ICT na Ti: Vrijeme kibernetičke sigurnosti i usluge koje to omogućuju

ICT na Ti:  Vrijeme kibernetičke sigurnosti i usluge koje to omogućuju

Globalno tržište kibernetičke sigurnosti procijenjeno je na 150,37 milijardi dolara prošle godine, a očekuje se da će dosegnuti vrijednost od 317,02 milijarde USD do 2027., bilježeći CAGR od 13,37% tijekom predviđenog razdoblja 2022.-2027.

Kibernetička sigurnost štiti mrežu, informacije i osobne podatke od kibernetičkih napada. Trendovi BYOD, AI, IoT i strojnog učenja u kibernetičkoj sigurnosti brzo rastu. Na primjer, strojno učenje nudi prednosti u otkrivanju izvanrednih okolnosti i napada, što pogoduje kibernetičkoj sigurnosti. Naravno može se koristiti i u suprotnom smjeru.

Upravo je jedna od glavnih tema ove ICT na Ti kibernetička sigurnost i svi njezini aspekti o čemu razgovaramo s Goranom Carom, direktorom Combisa. Naravno dotakli smo se i manjka ljudi, Combisove stipendije koja nosi ime Damira Baronice, projekte vezane uz poboljšanje energetske učinkovitosti.

 

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: WMF pokazao smjer razvoja komunikacijske industrije

ICTbusiness TV: WMF pokazao smjer razvoja komunikacijske industrije

06.12.2022.

Weekend Media Festival ima moć privlačenja ljudi već 15 godina, unatoč tome što su, kako sami organizatori tvrde, na samom početku ove priče zamislili nešto što je trebalo biti puno manje i kraće. Međutim, kako ističe Tomo Ricov, s kojim smo razgovarali za ICTbusiness TV, 15 godina kasnije WMF je postao najveća regionalna komunikacijska konferencija. Ove su godine napravili sintezu čak dvaju festivala, te smo stoga ponosni što smo u Rovinju ugostili međunarodni festival kreativnosti Golden Drum, ističe Ricov.

ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

30.11.2022.

Nakon što je prije svega zbog promjena posljednjih godina zauvijek nestala dotad najveća domaća IT konferencija WinDays, a slično se dogodilo i s nekoliko manjih konferencija uvjerljivo najvećom postaje i ostaje Infobip Shift.

ICT na Ti:  Digitalizacija prodaje automobila

ICT na Ti: Digitalizacija prodaje automobila

29.11.2022.

Neostar je od početka najavljivao da će platforma postati eko-sustav za rabljena vozila koji će ponuditi cjelovito digitalizirano iskustvo kupnje, prodaje i održavanja automobila, ističe Dimitrije Trbović u novoj ICT na Ti televizijskoj emisiji.