Samsung sustiže Apple na tržištu tablet uređaja

Samsung sustiže Apple na tržištu tablet uređaja

Novi podaci koje je danas objavio Strategy Analytics pokazuju da globalno tržište tablet uređaja nastavlja sa svojim rastom, a Samsung je jedna od kompanija koja ima najviše koristi od ovog rasta. Android nastavlja svoju dominaciju an tržištu s udjelom od 62 posto, iako je Appleov iOS doživio obrat i zabilježio rast tijekom posljednjeg kvartala.

Samo u četvrtom kvartalu isporuka tablet uređaja dosegnula je brojku od 76,8 milijuna, što je povećanje od 20 posto u odnosu na isti kvartal 2012. godine. U cijeloj godini isporučeno je 227 milijuna tablet uređaja, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje od 33 posto.

U 2013. godini Apple je 34-postotnim udjelom u ukupnom broju isporučenih tablet uređaja uspio zadržati svoju poziciju vodećeg distributera tableta. Međutim, Samsung je napravio velik korak u smanjivanju svog zaostatka za Appleom, te je povećao svoj tržišni udio s 10 posto iz 2012. na 18 postu u 2013. godini.

Samsung se nametnuo kao tržišni lider na tržištima u Latinskoj Americi, središnjoj i istočnoj Europi, Africi i Bliskom istoku, dok je Apple tržišni lider u Sjevernoj Americi, zapadnoj Europi, Aziji i Pacifiku. U 2012. godini Apple je bio vodeći na svim regionalnim tržištima, međutim 2013. godinu so obilježile značajne promjene. Uz Samsung, kompanije Acer i Lenovo su također zabilježile rast svojih tržišnih udjela.

Stručnjaci smatraju da Appleovo poslovanje pati zbog njihove strategije kojom samo jednom godišnje donose osvježenja, dok Android proizvođači predstavljaju svoje nove proizvode tijekom cijele godine. Prema predviđanjima, u 2014. godini bi se trebali nastaviti sadašnji trendovi, a Samsung je već objavio da je velik dio njihove strategije za ovu godinu fokusiran na tablet uređaje.

Još iz kategorije

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

29.05.2020. komentiraj

ADATA Technology predstavlja vanjsku bateriju T5000C, kapaciteta 5000 mAh. Donoseći jedinstveni dizajnerski pristup vanjskim memorijama, kompaktni T5000C opremljen je prekrasno ugraviranim cvjetnim uzorkom osvježavajućeg, proljećem inspiriranog izgleda i ugodnog osjećaja na dodir. Baterija dolazi u dvije zračne, pastelne boje koje savršeno pristaju uz cvjetni uzorak. Osim sjajnog izgleda, T5000C donosi i sjajne karakteristike, uključujući USB tip A i tip C priključke koji podržavaju dvosmjerno punjenje.

AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

29.05.2020. komentiraj

U vremenima povećane potrebe za monitorima većih veličina, poboljšanim opcijama povezivanja i još boljom kvalitetom slike, specijalist za monitore AOC najavljuje novu P2 seriju monitora za poslovne korisnike.

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

28.05.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je na domaćem tržištu početak prodaje novih modela iz Lifestyle linije televizora za 2020. godinu – The Serif i The Frame. Ove modele karakterizira istančan dizajn, koji se uklapa u svaki interijer, ali i dobro poznata Quantum Dot tehnologija, visoka rezolucija i napredne funkcije na bazi umjetne inteligencije koje svaku sliku unaprjeđuje do 4K kvalitete.