Sony predstavio Xperia SP i Xperia L

Sony predstavio Xperia SP i Xperia L

Sony je predstavio dva nova pametna telefona bazinara na Androidu, a radi se o modelima Sony Xperia SP i Xperia L. Oba uređaja nude neke high-end značajke, ali po nešto nižoj cijeni kako bi bili konkurentni u rasponu  u kojem se nalaze i telefoni kao što su Galaxy S3 Mini te Nokia Lumia.

Xperia SP ima 720p zaslon veličine 4,6 inča koji koristi Sony Mobile BRAVIA Engine 2, a sve je umotano u aluminijsko kučište s ostatkom tijela pružajući isti mat efekt koji se može naći i na Sony Xperia T. Xperia SP dolazi sa punom podrškom za 4G LTE, dok se „ispod haube“ nalazi 1.7GHz dual-core procesor, NFC te kamera od 8 megapiksela. Na dnu kučišta nalazi se svjetleća translucentna traka koja mijenja boju prema slikama na ekranu ili pulsira kroz vrijeme prema glazbi.

Xperia L je također prihvatila utjecaje dizajna Xperia T sa zaobljenim mat pklopcem, međutim, kao i njegov polubrat, Xperia L sada ima istu metalnu tipku za paljenje/zaključavanje kao što je to slučaj i na Xperia Z. Zaslon je veličine 4,3 inča, pogoni ga dual-core procesor, NFC te 8 megapikselna kamera kao i na Xperia SP.

Da bi učinili bateriju što izdržljivijom, Sony svojim STAMINA modom optimizira performanse telefona.

Sony je najavio da će uređaji biti dostupni na tržištu u drugom kvartalu 2013.

Još iz kategorije

Povećana potražnja za PC-ima se i dalje nastavlja

Povećana potražnja za PC-ima se i dalje nastavlja

23.07.2021.

Povećana potražnja za osobnim računalima nastavila se i tijekom drugog kvartala ove godine, bez obzira na globalnu nestašicu komponenata i logističke probleme, navodi u svom posljednjem izvješću IDC.

Opustite se, riješite stresa i provedite vrijeme uz najatraktivnije igre s AppGalleryja

Opustite se, riješite stresa i provedite vrijeme uz najatraktivnije igre s AppGalleryja

22.07.2021.

Huawei je uvrstio četiri nove popularne igre u brzorastući AppGallery. Novi naslovi ‘Tie-Dye’,  ‘Acrylic Nails’, ‘Phone Case DIY’ i ‘Light it Up’ dolaze s potpisom kompanije CrazyLabs, poznate po jednostavnim i zabavnim igricama.

Android aplikacije možete pokrenuti i na Windows 10

Android aplikacije možete pokrenuti i na Windows 10

22.07.2021.

Microsoft je najavio da će unutar Windows 11 biti mogućnost pokretanja Android aplikacija, ali to je već moguće i s Windows 10, samo treba imati pravi pametni telefon. Pod “pravi” se misli na one koje Microsoft podržava u smislu pokretanja Android aplikacija.