CES 2020: Sony predstavio svoj najmanji 4K OLED TV

CES 2020: Sony predstavio svoj najmanji 4K OLED TV

Sony nije gubio vrijeme na CES sajmu u Las Vegasu te se odlučio predstaviti novu liniju televizora, među kojima je i najmanji 4K OLED ekran ikad načinjen od strane japanskog tehnološkog giganta. Riječ je o Masters Series A9S i ima tek 48 inča ili 122 centimetra.

Iako, upućeniji će reći da je Sony 2007. proizveo XEL-1, koji je imao OLED zaslon od svega 11 inča ili 28 centimetara. No, nije bio u 4K rezoluciji već za današnje vrijeme skromnih 960 x 540.

Osim A9S, predstavljena je cijela jedna 8K linija LCD televizora, među kojima su Sony Z8H od 85 i 75 inča, odnosno 216 i 190 centimetara, zatim A8H OLED koji dolazi u varijantama od 65 i 55 inča, odnosno, 165 i 140 centimetara. Na kraju, predstavljena su dva LCD modela, X950H i X900H, koji dolaze u veličinama od 49 do 85 inča. Odnosno, od 120 do 216 centimetara.

S obzirom da Sony koristi OLED panele koje proizvodi LG, ne čudi činjenica da je i ta kompanija predstavila omanji 4K OLED TV. No, imat će 48 inča, a ne 49 inča kao Sonyjev. Ipak, to nije toliko bitna stavka kao ona da Sony ovisi o onome što LG nudi kad se radi o procesuiranju slike i zvuka.

Svejedno, Sony je uspio u svoj A9S implementirati Acoustic Surface tehnologiju, koja reproducira zvuk direktno kroz OLED panele pa gledatelji imaju osjećaj kao da zvuk dolazi iz samog ekrana. Što zapravo i jest slučaj. Procesuiranje slike će pak "obavljati" X1 Ultimate procesor, a korisnici dobivaju i podršku za Dolby Vision te Dolby Atmos.

Od preostalih zanimljivosti, 4K X950H model dolazi s Google Assistantom pa je uređajem moguće upravljati glasovnim naredbama, a zahvalujuči "X-Wide Angle", slika će biti poboljšana kad se gleda iz raznih kuteva.

Na kraju, kompletna linija ima Android 9 Pie operativni sustav i nudi mogućnost povezivanja s Apple AirPlay 2, HomeKit i Amazon Alexa uređajima. Nažalost, kao i LG, Sony još uvijek ne nudi datume izlaska na tržište s novitetima, a nema ni informacija o tome koliko će koštati...

Još iz kategorije

Huawei predstavio pametne naočale i zvučnik u suradnji s partnerima

Huawei predstavio pametne naočale i zvučnik u suradnji s partnerima

30.03.2020. komentiraj

Na tržište iz kineskog proizvođača Huaweija tižu i bežični zvučnik Huawei Sound X u suradnji s Devialetom te Gentle Monster x Huawei pametne naočale. Huawei Sound X dolazi opremljen Devialetovom patentiranom tehnologijom za obradu signala SAM (Speaker Active Matching) i Push-Push simetričnom strukturom koja vjerno reproducira glazbu.

Huawei predstavo novo korisničko sučelje s AI-em

Huawei predstavo novo korisničko sučelje s AI-em

29.03.2020. komentiraj

Tijekom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, predstavljeno je i ažurirano korisničko sučelje EMUI 10.1, uvodeći još više mogućnosti za obogaćeno korisničko iskustvo.  Huaweijeva distribuirana tehnologija prvi je put predstavljena na EMUI 10 sučelju, kao temelj Huaweijevog all-scenario ekosustava. Mogućnosti hardvera virtualizirane su i podijeljene sa svim povezanim uređajima, rušeći barijere između pojedinih proizvoda kako bi suradnja među njima bila neprekinuta.

Novi pokušaj Huaweija da doskoči nedostatku najpopularnijih aplikacija

Novi pokušaj Huaweija da doskoči nedostatku najpopularnijih aplikacija

29.03.2020. komentiraj

Najveći izazov s kojim se Huawei mora nositi jest izostanak pristupa za Google Play Store, što znači da korisnici ne mogu do najpopularnijih aplikacija koje se trenutno nude na tržištu. Ipak, kineski tehnološki gigant pokušava tom problemu doskočiti s AppSearch.