Posljednja nadogradnja za HTC One X

Posljednja nadogradnja za HTC One X

Foto: HTC

Protekle dvije godine HTC su zadesili mnogi problemi, ali jedan o najvećih je nemogućnost kompanije da nadogradi uređaje na najnovije verzije Android sustava, te predstavljanje nasljednih modela u manje od 6 mjeseci razmaka između predstavljenih uređaja.

Budući da je Android 4.2 najavljen prošle jeseni, tek nekoliko uređaja koji ne nose u nazivu riječ Nexus su nadograđeni na najnovije verzije Android sustava. HTC-ov novitet One ne dolazi s posljednjom verzijom Android-a. No nedavno su procurile informacije kako će One X koji je predstavljen u proljeće 2012 godine uskoro dobiti nadogradnju na Android 4.2.2, ali prema pouzdanim izvorima iz HTC-a to će biti posljednja nadogradnja sustava za One X koju HTC planira.

Prema informacijama drugog pouzdanog izvora Android 4.2.2 će biti posljednja nadogradnja za One X, te je gotovo sigurno ili vrlo malo vjerojatno da će One X doživjeti nadogradnju na Key Lime Pie. Ovo nije prvi puta da je tvrtka iznevjerila svoje korisnike. HTC je obećao nadogradnju DROID Incredible 2 uređaja na Android 4.0 verziju do kraja kolovoza, no prema dosadašnjem iskustvu i obećanju da će HTC Rezound dobiti nadogradnju, on je još uvijek nije dobio te je i dalje upravljan Android Ice Cream Sandwich sustavom, možemo se samo toplo nadati da će HTC početi realizirati svoja obećanja .

Poteškoće s nadogradnjama sustava predstavljaju velik problem za HTC, koji ovakvim problemima daje sve manje argumenata budućim korisnicima da se odluče za njihove proizvode.

Pošto informacije o nadogradnji One X uređaja na Android 4.2.2 nisu potvrđene službenim izjavama, i kako ne znamo što planiraju Android proizvođači s budućim nadogradnjama, ove informacije treba uzeti s dozom rezerve.

Još iz kategorije

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

24.02.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Grupa (CBG) održala je virtualno predstavljanje novih proizvoda u Barceloni, tijekom kojeg je predstavila niz novih 5G proizvoda te strategiju koja demonstrira njihove mogućnosti. Ključni predstavljeni proizvodi su: HUAWEI Mate Xs, najnoviji sklopivi uređaj kojeg odlikuje vrhunski hardware i software, HUAWEI MatePad Pro 5G, 5G tablet koji nudi premium iskustvo u svim uvjetima, HUAWEI Wi-Fi AX3 i HUAWEI 5G CPE Pro 2 su dva rješenja za povezivanje s Wi-Fi 6+ koji nude brzu povezivost. Uz to, Huawei je predstavio i niz novih HUAWEI MateBook laptopa, koje pokreće 10. Generacija Intel® Core procesora te Windows operativni sustav.

Stižu novi LG pametni telefoni

Stižu novi LG pametni telefoni

22.02.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) najavljuje liniju pametnih telefona iz serije K za 2020. godinu - K61, K51S i K41S – svi su dizajnirani da pruže prvoklasno iskustvo korisnicima te nude poboljšane kamere, multimedijske funkcije i performanse uz povoljnu cijenu. „Novi pametni telefoni naslijedili su napredne značajke koje su prvi put predstavljene kod LG-evih premium pametnih telefona, a ova tri modela predstavljaju odličan izbor čak i na današnjem jako kompetitivnom tržištu“, ističu iz LG-a.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

20.02.2020. komentiraj

HMD Global objavio je kako je šest Nokia telefona nagrađeno iF DESIGN nagradom 2020. za izvanredan dizajn. iF DESIGN nagrade dodjeljuje najstarija svjetska nezavisna organizacija za dizajn iF International Forum Design. Ocjenjivačku komisiju čini 78 nezavisnih stručnjaka za dizajn koji su pregledali preko sedam tisuća prijava koje su dobili iz 56 zemalja diljem svijeta.