Sve što je Apple predstavio na svom Unleashed događaju

Sve što je Apple predstavio na svom Unleashed događaju

Apple je u ponedjeljak 18. listopada održao pomalo iznenadno Unleashed događaj na kojem je predstavljen novi hardver u ponudi tehnološkog giganta.

Odluka za baš taj datum vjerojatno se krije u činjenici da je za 19. listopada Google najavio predstavljanje Pixel 6 i Pixel 6 Pro, a za 20. listopada Samsung održava Unpacked Part 2 događaj.

Ali, tako nešto korisnike se ne tiče, uzbudljivije je ono čemu se svjedoči, a po pitanju Appleova hardvera, riječ je o novim Apple Silicon M1 Pro i M1 Max koji se koriste u novim 14-inčnim i 16-inčnim MacBook Pro računalima. Uz to, predstavljena je i treća generacija AirPods slušalica, noviteti za Apple Music, HomePod Mini...

Kao što su mnogi nagađali, naslov događaja bio je nagovještaj povećanja performansi koje Apple tvrdi da će korisnici vidjeti u vrhunskim i potpuno redizajniranim prepoznatljivim MacBook Pro. Ali, idemo redom...

Apple Music

Appleovi glazbeni stručnjaci stvorili su nove playliste pa je tako DJ glazbenik Apple Music Zane Lowe koristio primjere popisa pjesama za večernje zabave, spremanje za spavanje ili planinarenje. Siri će te playliste omogućiti svima koji zatraže i to je vrlo zgodan detalj.

Također, tu je i nova pretplata na Apple Music od 4,99 američkih dolara mjesečno i samo jednom pretplatniku omogućava korištenje glasa i Siri za pristup Apple Music arhivi. Drugim riječima, to je ograničena pretplata na Apple Music dostupna samo jednoj osobi.

HomePod Mini

Novitet su boje, što za Apple uistinu jest novitet jer većina proizvoda je bijela i ne odstupa od toga, što određeni broj potencijalnih kupaca odbija. Možda neće biti tako sad kad HomePod Mini dolazi u žutoj, narančastoj, tamnoplavoj i navy plavoj. Uz bijelu (ili sivu), naravno.

AirPods

Bežične slušalice od 179 dolara dobivaju novi izgled poput AirPods Pro, ali bez uklonjivih vrhova. Također, dobivaju Spatial Audio, MagSafe bežično punjenje i otpornost na znoj i vodu. S krajem listopada kreću isporuke, a prednarudžbe su počele s 18. listopadom.

MacBook Pro

Potpuno redizajnirani ponos Applea donosi mnogo uzbuđenja. Čak ima i naširoko nepopularni "notch" na vrhu zaslona, kao iPhone! Služi za poboljšanu web kameru, ne za implementaciju Face ID. A kad se piše o zaslonu, Apple je dodao ProMotion za dinamičnu učestalost osvježavanja (eng. refresh rate), baziranu na onome što korisnik radi u datom trenutku.

MacBook Pro ima i novi sustav hlađenja na samom dnu, što potpomažu "nogice" pa uređaj nije na površini već iznad nje. Više ne postoji TouchBar već se Apple vratio tipkama s višestrukom funkcionalnosti, uz Touch ID senzor.

Vraćaju se i neki portovi, kao SD Card čitač, MagSafe i HDMI, što će razveseliti mnoge jer su imali podosta komplikacija izostankom tog porta. Unutar Macova su novi M1 Pro i M1 Max Apple Silicon procesori.

Početna cijena za model od 14 inča je 1999 dolara, a za onaj od 16 inča 2499 dolara.

Još iz kategorije

Samsung i Tetris dizajnirali Samsung Stackers posude za spremanje hrane

Samsung i Tetris dizajnirali Samsung Stackers posude za spremanje hrane

07.12.2021.

Tvrtke Samsung Electronics i Tetris u partnerskoj suradnji predstavile  su Samsung Stackers ograničenu seriju posuda za spremanje hrane koja je inspirirana poznatom igricom Tetris. Osim nostalgičnog i simpatičnog dizajna, posude su posebno osmišljene za smanjenje bacanja hrane u kućanstvima.

Canon predstavlja svoju novu vanjsku PTZ kameru CR-X300

Canon predstavlja svoju novu vanjsku PTZ kameru CR-X300

07.12.2021.

Canon Europe predstavlja proširenje svoje linije daljinskih sustava kamera u vidu modela CR-X300 – male i robusne PTZ kamere. CR-X300 se pridružuje Canonovoj postojećoj ponudi PTZ kamera, koju čine CR-N500, CR-N300 i CR-X500 i nudi visokokvalitetni 4K videoizlaz i kompatibilnost s raznim IP protokolima radi zadovoljavanja stalne potražnje za udaljenom produkcijom.

Honor 50 Lite dostupan u Hrvatskoj

Honor 50 Lite dostupan u Hrvatskoj

04.12.2021.

Globalni tehnološki brend Honor službeno je najavio dostupnost Honor 50 Lite u Hrvatskoj. Opremljen baterijom velikog kapaciteta od 4300 mAh, 66 W Honor SuperCharge i 6,67-inčnim Honor FullView zaslonom, Honor 50 Lite pruža izvanredne brzine punjenja, impresivno iskustvo gledanja s funkcijom zaštite očiju, sve po pristupačnoj cijeni. Pokrećući Android 11 s Google Mobile Services (GMS), Honor 50 Lite sada je dostupan u pretprodaji, a od 6.12. u trgovinama.