Samsung najavio novi eUFS od 1TB

Samsung najavio novi eUFS od 1TB

Samsung ne miruje ni u kojem pogledu kad se radi o svakom tehnološkom području u kojem “obitava”, ali posebno se to odnosi na pametne telefona s kojima želi zadržati primat u svijetu pa osmišljava razne novitete, kao uređaj s prostorom za pohranu od čak 1TB! Da, južnokorejski tehnološki gigant želi korisnicima ponuditi istinski PC na dlanu.

Već smo prošle godine vidjeli Galaxy Note 9 kapaciteta 512GB i nije čudo što bi u ovoj godini to moglo biti udvostručeno. Prostor za takav tehnološki skok nedvojbeno postoji, a postoji i potreba korisnika. Pa zašto im ne dati tako nešto? Upravo to se pitaju u Samsungu te automatski nude odgovor proizvodnjom proširenog Universal Flash Storagea (eUFS).

Kompanija je prva ponudila prostor za pohranu od 512GB, odnosno, tako tvrdi. I prva bi trebala ponuditi 1TB, kad se radi o pametnim telefonima. Možda se prosječnom korisniku tako nešti čini nepotrebno i neshvatljivo, ali postoje oni korisnici koji barataju enormnom količinom informacija i konstantno izvlače maksimum od modernog doba.

"Uz 1TB korisnici imaju mogućnost pohraniti do 260 desetominutnih videa u 4K rezoluciji. Na uređajima s mogućnosti pohrane od 64GB može se pohraniti samo 13 takvih videa. A znamo da je danas 64GB standard na većini osnovnih flagship modela pametnih telefona", tvrde u Samsungu i nisu daleko od istine, iako se čini da je prelazak na 1TB ipak ponešto ispred svog vremena.

Ali, entuzijasti će doći na svoje, posebno jer Samsung obećava i brži prijenos podataka, čak za do deset puta no što se trenutno obavlja na microSD karticama. Možda baš to sve bude ta prevaga koju južnokorejska kompanija konstantno traži na poprilično zagušenom tržištu, kojim vladaju jeftiniji, ali ništa manje moćni kineski proizvođači. Ponuditi nešto za što se isplati potrošiti novac, a da baš ima nešto konkretno osim pukog luksuza, moglo bi se pokazati dobitnom formulom...

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.