Pozitivna predviđanja za Appleov iWatch

Pozitivna predviđanja za Appleov iWatch

Tijekom prošlomjesečnog predstavljanja poslovnih rezultata, Appleov izvršni direktor Tim Cook je spomenuo sasvim novu kategoriju proizvoda. Analitičarka kompanije Morgan Stanley Katy Huberty navodi da se ovdje najvjerojatnije radi o kategoriji nosivih uređaja.

Već duže vrijeme stižu izvješća i glasine o Appleovom smartwatch uređaju. Ako takav uređaj ugleda svjetlost dana u ovoj godini, Huberty predviđa da bi Apple od prodaje takvog uređaja mogao ostvariti 17,5 milijardi dolara prihoda u prvih 12 mjeseci. Do ovako visokih prihoda analitičarka je stigla uzimajući u obzir pretpostavljenu cijenu od 299 dolara i temeljem pretpostavke da će najviše kupaca smartwatch uređaja biti iz iPad baze klijenata.

Usporedbe radi, iPad je generirao 12 milijardi, a iPhone 2,5 milijardi dolara prihoda u prvih 12 mjeseci prodaje. Međutim, zbog ograničenosti u opskrbi, analitičarka predviđa da bi iWatch u prvoj godini mogao generirati između 12 i 14 milijardi dolara prihoda, što bi predstavljalo 6 do 10 posto veće prihode za Apple u 2015. godini. Analitičarka pretpostavlja da će iWatch uglavnom biti prihvaćen kao sporedan uređaj, te će se najviše prodavati unutar postojeće baze iPad kupaca.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.