Sony predstavio Xperia SP i Xperia L

Sony predstavio Xperia SP i Xperia L

Sony je predstavio dva nova pametna telefona bazinara na Androidu, a radi se o modelima Sony Xperia SP i Xperia L. Oba uređaja nude neke high-end značajke, ali po nešto nižoj cijeni kako bi bili konkurentni u rasponu  u kojem se nalaze i telefoni kao što su Galaxy S3 Mini te Nokia Lumia.

Xperia SP ima 720p zaslon veličine 4,6 inča koji koristi Sony Mobile BRAVIA Engine 2, a sve je umotano u aluminijsko kučište s ostatkom tijela pružajući isti mat efekt koji se može naći i na Sony Xperia T. Xperia SP dolazi sa punom podrškom za 4G LTE, dok se „ispod haube“ nalazi 1.7GHz dual-core procesor, NFC te kamera od 8 megapiksela. Na dnu kučišta nalazi se svjetleća translucentna traka koja mijenja boju prema slikama na ekranu ili pulsira kroz vrijeme prema glazbi.

Xperia L je također prihvatila utjecaje dizajna Xperia T sa zaobljenim mat pklopcem, međutim, kao i njegov polubrat, Xperia L sada ima istu metalnu tipku za paljenje/zaključavanje kao što je to slučaj i na Xperia Z. Zaslon je veličine 4,3 inča, pogoni ga dual-core procesor, NFC te 8 megapikselna kamera kao i na Xperia SP.

Da bi učinili bateriju što izdržljivijom, Sony svojim STAMINA modom optimizira performanse telefona.

Sony je najavio da će uređaji biti dostupni na tržištu u drugom kvartalu 2013.

Još iz kategorije

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

19.07.2019. komentiraj

Nakon što je u srpnju prošle godine A1 Telekom Austria Grupa lansirala svoj prvi pametni telefon, Smart N9, ponuda njihovih mobilnih uređaja sada je bogatija za još jedan model. Riječ je o pametnom telefonu visokih performansi po pristupačnoj cijeni, koji je nazvan A1 Alpha.

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

16.07.2019. komentiraj

Iako svoju stvarnu primjenu uopće nema, a pitanje je kada će i imati jer se čekaju još natječaji za koncesije za 5G mrežu, kineski je proizvođač pametnih telefona po cijeni od 7500 kuna i to od kolova na tržište lansirao Huawei Mate 20 X (5G). Ovaj mobitel je prvi put predstavljen u Barceloni na MWC 2019 krajem veljače ove godine.

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

16.07.2019. komentiraj

Huaweijev trenutačno najjači model pametnih telefona, P30 Pro, nastavlja nizati uspjehe i osvajati nagrade. Taj je model proglašen najboljim pametnim telefonom na ovogodišnjem MWC 2019 Shanghai Summitu gdje je osvojio nagradu nazvanu Best Smartphone 2019 Award of Asia Mobile Awards.