CES 2023: LG predstavio svoje novitete za ovu godinu

CES 2023: LG predstavio svoje novitete za ovu godinu

LG Electronics je nas sajmu CES 2023 u Las Vegasu predstavio svoje linije televizora za 2023., predvođene svojim najnaprednijim asortimanom OLED TV-a dosad. S vrhunskom kvalitetom samoosvjetljujuće slike, snažnim tehnologijama njezine obrade i poboljšanom webOS platformom koja nudi još više pametnih značajki i usluga, LG-evi najnoviji OLED televizori podižu iskustvo gledanja onako kako to može samo LG OLED, tvrde u kompaniji.

Desetljeće nakon što je svijetu predstavio prvi OLED TV s velikim zaslonom, LG  je i dalje lider na tržištu premium televizora, pojašnjavaju dalje i dodaju da njihovi vrhunski OLED televizori dobitnici su CES-ove nagrade za inovacije CES Innovation Award čak 11 godina zaredom, a tijekom vremena su se dodatno razvijali kako bi pružili još veću vrijednost korisnicima. LG OLED poznat je po svojoj iznimnoj kvaliteti slike, stvarajući živopisne, jasne boje sa savršenom crnom i beskonačnim omjerom kontrasta za nevjerojatno prirodan i živopisan prikaz.

„Osim pružanja još većeg osjećaja uranjanja tijekom gledanja, LG-eva samoosvjetljujuća tehnologija omogućila je stvaranje dosad neviđenih, vizualno zadivljujućih oblika televizora, uključujući neke koji su prvi na tržištu kao što su LG SIGNATURE OLED R koji se umata u kućište i savitljivi LG OLED Flex. LG OLED Flex dvostruki je dobitnik nagrade CES Innovation Award 2023 te  je osvojio nagradu za najbolju inovaciju u kategoriji Gaming“, tvrde u LG-u.

Predvodnici LG-eve OLED linije za 2023. najnovije su serije Z3, G3 i C3 OLED evo televizora. Ovi nadograđeni, novi modeli pružaju veću svjetlinu i jasnoću boja te prikaz slike s visokom razinom detaljima zahvaljujući preciznosti i performansama LG OLED evo tehnologije i novom procesoru α9 AI Gen6.

„Najnoviji procesor serije Alpha koristi LG-evu najsofisticiraniju tehnologiju dubokog učenja potpomognutu umjetnom inteligencijom kako bi se osigurala izvanredna kvaliteta slike i zvuka. AI Picture Pro sada nudi poboljšano povećavanje veličine za bolju jasnoću i poboljšano dinamičko mapiranje tonova, koje pomaže u otkrivanju dubine i detalja u svakom kadru. AI Picture Pro također integrira tehnologiju obrade slike koja otkriva i pročišćava važne objekte, kao što su lica ljudi, kako bi im pružila realističniju HDR kvalitetu. Uz fino podešavanje reprodukcije slike, procesor α9 AI Gen6 pokreće LG-jev AI Sound Pro, značajku koja gledateljima omogućuje osjećaj da su dio radnje pružajući virtualan 9.1.2 surround zvuk iz ugrađenog sustava zvučnika televizora“, pojašnjavaju iz LG-a.

LG-eva tehnologija Brightness Booster Max još je jedna značajna nadogradnja na ovogodišnjoj seriji OLED evo G3 , a uključuje potpuno novu arhitekturu kontrole svjetla i algoritme za pojačavanje svjetla za povećanje svjetline do 70 posto. Na temelju svakog pojedinog piksela svjetlina se mapira i prilagođava što rezultira oštrijim i realističnijim slikama.

LG-evi modeli G3 OLED evo za 2023. godinu također se mogu pohvaliti estetskom nadogradnjom uvođenjem One Wall Designa2 bez rubova. Kod montiranja na zid nema praznog prostora zbog čega se ovogodišnji modeli stilski i s elegancijom uklapaju u svaki dnevni boravak.

