MWC 2024

Samsung predstavio Galaxy AI viziju svojih najnovijih proizvoda i usluga

Samsung predstavio Galaxy AI viziju svojih najnovijih proizvoda i usluga

Samsung Electronics je na MWC 2024 u Barceloni nova Galaxy AI mobilna iskustva na Mobile World Congress 2024, najvećem svjetskom sajmu mobilne tehnologije, koji danas započinje u Barceloni. Posjetitelji Samsung izložbenog prostora doživjet će Galaxy AI  pomoću Galaxy uređaja, s glavnim fokusom na Galaxy S24 seriju koja uvodi u novu eru mobilne umjetne inteligencije. Galaxy AI će se također proširiti na druge Samsung uređaje, Galaxy Watch6 seriju za pametno praćenje zdravlja te prvi put javno predstavljen Galaxy Ring.

“Naši najnoviji Galaxy uređaji i inovacije oslobađaju snagu mobilne umjetne inteligencije kako bi unaprijedili korisničko iskustvo u svakodnevnom životu i pružili sasvim nove mogućnosti“, navodi TM Roh, predsjednik i voditelj Mobile eXperience odjela u Samsung Electronics.

“Uzbuđeni smo što ćemo na ovogodišnjem MWC-u predstaviti Galaxy AI i njegove mogućnosti kroz Galaxy S24 seriju i ostale uređaje te pokazati njihovu sposobnost omogućavanja bolje, pametnije i povezanije budućnosti”, pojašnjava Roh.

Samsung će na sajmu pokazati i omogućiti isprobavanje svih AI značajki Galaxy S24 serije koje osnažuju komunikaciju i kreativnost svakog korisnika. AI značajke kao što je Live Translate , značajka koju pokreće umjetna inteligencija na uređaju za dvosmjerne prijevode telefonskih poziva uživo. Zatim Circle to Search s Googleom  koja nudi jednostavno pretraživanje zaokruživanjem elemenata prikazanih na zaslonu te omogućava brzo, jednostavno i intuitivno pretraživanje jednostavnom gestom. Posjetitelji također mogu isprobati Note Assist  značajku koja pojednostavljuje i organizira složene tekstove, kao i Generative Edit  koji donosi kreativnu slobodu zahvaljujući  mogućnosti povećavanja, smanjivanja ili pomicanja objekata na fotografijama.

U sklopu svog izložbenog prostora, Samsung je također postavio prostoriju slabijeg osvjetljenja koja podsjeća na koncertnu dvoranu, gdje posjetitelji imaju priliku isprobati sve mogućnosti kamere Galaxy S24 serije. Mogu fotografirati i zumirati različite objekte u prostoriji te istraživati napredne Nightography mogućnosti unaprjeđene ProVisual Engine  značajkom koju donosi Galaxy AI.

Podsjetimo, navedene Galaxy AI mogućnosti uskoro će se proširiti i na ostale Galaxy modele, uključujući Galaxy Z Fold5, Z Flip5 i Tab S9 seriju, kao i Galaxy S23 i S23 FE , počevši od kraja ožujka. Značajke povezivanja Galaxy uređaja izloženih na MWC sajmu pokazuju kako korisnici mogu neprimjetno povećati svoju produktivnost jednostavnim koracima poput prijenosa i uređivanja fotografija i videozapisa na Galaxy S24, Galaxy Book4 i Galaxy Tab S9 seriji uređaja.

Samsung će na MWC-u predstaviti i svoju liniju pametnih uređaja koji prate i doprinose zdravlju korisnika uz pomoć umjetne inteligencije, za još personaliziranija i besprijekornija iskustva dobrobiti i zdravlja. Kao dio ovog portfelja, Galaxy Ring bit će predstavljen kao novi oblik praćenja zdravlja koji pojednostavljuje svakodnevnu upotrebu i podržava pametniji i zdraviji način života putem povezivanja digitalne platforme Samsung Health.

Samsung će također predstaviti nadolazeće pametne zdravstvene značajke. My Vitality Score  pruža personalizirane zdravstvene informacije na prikupljenih saznanja o korisnikovim navikama, kao što su spavanje, fizička aktivnost, otkucaji srca i njihova varijabilnost, dok Booster card  pomaže u stvaranju zdravijih svakodnevnih navika praćenjem unaprijed određenih ciljeva i pružanjem korisnih uvida. Posjetitelji će moći doživjeti prednost ovih značajki na Galaxy Watch6 seriji povezanoj s Galaxy S24 serijom, prije samog predstavljanja najnovije serije pametnih satova.

Koristeći SmartThings ekosustav, Samsung pokazuje kako dom može postati središte zdravijeg života . Korisnici mogu upravljati i automatski uključivati ili isključivati povezana svjetla za bolji san  ili postaviti alarm kao podsjetnik za uzimanje lijekova. Pametne značajke omogućavaju i praćenje fizičke aktivnosti i vježbi te mjerenje otkucaja srca, kao i potrošnju kalorija za vrijeme vježbanja.