CES 2022: Sony otkrio PlayStation VR 2 i PSVR 2 Sense kontrolerima

CES 2022: Sony otkrio PlayStation VR 2 i PSVR 2 Sense kontrolerima

Sony je na CES sajmu u Las Vegasu ponudio pravo malo iznenađenje s PlayStation VR 2 i PSVR 2 Sense kontrolerima, koji podsjećaju na DualSense.

Itekako je zanimljiva vijest i o otkrivanju ekskluzivne igre za VR 2 - Horizon Call of the Mountain, koja se čini da je smještena u isti svijet igre kao Horizon Zero Dawn. Ali, najprije slušalice...

Obećavaju jedinstvenu vibrirajuću povratnu informaciju i kontrolere s naprednom haptikom, zajedno s praćenjem oka, vidnim poljem od 110 stupnjeva i renderiranjem u obliku udubljenja, tehnologijom koja se fokusira samo na to gdje se može maksimizirati razlučivost.

Voditelj istraživanja i razvoja Sony PlayStationa Dominic Mallinson sugerirao je da bi praćenje očiju moglo biti vjerojatno još prije tri godine, a čini se da postaje stvarnost. I stiže nekad ove godine.

Ključne specifikacije su OLED zasloni s rezolucijom 2000x2040 piksela, 110 stupnjeva, 3D, četiri eksterne kamere, vibracija, ugrađeni mikrofon, odvojive leće, USB-C i to famozno praćenje oka. Koštat će vjerojatno više od 400 američkih dolara, koliko je koštao VR predstavljen prije šest godina.

Dobra je vijest što će imati kompatibilnost sa starijim VR igrama, odnosno, takva je pretpostavka i to bi bilo logično. Iz Sonyja to nisu nijednom demantirali, ali nisu ni potvrdili.

Kod prethodne generacije, uz neadekvatne igre, velika mana bila je glomaznost uređaja pa bi igrače boljela glava i vrata od previše igranja. Uz nezgrapnost, problem su bili brojni kablovi, na koje se bilo lako spotaknuti i to je izazivalo najviše kritika. Nekako se čini da je prethodna generacija bila samo test za budućnost te da će ova generacija ispraviti sve te najočitije mane pa ponuditi uistinu hit-proizvod koji će svi igrači željeti uz sebe.

Dakle, još je uvijek podosta ključnih nepoznanica, ali kroz naredne tjedne svakako će se doznati više!

Još iz kategorije

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

15.01.2022.

OnePlus 10 Pro jedna je od najvećih priča CES sajma u Las Vegasu, bar što se pametnih telefona tiče. Posebno jer će sredinom siječnja biti predstavljen u Kini, a vrlo brzo nakon toga naći će se na tržištu diljem svijeta.

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

15.01.2022.

Korporacija Xiaomi je 13. siječnja primila obavijest Njemačkog saveznog ureda za informacijsku sigurnost (BSI) da je BSI završio s revizijom pametnih telefona Xiaomi s fokusom na Njemačku. BSI je zaključio kako ne može identificirati niti jednu nepravilnost koja bi zahtijevala daljnju istragu ili druge mjere. Konkretno, BSI nije otkrio prijenos bilo kakvih filtracijskih lista, kako je navedeno u izvornom izvješću.