Raste prodaja pametnih zvučnika u Europi

Raste prodaja pametnih zvučnika u Europi

Pametni zvučnici i općenito pametni uređaji za domove sve su veći hit na tržištu i to se moglo vidjeti kroz četvrti kvartal prošle godine, gdje su samo na europskom tržištu dosegli brojku od 33 milijuna isporuka, što je rast od 15,1 posto na godišnjoj razini.

Kad gledamo cijelu godinu, pokazuje IDC u svom izvješću, rast je u odnosu na 2017. godinu 23,1 posto. To znači da je isporučeno 88,8 milijuna uređaja, što je apsolutni rekord na europskom tržištu pametnih uređaja za domove. Takav rezultat može se zahvaliti većem prisustvu Amazonovih i Googleovih proizvoda na tržištu. Jer, u godinama prije prošle mnogi se od pametnih zvučnika nisu mogli pronaći u trgovinama.

Kad se pak europsko tržište pogleda detaljnije, zapadni dio je zabilježio godišnji rast od 14,4 posto, dok su središnja i istočna Europa zabilježile 22,7 posto rasta. To se tiče samo pametnih uređaja za domove, kad se radi o pametnim zvučnicima je ukupni rast u središnjoj i istočnoj Europi na rastu od 127,8 posto. Svejedno, taj dio Europe i dalje kaska za zapadom po ukupnom broju isporuka iz razloga što ne postoji podrška za jezike koji se u njima govore.

Zato Google planira do kraja ove godine omogućiti podršku za 30 jezika i to bi bio izniman korak prema naprijed. Time bi konkurencija bila ostavljena nekoliko koraka unazad jer nema slične planove, niti ima logistiku kojom bi izvela to na identičan način tako brzo. A dok konkurencija napravi sličan iskorak, Google će već biti daleko ispred.

Nije ni to sve, IDC prognozira da će do 2023. na europskom tržštu biti isporučeno 187,2 milijuna pametnih uređaja za domove s godišnjom stopom rasta od 16,1 posto. Istovremeno, pametni zvučnici bit će drugi najisporučeniji uređaji u tom području s 48 milijuna isporuka. Video sustavi ostat će i dalje najveći segment s 41,2 posto svih isporuka kad se radi o pametnim uređajima za domove.

Još iz kategorije

Huawei osvojio EISA nagradu za najbolji pametni telefon drugu godinu zaredom

Huawei osvojio EISA nagradu za najbolji pametni telefon drugu godinu zaredom

17.08.2019. komentiraj

Huawei Consumer Business Group (CBG) primio je nagradu EISA-e (Expert Imaging and Sound Association), grupe koja obuhvaća 55 najcjenjenijih svjetskih časopisa na području potrošačke elektronike. Huaweijev P30 Pro proglašen je najboljim pametnim telefonom 2019. – 2020. godine, a kompanija je drugu godinu zaredom osvojila ovu nagradu. Nagrada će Huaweiju službeno biti uručena tijekom IFA-e na EISA Awards ceremoniji 6. rujna u Berlinu, kako bi se dodatno uveličalo samo otvaranje jednog od najvećih sajmova potrošačke elektronike.

Samsung Galaxy Note10+ 5G dobio najbolje ocjene na DxOMarku

Samsung Galaxy Note10+ 5G dobio najbolje ocjene na DxOMarku

17.08.2019. komentiraj

Novi Galaxy Note10+ 5G, najnovija Samsungova perjanica predstavljena nedavno u New Yorku, ima najbolju prednju i stražnju kameru, kao i najbolji rezultat prilikom snimanja videozapisa. To su rezultati DxOMark, specijalizirane internetske stranice za recenziju kamera na mobilnim uređajima. Prilikom testiranja, Note10+ 5G je osvojio prvo mjesto za svoju stražnju kameru, sa sveukupnim rezultatom od 113 bodova, dok je vodeću poziciju na DxOMark Selfie ljestvici osvojio i za prednju kameru sa osvojenih 99 bodova.

Honor osvojio nagradu EISA Lifestyle Smartphone 2019 - 2020

Honor osvojio nagradu EISA Lifestyle Smartphone 2019 - 2020

16.08.2019. komentiraj

Brand kineskog Huaweia Honor osvojio je nagradu Europskog udruženja za sliku i zvuk (EISA). HONOR 20 PRO dobio je nagradu 'EISA Lifestyle Smartphone 2019 - 2020' za izvanredan dinamički holografski dizajn i veličanstvenu AI Quad kameru. Ovo je druga velika nagrada za HONOR 20 PRO, nakon što je ranije ove godine ostvario drugi najbolji DXOMark rezultat sa 111 bodova. Kao treći HONOR pametni telefon kojeg je nagradila EISA, nakon Honora 8 Pro i Honora 10, HONOR 20 PRO pohvalili su kao „savršen izbor za one koji traže napredan, fleksibilan i moderno dizajniran pametni telefon.“