CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro jedna je od najvećih priča CES sajma u Las Vegasu, bar što se pametnih telefona tiče. Posebno jer će sredinom siječnja biti predstavljen u Kini, a vrlo brzo nakon toga naći će se na tržištu diljem svijeta.

Ono što se sad zna jest da će uređaj imati bateriju od 5000 mAh, još brže punjenje i nove kamere. Dakle, klasična nadogradnja u odnosu na prethodni model, ali nadogradnja koju korisnici uvijek pozdravljaju.

Iako se OnePlus probio imenom "iPhone killer", zahvaljujući fenomenalnim performansama, ali i cijeni koja je niža nego top iPhone i Samsung modeli, posljednje dvije godine nekako se "ispuhalo" sve skupa i otkako traje pandemija koronavirusa, OnePlus se ne nameće koliko se nametao. I možda baš OnePlus 10 Pro bude prekretnica. Ali, da bi se to dogodilo, potrebna su razna iznenađenja.

Imat će novi Qualcommov Snapdragon 8 Gen 1 procesor i svoj OxygenOS 12 baziran na Android 12. Ujedno, glasine su se potvrdile, imat će trostruku glavnu kameru od 48MP, 50Mp i 8MP. Prednja kamera imat će 32MP.

U tom se smislu, barem ovako na prvi pogled, ništa nije promijenilo u odnosu na OnePlus 9 Pro jer imao je identičnu kameru. Tek treba vidjeti kako će biti "okrenuti" detalji kao ultraširoka telefoto značajka.

Veličina uređaja nije još potvrđena, no nagađa se da će ostati 6,7 inča te da će osvježavanje ekrana biti 120Hz, što je danas ionako standard za premium uređaje. Što se punjenja tiče, do jedan do sto posto treba bi stići za oko pola sata. Nudit će se i bežično punjenje, ali o tim malo zanimljivijim značajkama nakon prezentacije uređaja.

Dakle, uistinu će biti potrebno ponuditi poneka iznenađenja jer zasad se čini kao da nekog većeg skoka u odnosu na OnePlus Pro 9 i nema. Barem u smislu ekrana, kamere, baterije. Procesor je bolji, operativni sustav, ali... Za eksploziju na tržištu treba malo više.