Snažan rast tržišta preklopnih telefona

Snažan rast tržišta preklopnih telefona

Foto: DepositPhotos

IDC očekuje da će svjetske isporuke preklopnih telefona dosegnuti 13,5 milijuna jedinica u 2022. To predstavlja povećanje od 66,6 posto u odnosu na 8,1 milijun jedinica isporučenih 2021. Ažurirana prognoza IDC-a predviđa da će isporuke sklopivih telefona doseći 41,5 milijuna jedinica u 2026., sa ukupnom godišnjom stopom rasta (CAGR) od 38,7 posto od 2021. do 2026.

Zdrav rast tržišta sklopivih uređaja predvodi Samsung sa svojom Flip and Fold linijom uređaja. IDC očekuje da će novi modeli nadmašiti svoje prethodnike i privući više pažnje potrošača u ovoj kategoriji. Komercijalni segment tržišta i dalje je zreo za korištenje sklopivih uređaja kao dva u jednom uređaja koji mogu zamijeniti i telefon i tablet. Iako IDC i dalje vjeruje da korištenje ostaje niskog prioriteta, pad cijena i novi slučajevi poslovnog korištenja čine tu ideju privlačnijom. Sljedeća godina donijet će rast od 55,1 posto za sklopive uređaje s kontinuiranim dvoznamenkastim rastom tijekom predviđenog razdoblja.

"Nedavno lansiranje Galaxy Z Flip 4 i Fold 4 još jednom će zasjati u središtu pozornosti cijelu kategoriju budući da je Samsung i dalje zlatni standard za sklopive uređaje na tržištu", rekao je Anthony Scarsella, voditelj istraživanja u IDC-ovom Worldwide Quarterly Mobileu. Praćenje telefona. "Samsungova nova lansiranja donijela su inkrementalna, ali kritična poboljšanja u odnosu na svoje prethodnike. Uspjeh ovih uređaja trebao bi biti snažan pokazatelj kako će se sklopivi uređaji razvijati i pridobiti potrošače koji napreduju. Dok cijena ostaje bolna točka za potrošače, početna cijena od 999 USD cijena bi mogla biti prihvaćena od strane potrošača s obzirom da je većina robe široke potrošnje doživjela povećanje cijena zbog inflacije u 2022.“, tvrdi Scarsella.

"Uz očekivani rast od gotovo 70 posto u odnosu na prethodnu godinu za sklopive uređaje u 2022., najveće je pitanje danas hoće li sklopivi uređaji uskoro postati mainstream? Nažalost, odgovor je ne", rekla je Nabila Popal, direktorica istraživanja IDC-ovog Worldwide Quarterly Mobile Phone. Tragač.

"Za mene mainstream znači količina, a količinom dominiraju jeftiniji telefoni ispod 400 dolara. Iako bi dobavljačima moglo biti primamljivo da uđu s nižim prodajnim cijenama kako bi generirali početni porast prodaje, čvrsto vjerujem da to nije dobro premjestiti – posebno ne nauštrb kvalitete i korisničkog iskustva. Sklopivi bi uređaji trebali ostati niša i vrhunski vodeći uređaj. Umjesto toga, dobavljači bi se trebali usredotočiti na poboljšanje korisničkog iskustva i izgradnju kako bi povećali povjerenje u kategoriju i generirali dugoročni rast. Vjerujem sklopivi uređaji budućnost su vrhunskih Android uređaja čak i ako se u cjelini očekuje da će zauzeti manje od 3 posto globalnog volumena do kraja našeg razdoblja predviđanja“, pojašnjava Popal.

Još iz kategorije

Kineski proizvođač iPhona ussporio proizvodnju pametnih telefona za Apple

Kineski proizvođač iPhona ussporio proizvodnju pametnih telefona za Apple

28.11.2022.

Prekidi u najvećem pogonu Hon Hai Technology Groupa u Kini mogli bi ovaj mjesec smanjiti proizvodnju iPhonea za najmanje 30 posto, izvijestio je Reuters. Politika nulte borbe protiv COVID-19 u zemlji nedavno je izazvala široke prosvjede radnika.

HONOR pametni telefoni na božićnoj akciji

HONOR pametni telefoni na božićnoj akciji

28.11.2022.

Početkom Adventa globalni tehnološki brend HONOR u Hrvatskoj je snizio cijene svojih trenutačno najpopularnijih pametnih telefona te tako mnogima olakšao kupovinu darova ovih blagdana. Prepuni inovativnih značajki, s dugotrajnom baterijom i povoljnom cijenom, ovi pametni proizvodi nude pregršt naprednih rješenja za današnji digitalni način života te će sigurno zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike. Donosimo pregled HONOR uređaja na božićnoj akciji za svačiji ukus i džep.

CircuitMess pokreće suradnju s Walmartom vrijednu 10 milijuna kuna

CircuitMess pokreće suradnju s Walmartom vrijednu 10 milijuna kuna

25.11.2022.

Nakon suradnje s Warner Brosom u sklopu projekta Batmobile, zagrebački start-up CircuitMess upravo je postigao novi veliki uspjeh. Otvorili su suradnju sa Sam’s clubom - podružnicom američkog Walmarta čiji predstavnici su prepoznali kvalitetu novog edukacijskog proizvoda Chatter 2.0 te ga naručili u 17,670 primjeraka. Vrijednost ove narudžbe je milijun i tristo dvadeset pet tisuća dolara.