CES 2022: Asus predstavio novi ROG Zephyrus Duo 16 laptop

CES 2022: Asus predstavio novi ROG Zephyrus Duo 16 laptop

Asus iz godine u godinu oduševljava na CES sajmu u Las Vegasu predstavljanjem sjajnih uređaja, a tako je bilo i ove godine s nadolazećim gaming prijenosnim računalom Zephyrus Duo 16. Ujedno, riječ je o najmoćnijem od svih računala koje je kompanija predstavila na sajmu.

Poboljšani dizajn spaja 16-inčni glavni zaslon sa sekundarnim 14,1-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, uz 4K rezoluciju. Posebnost je ROG ScreenPad Plus, dodirna ploča koja se izdiže iz "tijela" na redizajniranim "ručicama" kada podignete poklopac. Zakreće se do kuta od 13 stupnjeva te se praktički može spojiti s dnom glavnog zaslona, a budući da je gotovo bez okvira, izgleda kao jedan veliki zaslon, kada se gleda direktno. Takav položaj poboljšava i hlađenje uređaja.

Asus će imati dva različita zaslona za ovaj model. Prvi je Nebula HDR QHD panel s omjerom 16:10 i brzinom osvježavanja od 165Hz. Koristit će mini-LED pozadinsko osvjetljenje sposobno postići svjetlinu od 1100 nita i pokrivat će 100 posto P3 prostor boja. Certificiran je s DisplayHDR 1000, a mini LED diode omogućavat će precizno lokalno zatamnjenje.

Druga opcija je ROG-ekskluzivna ploča Dual Spec. Razvijen s BOE, omogućuje vam da birate između gledanja u 4K s brzinom osvježavanja od 120 Hz ili 1080p pri 240Hz. Za gamere to znači da na jednom prijenosnom računalu gameri mogu imati brzi 4K zaslon i brži zaslon kalibra za e-Sport.

Budući da je ovo prijenosno računalo namijenjeno gamingu i stvaranju sadržaja, bit će izvedeno s vrhunskim komponentama. Konfiguracije sežu do procesora serije AMD Ryzen 9 6980HX i mobilne grafike Nvidia GeForce RTX 3080 Ti. Također će imati do 32GB DDR5 memorije i do 2TB PCIe NVMe Gen 4 SSD memorije.

Cijene nisu objavljene, ali s obzirom na cijenu njegovog prethodnika iznad 3000 američkih dolara, trebala bi se očekivata sličnu cijenu i za Duo 16. Na tržište stiže tijekom prvog kvartala ove godine.

Još iz kategorije

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

15.01.2022.

OnePlus 10 Pro jedna je od najvećih priča CES sajma u Las Vegasu, bar što se pametnih telefona tiče. Posebno jer će sredinom siječnja biti predstavljen u Kini, a vrlo brzo nakon toga naći će se na tržištu diljem svijeta.

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

15.01.2022.

Korporacija Xiaomi je 13. siječnja primila obavijest Njemačkog saveznog ureda za informacijsku sigurnost (BSI) da je BSI završio s revizijom pametnih telefona Xiaomi s fokusom na Njemačku. BSI je zaključio kako ne može identificirati niti jednu nepravilnost koja bi zahtijevala daljnju istragu ili druge mjere. Konkretno, BSI nije otkrio prijenos bilo kakvih filtracijskih lista, kako je navedeno u izvornom izvješću.