„Osim što i dalje nastavlja stvarati proizvode i usluge za bolji život, LG kao tehnološki lider prilikom dizajna svojih OLED televizora za 2023. razmišlja o tome da budu ekološki prihvatljivi u samoj proizvodnji pa sve do odlaganja, kako bi bili održivi. Tako, primjerice, LG OLED televizori nemaju jedinicu za pozadinsko osvjetljenje, što znači da svaki televizor zahtijeva manje materijala za proizvodnju nego konvencionalni LED televizor. Mnoge njihove komponente također su izrađene od reciklirane plastike te se isporučuju u eko-pakiranju od materijala koji se može reciklirati i s ispisom u samo jednoj boji. Svi LG-evi OLED televizori za 2023. imaju certifikat TÃœV Rheinlanda za nisko plavo svjetlo te UL Solutionsa za sliku bez treperenja, zahvaljujući čemu korisnici prilikom gledanja osjećaju manji zamor oka“, tvrde u LG-u.

Ovogodišnji LG OLED modeli također donose osvježeno, naprednije personalizirano korisničko iskustvo u 2023. s najnovijom verzijom webOS-a i redizajniranim korisničkim sučeljem (UI) All New Home, koje nudi obilje mogućnosti personalizacije i više pogodnosti nego ikad. Nove „Quick Cards“ korisnicima nude jednostavan pristup sadržaju i uslugama koje najviše koriste, grupiranima u logične kategorije kao što su Home Office, Gaming, Music i Sport. LG-ev napredniji webOS olakšava svima koji koriste TV da uživaju u personaliziranim preporukama prilagođenima njihovim preferencijama koje se određuju na temelju povijesti i uobičajenih navika gledanja.

Personalizaciji korisničkog iskustva na LG OLED TV-u dodatno pomaže značajka AI Concierge, koja svakom korisniku pruža izbor sadržaja na temelju njihovih prethodnih pretraživanja te nudi pregled trenutno najpopularnijih sadržaja.

Dizajnirani za prvoklasna iskustva kućnog kina, LG OLED televizori nastavljaju podržavati mogućnosti poboljšanja slike i zvuka Dolby Visiona i Dolby Atmosa. Također, ovogodišnji LG televizori u idealnoj su simbiozi s najnovijim LG soundbarovima, pružajući izvanredan višekanalni surround zvuk s IMAX poboljšanom kvalitetom koju pokreće DTS:X. LG TV i soundbar uz to u kombinaciji nude značajku WOW Orchestra, koja iskorištava prednosti audio kanala obaju proizvoda za proizvodnju snažnijeg, imerzivnijeg zvuka.

Očekivano, LG-evi OLED modeli za 2023. podržavaju širok raspon značajki kompatibilnih s HDMI 2.1a. Također, prvi su televizori koje je HDMI organizacija certificirala za nedavno najavljeni Quick Media Switching VRR (QMS-VRR). QMS-VRR može eliminirati kratkotrajni „crni ekran“ koji se ponekad pojavljuje prilikom prebacivanja između sadržaja koji se reproduciraju s različitih izvora spojenih s televizorom preko priključaka kompatibilnih s HDMI 2.1a.

„LG-evi samoosvjetljujući OLED televizori mogu se pohvaliti vremenom odaziva od 0,1 milisekunde i vrlo malim ulaznim kašnjenjem te imaju do četiri priključka kompatibilna s HDMI 2.1a. Opremljeni su i s Game Optimizerom, koji korisnicima omogućuje brz odabir i prebacivanje između značajki specifičnih za igranje, kao što su unaprijed podešene postavke prikaza prilagođene žanru igre. Postavke za G-SYNC Compatible, FreeSync Premium i varijabilnu brzinu osvježavanja (VRR) također su lako dostupne kroz Game Optimizer“, zaključuju u LG-u.