Gdje bi se prvo mogao pojaviti Huaweijev Harmony OS

Gdje bi se prvo mogao pojaviti Huaweijev Harmony OS

Foto: DepositPhotos

Huawei i dalje mirno promatra što će se dogoditi između njega i Androida, ali već povlači poteze koji bi mogli odrediti bližu budućnost te kompanije. Konkretnije, u kolovozu je kineski tehnološki gigant predstaviti svoj prvi Smart TV i on će, kako navode izvori iz kompanije, imati operativni sustav “iz kuće”, a zvat će se Harmony OS.

Predstavljen je prije nekoliko dana na velikoj developerskoj konferenciji u Kini o čemu smo već pisali.  U Kini je već otprije poznat kao HongMeng OS i s tim vijestima jasnije je koliko Huawei zapravo oponaša Samsung u poslovanju. Naime, upravo je njegov najveći rival na tržištu pametnih telefona svoj Tizen operativni sustav pozicionirao na svojim pametnim televizorima. Jer, to je prvotna faza testiranja na komercijalnom tržištu.

Kako god, Huaweijev će televizor imati ekran od 55 inča, ili 140 centimetara, a prodavat će se kroz Honor brend. Ujedno, bit će hub za Huaweijev pametni sustav za domove, ali i platforma za zabavu. Kao takav će biti "produžena ruka" korisnicima, koji su u Kini uvelike okrenuli leđa televizorima te se okrenuli pametnim telefonima.

Stoga, smatraju u kompaniji, ovim bi televizorom mogli vratiti popularnost tim uređajima, prvenstveno jer se pametnim telefonom stvara bolji TV. Doslovno tim riječima lideri Honora argumentirali su izlazak na tržište s nečim u čemu Huawei još uvijek nema konkretno iskustvo, ali će vrlo vjerojatno na kineskom tržištu zabilježiti uspjeh. I ne samo to, Samsung, LG i Sony bi vrlo lako mogli osjetiti taj udarac padom prodaje svojih TV uređaja.

No, ono što stručnjaci smatraju jest da Huawei samo želi na uzorku barem nekoliko milijuna ili desetaka milijuna korisnika detaljnije testirati Harmony OS pa na taj način ukloniti sve eventualne bugove i pripremiti ga za što jači uzlet u svijet pametnih telefona. Jer, realnost je da će se Huawei morati okrenuti svom operativnom sustavu, koliko god se na trenutke činilo da bi situacija mogla biti riješena...

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.