Integracija Windows 11 s Androidom s novim ažuriranjem postaje daleko bolja

Integracija Windows 11 s Androidom s novim ažuriranjem postaje daleko bolja

Početkom ove godine, Windows 11 operativni sustav dobio je toliko iščekivanu podršku za Android aplikacije, a sad stiže poveće ažuriranje koje će donijeti neke bitne i zanimljive promjene.

Ujedno, ono što je zanimljivo jest da tako nešto službeno omogućava Amazon App Store, a ne Microsoft Store. Mogućnost se trenutno testira u Sjedinjenim Američkim Državama i dostupna je samo uređajima s hardverom koji zadovoljava minimalne potrebne kriterije.

A pritom se radi o barem 8GB radne memorije, iako je preporučeno 16GB. Potreban je i SSD disk, procesor bi trebao biti barem Core i3 8th Gen, Ryzen 3000, Snapdragon 8c ili nešto novije od navedenog. Tip procesora treba biti x64 ili ARM64, a za one kojima je potrebna virtualizacija, moraju imati Virtual Machine Platform. I, na kraju, Amazonov korisnički račun.

Što se tiče nadolazećeg ažuriranja, službenog je naziva Windows Subsystem for Android 2204.40000.15.0. Istovremeno, nadopunjava se i engine prema Android 12.1. Ili, drugim riječima, Windows 11 odsad će moći imati koristi od najnovije Googleove tehnologije.

Promjene neće odmah biti vidljive, čak ni nakon ažuriranja na Android 12.1, ali s vremenom će se i to ispraviti. Kao i brojni bugovi, koje testeri već prijavljuju te navode da ih ima poveći broj. Što ne čudi, riječ je o novitetu, ali i o Microsoftovom softveru, poznatom po brojnim bugovima u svojim najranijim verzijama.

Ono što će se moći dok sve bude gotovo jest lako povezivanje s Android System, samim time i jednostavnijim načinom korištenja aplikacija. Sve to na jednoj mreži i preko stolnog računala. Također, ovo se ne odnosi samo na pametne telefone već sve pametne uređaje s Androidom. Stoga, moguće je na taj način koristiti Android pametnu sigurnosnu kameru preko Windows računala, što je svakako preglednije i funkcionalnije nego preko mobitela.

Za više detalja o novitetima koji stižu, kliknite OVDJE.

Još iz kategorije

Novi Samsung Galaxy preklopni telefoni koriste reciklirane materijale

Novi Samsung Galaxy preklopni telefoni koriste reciklirane materijale

13.08.2022.

Tvrtka Samsung Electronics ostvarila je napredak prema ispunjenju svojih ciljeva na polju održivosti zadanih do 2025. godine u sektoru mobilnog poslovanja. Među ključnim inicijativama su razvoj i uključivanje recikliranih materijala u proizvode, izrada više ekološke ambalaže i „novi život“ za starije Samsung Galaxy uređaje, kako bi se smanjio elektronički otpad.

Hoće li pametne naočale zamijeniti pametne telefone

Hoće li pametne naočale zamijeniti pametne telefone

12.08.2022.

Google je 19. srpnja najavio testiranje novih pametnih naočala s tehnologijom proširene stvarnosti (AR), zbog čega se ponovno pojavilo pitanje postaljeno još 2013., o tome mogu li one zamijeniti pametne telefone.

Stižu novi Samsungovi pametni satovi

Stižu novi Samsungovi pametni satovi

10.08.2022.

Tvrtka Samsung Electronics najavila je Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro modele pametnih satova – koji oblikuju zdrave navike s intuitivnim uvidima, naprednim značajkama i još snažnijim mogućnostima. Galaxy Watch5 poboljšava značajke na koje se potrošači oslanjaju svaki dan, dok je Galaxy Watch5 Pro – najnoviji dodatak Galaxy Watch seriji – najizdržljiviji i najkompletniji Samsung pametni sat dosad, tvrde u Samsungu i dodaju da Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro Ovi omogućavaju korisnicima da lakše ispunjavaju svoje.