ICTbusiness TV: CeBIT-e vraćamo se tebi, domaće spajanje Spana i Infocumulusa, novi Algebrin studij

ICTbusiness TV: CeBIT-e vraćamo se tebi, domaće spajanje Spana i Infocumulusa, novi Algebrin studij

Očito je da su domaće tvrtke ponovno otkrile sajmovanje, ove godine na CeBIT-u u Hannoveru moguće je da će ih biti ponovno gotovo kao i prošle godine na CeBIT-u u Istanbulu, dakle gotovo trideset. I dok se državne institucije od ministarstva gospodarstva, ministarstva malog i srednjeg poduzetništva i Hrvatske gospodarske komore još uvijek usuglašavaju već sada je jasno da će domaćih tvrtki sigurno biti u Hannoveru od 16.-20. ožujka. Možda 8, možda 10, a možda kako smo i napisali i tridesetak. Ma sve je moguće, ali je vrijeme da kao što to rade i druge države prestane kuknjava da novca nema! Nećemo vam otkriti više pogledajte.

Domaće IT tržište bilo je svjedokom jednog vrlo zanimljivog spajanja odnosno preuzimanja u kojem je jedan od najvećih domaćih izvoznika Span preuzeo manjeg igrača ali opet velikog izvoznika Infocumulus. I jedna i druga tvrtke imaju više od 50 posto izvoza, a zašto su se dogovorili za preuzimanje pogledajte u našoj emisiji. Što o preuzimanju samo za ICTbusiness kažu Nikola Dujmović iz Spana i Sven Marušić iz Infocumulusa pogledajte u našoj novoj ICTbusiness TV emisiji.

I na kraju, obrazovanja su svima puna usta. Algebra se odlučila na novo školovanje, prilagođeno digitalnom dobu, digitalnom marketingu, jer su kako sami tvrde prepoznajući sve veću ulogu digitalnih tehnologija u marketinškim aktivnostima organizacija te jasne naznake porasta potreba za kvalificiranim stručnjacima toga profila prvi u ovom dijelu Europe pokrenuli novi preddiplomski i diplomski studij u kojima je fokus upravo na vještinama koje se na tržištu rada sve više traže.

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.