Gdje bi se prvo mogao pojaviti Huaweijev Harmony OS

Gdje bi se prvo mogao pojaviti Huaweijev Harmony OS

Foto: DepositPhotos

Huawei i dalje mirno promatra što će se dogoditi između njega i Androida, ali već povlači poteze koji bi mogli odrediti bližu budućnost te kompanije. Konkretnije, u kolovozu je kineski tehnološki gigant predstaviti svoj prvi Smart TV i on će, kako navode izvori iz kompanije, imati operativni sustav “iz kuće”, a zvat će se Harmony OS.

Predstavljen je prije nekoliko dana na velikoj developerskoj konferenciji u Kini o čemu smo već pisali.  U Kini je već otprije poznat kao HongMeng OS i s tim vijestima jasnije je koliko Huawei zapravo oponaša Samsung u poslovanju. Naime, upravo je njegov najveći rival na tržištu pametnih telefona svoj Tizen operativni sustav pozicionirao na svojim pametnim televizorima. Jer, to je prvotna faza testiranja na komercijalnom tržištu.

Kako god, Huaweijev će televizor imati ekran od 55 inča, ili 140 centimetara, a prodavat će se kroz Honor brend. Ujedno, bit će hub za Huaweijev pametni sustav za domove, ali i platforma za zabavu. Kao takav će biti "produžena ruka" korisnicima, koji su u Kini uvelike okrenuli leđa televizorima te se okrenuli pametnim telefonima.

Stoga, smatraju u kompaniji, ovim bi televizorom mogli vratiti popularnost tim uređajima, prvenstveno jer se pametnim telefonom stvara bolji TV. Doslovno tim riječima lideri Honora argumentirali su izlazak na tržište s nečim u čemu Huawei još uvijek nema konkretno iskustvo, ali će vrlo vjerojatno na kineskom tržištu zabilježiti uspjeh. I ne samo to, Samsung, LG i Sony bi vrlo lako mogli osjetiti taj udarac padom prodaje svojih TV uređaja.

No, ono što stručnjaci smatraju jest da Huawei samo želi na uzorku barem nekoliko milijuna ili desetaka milijuna korisnika detaljnije testirati Harmony OS pa na taj način ukloniti sve eventualne bugove i pripremiti ga za što jači uzlet u svijet pametnih telefona. Jer, realnost je da će se Huawei morati okrenuti svom operativnom sustavu, koliko god se na trenutke činilo da bi situacija mogla biti riješena...

Još iz kategorije

Na tržište stiže Samsung Galaxy Fold

Na tržište stiže Samsung Galaxy Fold

04.12.2019. komentiraj

Samsung Galaxy Fold u sljedećim će tjednima biti dostupan i korisnicima u Hrvatskoj uz preporučenu cijenu od 15,5 tisuća kuna. Kako ističu u Samsungu ovaj pmetni uređaj moći će se kupiti u Samsung experience storeu u Zagrebu i Splitu te kod telekom operatera.

IDC: Prodaja mobitela će oštro rasti u 2020. zbog uvođenja 5G u Kini

IDC: Prodaja mobitela će oštro rasti u 2020. zbog uvođenja 5G u Kini

03.12.2019. komentiraj

Analitičari IDC-a prognoziraju da će sljedeće godine globalno tržište pametnih telefona napokon zabilježiti rast, što je odlično jer se tako nešto nije dogodilo tri godine zaredom pa se stvorila panika na tržištu. Ali, treba reći i da IDC ovime spušta prognozu koju je dao prije gotovo tri mjeseca.

Bezbroj lica novog Huawei Watch GT 2 sata

Bezbroj lica novog Huawei Watch GT 2 sata

02.12.2019. komentiraj

Osim skupljanja i analiziranja širokog raspona informacija o vašim aktivnostima, treningu te kvaliteti sna, sada izgled vašeg sportskog sata možete vrlo jednostavno prilagođavati svakoj situaciji ili raspoloženju. Huawei Watch GT 2 tako pruža mogućnost odabira izgleda vašeg zaslona, neovisno o tome želite li futuristički uređaj ili elegantan sat klasičnog stila. Izgled vašeg sata možete promijeniti u tren oka.