Sony predstavio Xperia SP i Xperia L

Sony predstavio Xperia SP i Xperia L

Sony je predstavio dva nova pametna telefona bazinara na Androidu, a radi se o modelima Sony Xperia SP i Xperia L. Oba uređaja nude neke high-end značajke, ali po nešto nižoj cijeni kako bi bili konkurentni u rasponu  u kojem se nalaze i telefoni kao što su Galaxy S3 Mini te Nokia Lumia.

Xperia SP ima 720p zaslon veličine 4,6 inča koji koristi Sony Mobile BRAVIA Engine 2, a sve je umotano u aluminijsko kučište s ostatkom tijela pružajući isti mat efekt koji se može naći i na Sony Xperia T. Xperia SP dolazi sa punom podrškom za 4G LTE, dok se „ispod haube“ nalazi 1.7GHz dual-core procesor, NFC te kamera od 8 megapiksela. Na dnu kučišta nalazi se svjetleća translucentna traka koja mijenja boju prema slikama na ekranu ili pulsira kroz vrijeme prema glazbi.

Xperia L je također prihvatila utjecaje dizajna Xperia T sa zaobljenim mat pklopcem, međutim, kao i njegov polubrat, Xperia L sada ima istu metalnu tipku za paljenje/zaključavanje kao što je to slučaj i na Xperia Z. Zaslon je veličine 4,3 inča, pogoni ga dual-core procesor, NFC te 8 megapikselna kamera kao i na Xperia SP.

Da bi učinili bateriju što izdržljivijom, Sony svojim STAMINA modom optimizira performanse telefona.

Sony je najavio da će uređaji biti dostupni na tržištu u drugom kvartalu 2013.

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.