Samsung sustiže Apple na tržištu tablet uređaja

Samsung sustiže Apple na tržištu tablet uređaja

Novi podaci koje je danas objavio Strategy Analytics pokazuju da globalno tržište tablet uređaja nastavlja sa svojim rastom, a Samsung je jedna od kompanija koja ima najviše koristi od ovog rasta. Android nastavlja svoju dominaciju an tržištu s udjelom od 62 posto, iako je Appleov iOS doživio obrat i zabilježio rast tijekom posljednjeg kvartala.

Samo u četvrtom kvartalu isporuka tablet uređaja dosegnula je brojku od 76,8 milijuna, što je povećanje od 20 posto u odnosu na isti kvartal 2012. godine. U cijeloj godini isporučeno je 227 milijuna tablet uređaja, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje od 33 posto.

U 2013. godini Apple je 34-postotnim udjelom u ukupnom broju isporučenih tablet uređaja uspio zadržati svoju poziciju vodećeg distributera tableta. Međutim, Samsung je napravio velik korak u smanjivanju svog zaostatka za Appleom, te je povećao svoj tržišni udio s 10 posto iz 2012. na 18 postu u 2013. godini.

Samsung se nametnuo kao tržišni lider na tržištima u Latinskoj Americi, središnjoj i istočnoj Europi, Africi i Bliskom istoku, dok je Apple tržišni lider u Sjevernoj Americi, zapadnoj Europi, Aziji i Pacifiku. U 2012. godini Apple je bio vodeći na svim regionalnim tržištima, međutim 2013. godinu so obilježile značajne promjene. Uz Samsung, kompanije Acer i Lenovo su također zabilježile rast svojih tržišnih udjela.

Stručnjaci smatraju da Appleovo poslovanje pati zbog njihove strategije kojom samo jednom godišnje donose osvježenja, dok Android proizvođači predstavljaju svoje nove proizvode tijekom cijele godine. Prema predviđanjima, u 2014. godini bi se trebali nastaviti sadašnji trendovi, a Samsung je već objavio da je velik dio njihove strategije za ovu godinu fokusiran na tablet uređaje.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.