Samsung se popravlja po pitanju velikih nadogradnji za flagship uređaje

Samsung se popravlja po pitanju velikih nadogradnji za flagship uređaje
Antun Jastrić

Prema izvoru iz Samsunga, Galaxy S3, Galaxy S4, Note 2 i Note 3 uređaji bi kroz narednih mjesec ili dva trebali dobiti nadogradnju na Android 4.4 KitKat verziju mobilnog operativnog sustava.

Ovo je velika vijest za Galaxy S3 i Note 2 uređaje koji su u studenom prošle godine dobili nadogradnju na Android 4.3 Jelly Bean sustav, a novom nadogradnjom je Samsung postavio novi vremenski rekord u ažuriranju sustava s većim nadogradnjama.

Samsung je u prošlosti izdao samo jednu ili dvije veće nadogradnje za svoje flagship uređaje, a kako stvari stoje, izgleda da je Samsung već započeo s promjenama po pitanju nadogradnje flagship uređaja iz 2012. godine, koji su do sada dobili 2 ili 3 velike nadogradnje, i idu prema sljedećoj. Kao i kod svake nadogradnje, uređaji u SAD-u će nadogradnju dobiti nešto kasnije, a na ostalim tržištima nadograđivanje bi prema rasporedu trebalo početi krajem prvog kvartala 2014. godine.

Od noviteta, Android 4.4 KitKat verzija će na Galaxy S3 i Note 2 donijeti standardne KitKat stvari kao što su poboljšani Caller ID s Googleovim pretraživanjem nepoznatih brojeva, ispis sadržaja putem bežične mreže, Bluetooth Message Access Profile, te poboljšanja kod multitaskinga koja će smanjiti opterećenje na sustav.

Od vizualnih promjena tu je mala promijene u vidu transparentnosti na notifikacijskoj traci. Nažalost, baš kao i kod 4.3 Jelly Bean verzije za Galaxy S3 i Note 2, ne postoje nikakva vizualna poboljšanja koja se mogu vidjeti kod novijih uređaja kao što je Note 3 ili Galaxy S4.