MWC 2016: SanDisk predstavio najbrži MicroSD i USB Drive na svijetu

MWC 2016: SanDisk predstavio najbrži MicroSD i USB Drive na svijetu

Foto: SanDisk

Iako je Western Digital preuzeo američki SanDisk za 15,8 milijardi američkih dolara, njihovo poslovanje i strategija se ne mijenjaju te je i dalje okrenuta proizvodnji najbržih diskova na tržištu. U tom su smjeru nastavili na Mobile World Congress u Barceloni i predstavili najbrži, ali i najveći microSD USB Type-C Flash Drive na svijetu.

Riječ je o Ultra USB Type-C Flash Drive koji ima do 128GB kapaciteta i podaci se na njemu prenose brzinom od 150Mbps. No postoje i jednako brze verzije od 16, 32 ili 64GB kapaciteta, a ovisno o tome bit će i cijena. Dakle, za najmanju 20 dolara, a onda redom za svaku veću 30, 50 i 80 dolara. Uz sve njih dolazi i garancija na pet godina, što je u SanDisk stilu.

U sjeni ovog uređaja je još jedan koji su predstavili - Extreme PRO microSDXC UHS-II card. Riječ je o kartici koja ima 64 ili 128GB, što znači da nije toliko sjajna po tom pitanju, no to niti nije njena prednost. Namijenjena je profesionalcima, što znači da se brzina prijenosa podataka ipak vrednuje više i čini prednost. Ukratko, Extreme PRO microSDXC UHS-II card će prenijeti podatke brzinom do 275Mbps, što je odlično. Cijena je 180 ili 300 dolara, ovisno o kapacitetu kartice. Uz to kupci dobivaju i USB 3.0 čitač kartica s doživotnom garancijom pa i to može potaknuti mnoge na kupnju.

Lijepo je vidjeti da u SanDisku još uvijek ne odustaju od onoga čime se bave, a time zapravo na najbolji način odgovaraju svim kritičarima koji su se pojavili nakon najava da će Western Digital preuzeti kompaniju. Prema obećanom, dali su im potpunu slobodu jer shvatili su u Western Digitalu da nema smisla sputavati ni na koji način one koji svoj posao rade odlično, možda i najbolje na svijetu.

To se samo na najbolji mogući način potrvdilo na Mobile World Congress u Barceloni i nadajmo se da će se nastaviti u bližoj i daljoj budućnosti.

Još iz kategorije

Nova generacija HTC-ovog Vive COSMOS VR sustava

Nova generacija HTC-ovog Vive COSMOS VR sustava

28.02.2020. komentiraj

HTC predstavlja cjelokupnu VIVE Cosmos seriju - s tri nova proizvoda i tri nove modularne prednje ploče kojima se proširuje funkcionalnost VIVE Cosmos. Vive Cosmos je prilagodljivi vrhunski sustav virtualne realnosti koji se temelji na osobnom računalu, te koji ima mogućnost rasta sa korisničkim zahtjevima zamjenom prednje ploče na sustavu za virtualnu realnost istovremeno pružajući impresivne vizualizacije i udobnost kroz cjelokupnu Vive Cosmos liniju.

Huawei Y6s dostupan u Hrvatskoj

Huawei Y6s dostupan u Hrvatskoj

28.02.2020. komentiraj

Novi Huawei Y6s odsad je dostupan i na domaćem tržištu. Glavne odlike novog Y6s su prostrani Dewdrop zaslon dijagonale 6,09 inča, snažan osmojezgreni procesor te 13MP kamera visoke kvalitete, ističu u Huaweiju. „Zahvaljujući stražnjoj kameri rezolucije 13 MP sve će fotografije, bilo da se radi o noćnim ili dnevnim slikama, izgledati profesionalno i bez šuma, zahvaljujući otvoru blende f/1.8 koji upija do 50% više svjetla. Prednja kamera smještena je iznad zaslona u profinjen izrez u obliku kapi s rezolucijom od 8 MP i omogućuje fotografiranje oštrih i kvalitetnih portreta“, objašnjavaju u Huaweiju.

Huawei predstavio MatePad Pro 5G

Huawei predstavio MatePad Pro 5G

27.02.2020. komentiraj

Huawei je jučer u Barceloni predstavio MatePad Pro 5G tablet. Uređaj donosi poboljšani dizajn, a svojim korisnicima nudi i mogućnost povezivanja putem 5G mreže uz iznimne performanse te povećanu produktivnost, a osim Huawei MatePad Pro 5G tableta, predstavljena je i njegova 4G verzija, ističu iz Huaweija.