Appleov iWatch mogao bi koristiti solarnu energiju

Appleov iWatch mogao bi koristiti solarnu energiju

Foto: Jivaldi

Apple je testirao različite načine punjenja, kako bi pronašao rješenje za kratku autonomiju baterije kod pametnih satova.

Prema nedavnim napisima, Apple je testirao tri načina punjenja baterije, a jedan od ta tri načina bi u skoroj budućnosti mogao riješiti problem kratke autonomije baterije kod smartwatch gadgeta. Od sva tri načina, Apple će za punjenje svog smartwatch sata najvjerojatnije koristiti solarnu energiju.

Drugi način punjenja koje je Apple testirao je bežično punjenje putem magnetske indukcije, međutim mala je vjerojatnost da će se odlučiti za ovakvo rješenje. Treći način punjenja je putem kinetičke energije, kojom se već dugi niz godina pokreću mnogi obični ručni satovi. Apple je još u patentu iz 2009. godine opisao način punjenja putem male stanice koja bi kinetičku energiju, dobivenu pokretanjem ruke, pretvarala u električnu energiju.

Prema riječima osnivača kompanije Nest i začetnika iPod uređaja Tonya Fadella, Apple već godinama radi na razvoju pametnije baterije, međutim za vrijeme dok je Fadell radio u Appleu, kompanija nije uspjela proizvesti takvu bateriju.

Očekuje se da će Apple svoj iWatch pameti sat lansirati tijekom 2014. godini, no točan datum još uvijek nije poznat.

Još iz kategorije

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

29.05.2020. komentiraj

ADATA Technology predstavlja vanjsku bateriju T5000C, kapaciteta 5000 mAh. Donoseći jedinstveni dizajnerski pristup vanjskim memorijama, kompaktni T5000C opremljen je prekrasno ugraviranim cvjetnim uzorkom osvježavajućeg, proljećem inspiriranog izgleda i ugodnog osjećaja na dodir. Baterija dolazi u dvije zračne, pastelne boje koje savršeno pristaju uz cvjetni uzorak. Osim sjajnog izgleda, T5000C donosi i sjajne karakteristike, uključujući USB tip A i tip C priključke koji podržavaju dvosmjerno punjenje.

AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

29.05.2020. komentiraj

U vremenima povećane potrebe za monitorima većih veličina, poboljšanim opcijama povezivanja i još boljom kvalitetom slike, specijalist za monitore AOC najavljuje novu P2 seriju monitora za poslovne korisnike.

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

28.05.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je na domaćem tržištu početak prodaje novih modela iz Lifestyle linije televizora za 2020. godinu – The Serif i The Frame. Ove modele karakterizira istančan dizajn, koji se uklapa u svaki interijer, ali i dobro poznata Quantum Dot tehnologija, visoka rezolucija i napredne funkcije na bazi umjetne inteligencije koje svaku sliku unaprjeđuje do 4K kvalitete.