MWC 2016: SanDisk predstavio najbrži MicroSD i USB Drive na svijetu

MWC 2016: SanDisk predstavio najbrži MicroSD i USB Drive na svijetu

Foto: SanDisk

Iako je Western Digital preuzeo američki SanDisk za 15,8 milijardi američkih dolara, njihovo poslovanje i strategija se ne mijenjaju te je i dalje okrenuta proizvodnji najbržih diskova na tržištu. U tom su smjeru nastavili na Mobile World Congress u Barceloni i predstavili najbrži, ali i najveći microSD USB Type-C Flash Drive na svijetu.

Riječ je o Ultra USB Type-C Flash Drive koji ima do 128GB kapaciteta i podaci se na njemu prenose brzinom od 150Mbps. No postoje i jednako brze verzije od 16, 32 ili 64GB kapaciteta, a ovisno o tome bit će i cijena. Dakle, za najmanju 20 dolara, a onda redom za svaku veću 30, 50 i 80 dolara. Uz sve njih dolazi i garancija na pet godina, što je u SanDisk stilu.

U sjeni ovog uređaja je još jedan koji su predstavili - Extreme PRO microSDXC UHS-II card. Riječ je o kartici koja ima 64 ili 128GB, što znači da nije toliko sjajna po tom pitanju, no to niti nije njena prednost. Namijenjena je profesionalcima, što znači da se brzina prijenosa podataka ipak vrednuje više i čini prednost. Ukratko, Extreme PRO microSDXC UHS-II card će prenijeti podatke brzinom do 275Mbps, što je odlično. Cijena je 180 ili 300 dolara, ovisno o kapacitetu kartice. Uz to kupci dobivaju i USB 3.0 čitač kartica s doživotnom garancijom pa i to može potaknuti mnoge na kupnju.

Lijepo je vidjeti da u SanDisku još uvijek ne odustaju od onoga čime se bave, a time zapravo na najbolji način odgovaraju svim kritičarima koji su se pojavili nakon najava da će Western Digital preuzeti kompaniju. Prema obećanom, dali su im potpunu slobodu jer shvatili su u Western Digitalu da nema smisla sputavati ni na koji način one koji svoj posao rade odlično, možda i najbolje na svijetu.

To se samo na najbolji mogući način potrvdilo na Mobile World Congress u Barceloni i nadajmo se da će se nastaviti u bližoj i daljoj budućnosti.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.