INFOGRAFIKA: Najprodavanije PlayStation konzole

INFOGRAFIKA: Najprodavanije PlayStation konzole

Sony se možda ne može pohvaliti rezultatima na tržištu pametnih telefona, ali kad je riječ o konzolama za video igre, nitko mu nije ni blizu. Njegov PlayStation je brand kojem zavidi čak i Nintendo, a zašto je to tako jasno je čim se pogleda koliko je PlayStation konzola prodano kroz povijest.

Naime, povodom 20. rođendana PlayStationa 2, objavljene su brojke najprodavanijih konzola svih vremena. Naravno, na prvom mjestu je PS2 sa svojih 155 milijuna. Voljena crna konzola pojavila se 4. ožujka 2000. u Japanu i potom osvajala svijet. Niti jedna konzola prije ili kasnije nije postigla takav uspjeh.

Na drugom je mjestu PlayStation 4 sa 108,9 milijuna prodanih konzola i neće previše "bildati" tu brojku je ove bi godine trebao na tržište stići PlayStation 5. Naravno, moguće da se to odgodi zbog aktualne situacije s pandemijom koronavirusa.

Originalni PlayStation je na trećem mjestu sa 102,5 milijuna primjeraka i to je iznimno značajno jer pojavio se u vrijeme kad su "žarili i palili" Nintendo i Sega. No, Nintendova najuspješnija konzola je Wii sa 101,6 milijuna prodanih primjeraka i četvrta je. Odmah iza nje je PlayStation 3 s 87,4 milijuna prodanih primjeraka i tek onda slijedi glavni Sonyjev konkurent - Xbox.

Uspjeh je Microsoft postigao u značajnijem omjeru s Xbox 360 i on je prodan u 85,8 milijuna primjeraka. Nakon njega slijedi poveća razlika, originalni Nintendo i njegovih 61,9 milijuna prodanih jedinica. Sega se "ugurala" u ovo društvo s Genesis konzolom, koja je prodana u 29,5 milijuna primjeraka.

Još iz kategorije

Novi Samsung Galaxy preklopni telefoni koriste reciklirane materijale

Novi Samsung Galaxy preklopni telefoni koriste reciklirane materijale

13.08.2022.

Tvrtka Samsung Electronics ostvarila je napredak prema ispunjenju svojih ciljeva na polju održivosti zadanih do 2025. godine u sektoru mobilnog poslovanja. Među ključnim inicijativama su razvoj i uključivanje recikliranih materijala u proizvode, izrada više ekološke ambalaže i „novi život“ za starije Samsung Galaxy uređaje, kako bi se smanjio elektronički otpad.

Hoće li pametne naočale zamijeniti pametne telefone

Hoće li pametne naočale zamijeniti pametne telefone

12.08.2022.

Google je 19. srpnja najavio testiranje novih pametnih naočala s tehnologijom proširene stvarnosti (AR), zbog čega se ponovno pojavilo pitanje postaljeno još 2013., o tome mogu li one zamijeniti pametne telefone.

Stižu novi Samsungovi pametni satovi

Stižu novi Samsungovi pametni satovi

10.08.2022.

Tvrtka Samsung Electronics najavila je Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro modele pametnih satova – koji oblikuju zdrave navike s intuitivnim uvidima, naprednim značajkama i još snažnijim mogućnostima. Galaxy Watch5 poboljšava značajke na koje se potrošači oslanjaju svaki dan, dok je Galaxy Watch5 Pro – najnoviji dodatak Galaxy Watch seriji – najizdržljiviji i najkompletniji Samsung pametni sat dosad, tvrde u Samsungu i dodaju da Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro Ovi omogućavaju korisnicima da lakše ispunjavaju svoje.