Sony predstavio Xperia SP i Xperia L

Sony predstavio Xperia SP i Xperia L

Sony je predstavio dva nova pametna telefona bazinara na Androidu, a radi se o modelima Sony Xperia SP i Xperia L. Oba uređaja nude neke high-end značajke, ali po nešto nižoj cijeni kako bi bili konkurentni u rasponu  u kojem se nalaze i telefoni kao što su Galaxy S3 Mini te Nokia Lumia.

Xperia SP ima 720p zaslon veličine 4,6 inča koji koristi Sony Mobile BRAVIA Engine 2, a sve je umotano u aluminijsko kučište s ostatkom tijela pružajući isti mat efekt koji se može naći i na Sony Xperia T. Xperia SP dolazi sa punom podrškom za 4G LTE, dok se „ispod haube“ nalazi 1.7GHz dual-core procesor, NFC te kamera od 8 megapiksela. Na dnu kučišta nalazi se svjetleća translucentna traka koja mijenja boju prema slikama na ekranu ili pulsira kroz vrijeme prema glazbi.

Xperia L je također prihvatila utjecaje dizajna Xperia T sa zaobljenim mat pklopcem, međutim, kao i njegov polubrat, Xperia L sada ima istu metalnu tipku za paljenje/zaključavanje kao što je to slučaj i na Xperia Z. Zaslon je veličine 4,3 inča, pogoni ga dual-core procesor, NFC te 8 megapikselna kamera kao i na Xperia SP.

Da bi učinili bateriju što izdržljivijom, Sony svojim STAMINA modom optimizira performanse telefona.

Sony je najavio da će uređaji biti dostupni na tržištu u drugom kvartalu 2013.

Još iz kategorije

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

22.02.2019. komentiraj

Kineski proizvođači pametnih telefona iznimno su moćni i to nije nikakva tajna, ali svejedno impresioniraju brojke kao one posljednje o stanju na europskom tržištu, gdje skoro pa trećinu udjela čine upravi kineski proizvođači. Konkretnije, riječ je o 32 posto, a sve zahvaljujući kompanijama kao Huawei, Oppo i Xiaomi.

Samsung predstavlja Galaxy Fold

Samsung predstavlja Galaxy Fold

21.02.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je dugo očekivani Galaxy Fold preklopni uređaj kojim se otvara potpuno nova mobilna kategorija uređaja. Galaxy Fold ima prvi na svijetu 7,3-inčni Infinity Flex zaslon koji se preklapa u kompaktan uređaj s pokrovnim zaslonom te nudi nove mogućnosti multitaskinga, gledanja videozapisa, igranja igara i raznih drugih mogućnosti koja će upotpuniti ovo jedinstveno korisničko iskustvo, tvrde njegovi tvorci.

Samsung predstavio novi Galaxy Tab S5e

Samsung predstavio novi Galaxy Tab S5e

21.02.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je najnoviji Galaxy Tab S5e. Novi je tablet tanji, lakši i dizajniran s pametnim značajkama. Uređaj dolazi s 10,5-inčnim zaslonom i velikim kapacitetom baterije.