INFOGRAFIKA: Najprodavanije PlayStation konzole

INFOGRAFIKA: Najprodavanije PlayStation konzole

Sony se možda ne može pohvaliti rezultatima na tržištu pametnih telefona, ali kad je riječ o konzolama za video igre, nitko mu nije ni blizu. Njegov PlayStation je brand kojem zavidi čak i Nintendo, a zašto je to tako jasno je čim se pogleda koliko je PlayStation konzola prodano kroz povijest.

Naime, povodom 20. rođendana PlayStationa 2, objavljene su brojke najprodavanijih konzola svih vremena. Naravno, na prvom mjestu je PS2 sa svojih 155 milijuna. Voljena crna konzola pojavila se 4. ožujka 2000. u Japanu i potom osvajala svijet. Niti jedna konzola prije ili kasnije nije postigla takav uspjeh.

Na drugom je mjestu PlayStation 4 sa 108,9 milijuna prodanih konzola i neće previše "bildati" tu brojku je ove bi godine trebao na tržište stići PlayStation 5. Naravno, moguće da se to odgodi zbog aktualne situacije s pandemijom koronavirusa.

Originalni PlayStation je na trećem mjestu sa 102,5 milijuna primjeraka i to je iznimno značajno jer pojavio se u vrijeme kad su "žarili i palili" Nintendo i Sega. No, Nintendova najuspješnija konzola je Wii sa 101,6 milijuna prodanih primjeraka i četvrta je. Odmah iza nje je PlayStation 3 s 87,4 milijuna prodanih primjeraka i tek onda slijedi glavni Sonyjev konkurent - Xbox.

Uspjeh je Microsoft postigao u značajnijem omjeru s Xbox 360 i on je prodan u 85,8 milijuna primjeraka. Nakon njega slijedi poveća razlika, originalni Nintendo i njegovih 61,9 milijuna prodanih jedinica. Sega se "ugurala" u ovo društvo s Genesis konzolom, koja je prodana u 29,5 milijuna primjeraka.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.