CES 2022: Samsung predstavio 3 nova modela monitora za sve vrste korisnika

CES 2022: Samsung predstavio 3 nova modela monitora za sve vrste korisnika

Samsung je na CES sajmu u Las Vegasu predstavio tri nova modela monitora, a ono što nude zadovoljava potrebe svih korisnika, od prosječnih do profesionalaca. Za to se brine linija „M“ omogućena za streaming, ultra zakrivljenu liniju „Odyssey“ za igrače i kreativno usmjerenu „S“ linija.

Novi M8 prati Samsungove pametne monitore M5 i M7 s istim fokusom na ugrađene streaming aplikacije i usluge, uz nekoliko novih trikova. Podrška za popularne streaming aplikacije kao što su Amazon Prime Video i Netflix sada je pridružena opcijom korištenja monitora kao SmartThings huba. To će korisnicima omogućiti kontrolu pametnih kućnih uređaja koji su kompatibilni sa Samsungovom SmartThings platformom. Nova funkcionalnost uključuje indikatore statusa i kontrole na zaslonu, a sve to prikazano je na 32-inčnom zaslonu s 4K rezolucijom.

Također, M8 će biti prvi Samsungov monitor koji ima novu točku pričvršćivanja za prilagođenu web kameru. Slično Dellovoj nedavno otkrivenoj Pari web kameri, "SlimFit" kamera će se magnetski pričvrstiti na stražnju stranu monitora. Iako će vjerojatno biti dostupan na povezanom računalu, može mu se pristupiti i putem ugrađenih aplikacija za video chat, uključujući Google Duo. Uključuje i USB-C priključak za video povezivanje te 65W punjenje povezanih prijenosnih računala i tableta.

Vjerojatnije je da će igrači vani biti zainteresirani za Samsungov novi Odyssey Neo G8, koji je nešto manji od dobro poznatih Odyssey G9 i Neo G9, ali s istom krivuljom od 1000R. Ploča zaslona podržava 4K razlučivost, brzinu osvježavanja od 240 Hz i vrijeme odaziva od 1ms. Samsung tvrdi da je ovo prvi put da su se sve tri ove vrhunske značajke spojile u jednom paketu.

Ljubitelji estetike zaštitnog znaka Odysseya također će vjerojatno cijeniti povratak Samsungove CoreSync osvjetljenja, koja pruža podršku za RGB osvjetljenje u prstenu koji se nalazi iza zaslona. Svjetla se mogu namjestiti na statične boje ili uzorke po izboru korisnika, kao i sinkronizirati s bojama na zaslonu za još upečatljivije iskustvo.

Zadnji na redu je novi monitor visoke rezolucije S8. Dolazi u verzijama od 27 inča i 32 inča, a svaka podržava do 98 posto raspona boja DCI-P3 i standard HDR 600 Display Electronics Association (VESA) za uređivače fotografija i videozapisa. Samsung tvrdi da je ovaj model također prvi "UL (Underwriter Laboratories) provjereni monitor bez odsjaja", s novim "mat zaslonom... primijenjenim na vrhu ploče, smanjujući refleksiju svjetlosti na taj način.

Obje veličine također nude USB-C punjenje od 90W za povezane video izlazne uređaje i stalke podesive po visini s kontrolnim točkama nagiba, zakretanja i zakretanja.

Samsung nije dao nikakve detalje o cijeni ili datumu izlaska za bilo koji od otkrivenih modela.

Još iz kategorije

Google olakšava nadogradnju Play Storea

Google olakšava nadogradnju Play Storea

18.01.2022.

Google Play Store dobiva novo serversko ažuriranje koje donosi posebnu značajku za ažuriranje kompletne aplikacije, odnosno, e-trgovine kao platforme. Naziva se „Update Play Store“ i vidljiv je s najnovijom verzijom Play Storea.

Honor predstavlja Honor Magic V svoj prvi preklopni telefon

Honor predstavlja Honor Magic V svoj prvi preklopni telefon

17.01.2022.

Globalni tehnološki brend Honor predstavio je Honor Magic V, svoj prvi 5G preklopni flagship pametni telefon, koji se može pohvaliti vodećim dizajnom u industriji, revolucionarnim zaslonom i dinamičnim performansama koje pokreće potpuno novi čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, tvrde u ovom kineskom proizvođaču.

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.