišta i razvoja poslovanja. Da mnogi će reći pa to je svima opće poznato, no možda su ovo primjeri koje vrijedi poslušati.