Google objavio pune specifikacije „naočala“

Google objavio pune specifikacije „naočala“

Google je danas izgleda vrlo aktivan po pitanju Glassa. Nakon što je objavio informaciju da Glass vrlo skoro kreće sa isporukom te izbacio dokumentaciju za Glass Mirror API, zadnja informacija koja je danas ugledala svjetlo dana jest puna specifikacija hardvera Glassa. U specifikaciji nema većih iznenađenja, ali sada barem znamo što će dobiti kupci za 1500 dolara koliko košta Explorer verzija.

Glass će raditi s bilo kojim telefonim sa Bluetoothom. Za sada jedini način da se koriste GPS i SMS kroz Glass jest kroz aplikaciju MyGlass koja zahtijeva Android 4.0.3 ili noviju. Još nije poznato ako ili kada bi Google mogao prateću aplikaciju lansirati i na druge platforme.

Zaslon, koji je očito glavna točka uređaja, će imati rezoluciju koja "je ekvivalent 25-inčnom zaslonu visoke razlučivosti gledan sa udaljenosti od osam metara." U svojim razvojnim smjernicama, Google navodi da bi fotografije trebale imati rezoluciju 640x360 piksela, pa je vjerojatno to i rezolucija zaslona naočala, iako Google nije to objavio u specifikacijama.

Prva verzija Glasa će također imati 5 megapikselnu kameru koja može snimati 720p video. Glass će doći sa 16GB flash diskom od kojeg će 12GB biti dostupno za korištenje, dok je ostalo rezervirano za sustav. Zgodno za napomenuti jest da će ovih 12 GB biti sinkronizirano s uslugama Google clouda. Google tvrdi da bi baterija uređaja trajati cijeli dan za "tipičnu upotrebu", ali isto tako upozorava da značajke poput Hangouts i video zapisa brže troše bateriju pa će trajanje zbog toga varirati. Ovisno o intezitetu upotrebe.

Osim navedenoga, Glass ima podršku za WiFi 802.11 b/g, te je opremljen micro USB priključkom.

Najzgodnija osobina Glassa je način kako će se prenositi zvuk. Glass će koristiti sondu koja će prenositi zvuk od Glassa do unutarnjeg uha kroz kosti lubanje korisnika. Zahvaljujući tome, korisnici neće morati koristiti slušalice za korištenje Glassa.

Još iz kategorije

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

24.02.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Grupa (CBG) održala je virtualno predstavljanje novih proizvoda u Barceloni, tijekom kojeg je predstavila niz novih 5G proizvoda te strategiju koja demonstrira njihove mogućnosti. Ključni predstavljeni proizvodi su: HUAWEI Mate Xs, najnoviji sklopivi uređaj kojeg odlikuje vrhunski hardware i software, HUAWEI MatePad Pro 5G, 5G tablet koji nudi premium iskustvo u svim uvjetima, HUAWEI Wi-Fi AX3 i HUAWEI 5G CPE Pro 2 su dva rješenja za povezivanje s Wi-Fi 6+ koji nude brzu povezivost. Uz to, Huawei je predstavio i niz novih HUAWEI MateBook laptopa, koje pokreće 10. Generacija Intel® Core procesora te Windows operativni sustav.

Stižu novi LG pametni telefoni

Stižu novi LG pametni telefoni

22.02.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) najavljuje liniju pametnih telefona iz serije K za 2020. godinu - K61, K51S i K41S – svi su dizajnirani da pruže prvoklasno iskustvo korisnicima te nude poboljšane kamere, multimedijske funkcije i performanse uz povoljnu cijenu. „Novi pametni telefoni naslijedili su napredne značajke koje su prvi put predstavljene kod LG-evih premium pametnih telefona, a ova tri modela predstavljaju odličan izbor čak i na današnjem jako kompetitivnom tržištu“, ističu iz LG-a.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

20.02.2020. komentiraj

HMD Global objavio je kako je šest Nokia telefona nagrađeno iF DESIGN nagradom 2020. za izvanredan dizajn. iF DESIGN nagrade dodjeljuje najstarija svjetska nezavisna organizacija za dizajn iF International Forum Design. Ocjenjivačku komisiju čini 78 nezavisnih stručnjaka za dizajn koji su pregledali preko sedam tisuća prijava koje su dobili iz 56 zemalja diljem svijeta.