Appleov iWatch mogao bi koristiti solarnu energiju

Appleov iWatch mogao bi koristiti solarnu energiju

Foto: Jivaldi

Apple je testirao različite načine punjenja, kako bi pronašao rješenje za kratku autonomiju baterije kod pametnih satova.

Prema nedavnim napisima, Apple je testirao tri načina punjenja baterije, a jedan od ta tri načina bi u skoroj budućnosti mogao riješiti problem kratke autonomije baterije kod smartwatch gadgeta. Od sva tri načina, Apple će za punjenje svog smartwatch sata najvjerojatnije koristiti solarnu energiju.

Drugi način punjenja koje je Apple testirao je bežično punjenje putem magnetske indukcije, međutim mala je vjerojatnost da će se odlučiti za ovakvo rješenje. Treći način punjenja je putem kinetičke energije, kojom se već dugi niz godina pokreću mnogi obični ručni satovi. Apple je još u patentu iz 2009. godine opisao način punjenja putem male stanice koja bi kinetičku energiju, dobivenu pokretanjem ruke, pretvarala u električnu energiju.

Prema riječima osnivača kompanije Nest i začetnika iPod uređaja Tonya Fadella, Apple već godinama radi na razvoju pametnije baterije, međutim za vrijeme dok je Fadell radio u Appleu, kompanija nije uspjela proizvesti takvu bateriju.

Očekuje se da će Apple svoj iWatch pameti sat lansirati tijekom 2014. godini, no točan datum još uvijek nije poznat.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.