Samsung se popravlja po pitanju velikih nadogradnji za flagship uređaje

Samsung se popravlja po pitanju velikih nadogradnji za flagship uređaje

Foto: Antun Jastrić

Prema izvoru iz Samsunga, Galaxy S3, Galaxy S4, Note 2 i Note 3 uređaji bi kroz narednih mjesec ili dva trebali dobiti nadogradnju na Android 4.4 KitKat verziju mobilnog operativnog sustava.

Ovo je velika vijest za Galaxy S3 i Note 2 uređaje koji su u studenom prošle godine dobili nadogradnju na Android 4.3 Jelly Bean sustav, a novom nadogradnjom je Samsung postavio novi vremenski rekord u ažuriranju sustava s većim nadogradnjama.

Samsung je u prošlosti izdao samo jednu ili dvije veće nadogradnje za svoje flagship uređaje, a kako stvari stoje, izgleda da je Samsung već započeo s promjenama po pitanju nadogradnje flagship uređaja iz 2012. godine, koji su do sada dobili 2 ili 3 velike nadogradnje, i idu prema sljedećoj. Kao i kod svake nadogradnje, uređaji u SAD-u će nadogradnju dobiti nešto kasnije, a na ostalim tržištima nadograđivanje bi prema rasporedu trebalo početi krajem prvog kvartala 2014. godine.

Od noviteta, Android 4.4 KitKat verzija će na Galaxy S3 i Note 2 donijeti standardne KitKat stvari kao što su poboljšani Caller ID s Googleovim pretraživanjem nepoznatih brojeva, ispis sadržaja putem bežične mreže, Bluetooth Message Access Profile, te poboljšanja kod multitaskinga koja će smanjiti opterećenje na sustav.

Od vizualnih promjena tu je mala promijene u vidu transparentnosti na notifikacijskoj traci. Nažalost, baš kao i kod 4.3 Jelly Bean verzije za Galaxy S3 i Note 2, ne postoje nikakva vizualna poboljšanja koja se mogu vidjeti kod novijih uređaja kao što je Note 3 ili Galaxy S4.

Još iz kategorije

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

03.06.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je odlučio odgoditi zakazano predstavljanje PlayStation 5 igara, izjavivši kako ovo nije vrijeme za slavlje – nagovještavajući na proteste koji se trenutno održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.