Posljednja nadogradnja za HTC One X

Posljednja nadogradnja za HTC One X

Foto: HTC

Protekle dvije godine HTC su zadesili mnogi problemi, ali jedan o najvećih je nemogućnost kompanije da nadogradi uređaje na najnovije verzije Android sustava, te predstavljanje nasljednih modela u manje od 6 mjeseci razmaka između predstavljenih uređaja.

Budući da je Android 4.2 najavljen prošle jeseni, tek nekoliko uređaja koji ne nose u nazivu riječ Nexus su nadograđeni na najnovije verzije Android sustava. HTC-ov novitet One ne dolazi s posljednjom verzijom Android-a. No nedavno su procurile informacije kako će One X koji je predstavljen u proljeće 2012 godine uskoro dobiti nadogradnju na Android 4.2.2, ali prema pouzdanim izvorima iz HTC-a to će biti posljednja nadogradnja sustava za One X koju HTC planira.

Prema informacijama drugog pouzdanog izvora Android 4.2.2 će biti posljednja nadogradnja za One X, te je gotovo sigurno ili vrlo malo vjerojatno da će One X doživjeti nadogradnju na Key Lime Pie. Ovo nije prvi puta da je tvrtka iznevjerila svoje korisnike. HTC je obećao nadogradnju DROID Incredible 2 uređaja na Android 4.0 verziju do kraja kolovoza, no prema dosadašnjem iskustvu i obećanju da će HTC Rezound dobiti nadogradnju, on je još uvijek nije dobio te je i dalje upravljan Android Ice Cream Sandwich sustavom, možemo se samo toplo nadati da će HTC početi realizirati svoja obećanja .

Poteškoće s nadogradnjama sustava predstavljaju velik problem za HTC, koji ovakvim problemima daje sve manje argumenata budućim korisnicima da se odluče za njihove proizvode.

Pošto informacije o nadogradnji One X uređaja na Android 4.2.2 nisu potvrđene službenim izjavama, i kako ne znamo što planiraju Android proizvođači s budućim nadogradnjama, ove informacije treba uzeti s dozom rezerve.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.