Appleov iWatch mogao bi koristiti solarnu energiju

Appleov iWatch mogao bi koristiti solarnu energiju
Jivaldi

Apple je testirao različite načine punjenja, kako bi pronašao rješenje za kratku autonomiju baterije kod pametnih satova.

Prema nedavnim napisima, Apple je testirao tri načina punjenja baterije, a jedan od ta tri načina bi u skoroj budućnosti mogao riješiti problem kratke autonomije baterije kod smartwatch gadgeta. Od sva tri načina, Apple će za punjenje svog smartwatch sata najvjerojatnije koristiti solarnu energiju.

Drugi način punjenja koje je Apple testirao je bežično punjenje putem magnetske indukcije, međutim mala je vjerojatnost da će se odlučiti za ovakvo rješenje. Treći način punjenja je putem kinetičke energije, kojom se već dugi niz godina pokreću mnogi obični ručni satovi. Apple je još u patentu iz 2009. godine opisao način punjenja putem male stanice koja bi kinetičku energiju, dobivenu pokretanjem ruke, pretvarala u električnu energiju.

Prema riječima osnivača kompanije Nest i začetnika iPod uređaja Tonya Fadella, Apple već godinama radi na razvoju pametnije baterije, međutim za vrijeme dok je Fadell radio u Appleu, kompanija nije uspjela proizvesti takvu bateriju.

Očekuje se da će Apple svoj iWatch pameti sat lansirati tijekom 2014. godini, no točan datum još uvijek nije poznat.