CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.

Dolazi u verzijama od 1080p i 4K, a bit će dostupan na Kickstarteru od 11. siječnja do sredine ožujka. Poznate su već i cijene. Model od 1080p će koštati 1599 američkih dolara, a onaj od 4K 2199 dolara. I s obzirom da je na Kickstarteru, kupuje se unaprijed, kao određena prednarudžba. Što znači da će biti isporučen tek nakon sredine ožujka. Nebula Mar II Pro košta oko 500 dolara.

Što se tehničkih detalja tiče... Iz Ankera tvrde da se oba modela napajaju laserskim fosfornim izvorom svjetla koji osigurava 2400 ANSI lumena svjetline. A za one koji ne znaju, s laserskom tehnologijom nikada ne morate mijenjati žarulju projektora!

Za usporedbu, Nebula Mars II Pro je ocijenjen na 500 ANSI lumena svjetline. Poput tog modela, novi projektori Nebula Cosmos koriste Android TV 10 koji daje pristup mnogim popularnim videostreaming uslugama, iako je Netflix pomalo "težak" za korištenje, treba to napomenuti. Alternativno, trebalo bi se moći bežično emitirati sadržaj na projektor s pametnog telefona.

Cosmos Laser 4K ima integrirana dva dvostruka zvučnika od 10W i dva zvučnika od 5W, dok 1080p Cosmos Laser ima dva zvučnika od 10W. Stoga, Cosmos Laser 4K bi trebao ponuditi robusniji zvuk.

Dok Nebula Cosmos 4K ima mnogo veću rezoluciju i izlaz svjetlosti u usporedbi s Mars II Pro, jedina stvar koju Comos 4K nema je ugrađena baterija - potrebno mu je napajanje.

Bez obzira na to sve, čini se da bi oovi modeli trebali biti korak naprijed u odnosu na Epsonov laserski projektor EpiqVision Mini EF12 1080p, koji se prodaje za oko 900 dolara. Sve to sugerira da se i ovaj dio tržišta počeo ubrzano razvijati.

Još iz kategorije

Novi Samsung Galaxy preklopni telefoni koriste reciklirane materijale

Novi Samsung Galaxy preklopni telefoni koriste reciklirane materijale

13.08.2022.

Tvrtka Samsung Electronics ostvarila je napredak prema ispunjenju svojih ciljeva na polju održivosti zadanih do 2025. godine u sektoru mobilnog poslovanja. Među ključnim inicijativama su razvoj i uključivanje recikliranih materijala u proizvode, izrada više ekološke ambalaže i „novi život“ za starije Samsung Galaxy uređaje, kako bi se smanjio elektronički otpad.

Hoće li pametne naočale zamijeniti pametne telefone

Hoće li pametne naočale zamijeniti pametne telefone

12.08.2022.

Google je 19. srpnja najavio testiranje novih pametnih naočala s tehnologijom proširene stvarnosti (AR), zbog čega se ponovno pojavilo pitanje postaljeno još 2013., o tome mogu li one zamijeniti pametne telefone.

Stižu novi Samsungovi pametni satovi

Stižu novi Samsungovi pametni satovi

10.08.2022.

Tvrtka Samsung Electronics najavila je Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro modele pametnih satova – koji oblikuju zdrave navike s intuitivnim uvidima, naprednim značajkama i još snažnijim mogućnostima. Galaxy Watch5 poboljšava značajke na koje se potrošači oslanjaju svaki dan, dok je Galaxy Watch5 Pro – najnoviji dodatak Galaxy Watch seriji – najizdržljiviji i najkompletniji Samsung pametni sat dosad, tvrde u Samsungu i dodaju da Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro Ovi omogućavaju korisnicima da lakše ispunjavaju svoje.