ICTbusiness TV: CeBIT-e vraćamo se tebi, domaće spajanje Spana i Infocumulusa, novi Algebrin studij

ICTbusiness TV: CeBIT-e vraćamo se tebi, domaće spajanje Spana i Infocumulusa, novi Algebrin studij

Očito je da su domaće tvrtke ponovno otkrile sajmovanje, ove godine na CeBIT-u u Hannoveru moguće je da će ih biti ponovno gotovo kao i prošle godine na CeBIT-u u Istanbulu, dakle gotovo trideset. I dok se državne institucije od ministarstva gospodarstva, ministarstva malog i srednjeg poduzetništva i Hrvatske gospodarske komore još uvijek usuglašavaju već sada je jasno da će domaćih tvrtki sigurno biti u Hannoveru od 16.-20. ožujka. Možda 8, možda 10, a možda kako smo i napisali i tridesetak. Ma sve je moguće, ali je vrijeme da kao što to rade i druge države prestane kuknjava da novca nema! Nećemo vam otkriti više pogledajte.

Domaće IT tržište bilo je svjedokom jednog vrlo zanimljivog spajanja odnosno preuzimanja u kojem je jedan od najvećih domaćih izvoznika Span preuzeo manjeg igrača ali opet velikog izvoznika Infocumulus. I jedna i druga tvrtke imaju više od 50 posto izvoza, a zašto su se dogovorili za preuzimanje pogledajte u našoj emisiji. Što o preuzimanju samo za ICTbusiness kažu Nikola Dujmović iz Spana i Sven Marušić iz Infocumulusa pogledajte u našoj novoj ICTbusiness TV emisiji.

I na kraju, obrazovanja su svima puna usta. Algebra se odlučila na novo školovanje, prilagođeno digitalnom dobu, digitalnom marketingu, jer su kako sami tvrde prepoznajući sve veću ulogu digitalnih tehnologija u marketinškim aktivnostima organizacija te jasne naznake porasta potreba za kvalificiranim stručnjacima toga profila prvi u ovom dijelu Europe pokrenuli novi preddiplomski i diplomski studij u kojima je fokus upravo na vještinama koje se na tržištu rada sve više traže.