CES 2023: Lenovo unaprijedio računala i monitore, ThinkPad prijenosnici slave 30 godina

CES 2023: Lenovo unaprijedio računala i monitore, ThinkPad prijenosnici slave 30 godina

Ovogodišnji CES 2023 u Las Vegasu Lenovo je osim za predstavljanje novih proizvoda iskoristio i za proslavu 30 godina prijenosnih računala iz serije ThinkPad. ThinkPad je nedavno obilježio 30. godišnjicu, a evolucija brenda nastavlja postavljati standarde za izdržljivost, produktivnost, performanse i korisničko iskustvo.

Lenovo je uoči događanja CES 2023 predstavio nova prijenosna računala ThinkPad X1 s recikliranim materijalima računala, a tu je i ažurirani Lenovo Commercial Vantage softver dizajniran za isticanje postavki značajki koje mogu poboljšati energetsku učinkovitost i novu aplikaciju Lenovo View koja nudi naprednu tehnologiju računalnog vida za poboljšanu kvalitetu video slike i alate za suradnju, sigurnost i digitalni wellness.  Ulaskom u novu eru računalstva kojom dominira težnja za održivijom budućnošću, ThinkPad usmjerava svoj fokus prema dizajnu hardvera i softvera i inženjeringu koji je u skladu s Lenovo net-zero vizijom.

ThinkPad X1 Carbon Gen 11, ThinkPad X1 Yoga Gen 8 i ThinkPad X1 Nano Gen 3 u određenim komponentama koriste reciklirane materijale  i to ThinkPad X1 Carbon Gen 11 uključuje 90% recikliranog magnezija u naslonu za dlan i 55% recikliranog aluminija na donjem poklopcu, ThinkPad X1 Nano Gen 3 sadrži 90% recikliranog hibrid magnezija u naslonu za dlan i donjem poklopcu. Nadalje, maloprodajna ambalaža izrađena je od 100% bambusovih vlakana i vlakana šećerne trske, smeđa kartonska ambalaža izrađena je od 90% recikliranog i/ili FSC certificiranog sadržaja bez plastike, a novi ThinkPad X1 uključuje Post Consumer Content (PCC) plastiku u odabranim komponentama. Sva ThinkPad prijenosna računala ispunjavaju uvjete za Lenovo CO2 Offset Service.

„Uz povećanu upotrebu recikliranih materijala, nastojanja tvrtke Lenovo vezana uz energetsku učinkovitost protežu se i na korištenje proizvoda. Nova aplikacija Lenovo Commercial Vantage dodatno demonstrira ulaganja tvrtke Lenovo kada je u pitanju pomoć drugim tvrtkama u upravljanju njihovim ugljičnim otiskom. Intuitivni softver ima za cilj voditi i poticati korisnike da omoguće određene postavke koje su osmišljene kako bi pomogle smanjiti potrošnju energije ili produžiti životni vijek komponente. Odgovarajuće značajke uključuju jasno identificirane oznake i informacije koje korisnicima pomažu u odabiru željene konfiguracije“, pojašnjavaju iz Lenova.

Uz to tu su i rješenja Computer Vision Human Presence Detection može smanjiti potrošnju energije pomoću funkcije Zero Touch Lock , OLED postavke na modelima koji su OLED opremljeni također mogu smanjiti potrošnju energije i produžiti životni vijek zaslona, Smart Charge može pomoći u produljenju životnog vijeka baterije postavljanjem pragova napunjenosti, postavljanje pozadinskog osvjetljenja tipkovnice na ‘Isključeno’ može smanjiti potrošnju energije.

Najnovija linija ThinkVision monitora prednjači s ultra-svijetlim ThinkVision P27pz-30 i P32pz-30 mini-LED zaslonima, koje prati nova T-serija ThinkVision VOIP monitora izrađenih za hibridni rad s integriranom Microsoft Teams funkcijom, 5MP kamerama, dvostrukim mikrofonima te zvučnicima. Osim toga, Lenovo je predstavio najnovije profesionalne 4K ThinkVision monitore P-serije te nove Lenovo monitore L-serije fokusirane na vrijednost. Učinkovit hibridni ekosustav upotpunjuju novi Lenovo dodaci, uključujući jedinstvenu Lenovo Go Desk Station, Lenovo Go 4K Pro web kameru i Lenovo Wireless Rechargeable Combo tipkovnicu i miš.

Nastavno na svoju viziju postizanja nulte stope do 2050. godine u skladu s inicijativom Science Based Target (SBTi), Lenovo nastavlja s fokusom na podršku kružnom gospodarstvu povećanjem upotrebe recikliranih materijala u svojim proizvodima i ambalaži te surađujući s partnerima iz industrije kako bi pomogli u povećanju energetske učinkovitosti svojih uređaja. To uključuje suradnju s dobavljačima i globalnim pružateljima logističkih usluga kako bi se smanjile emisije koje se oslobađaju u opskrbnom lancu i iskoristila svaka prilika za povećanje energetske učinkovitosti u tvornicama i radnim mjestima tvrtke Lenovo.