Apple ubrzano priprema proizvodnju safirnih zaslona za novi iPhone 6

Apple ubrzano priprema proizvodnju safirnih zaslona za novi iPhone 6

Foto: Apple

Izgleda da će Apple nakon svega ipak ugrađivati safirne zaslone u buduće iPhone mobilne telefone. Prema najnovijem izvješću Appleov proizvodni partner GT Advanced je upravo naručio Intego Sirius Sapphire Display Inspection Tool, alat koji će osigurati da samo visoko kvalitetan materijal uđe u proizvodnju safirnih zaslona.

Ovo je najbolji dokaz da će proizvodni pogon smješten u Arizoni biti dom safirnih zaslona koji će se ugrađivati u novi iPhone 6.

Snižavanje proizvodnih troškova ključni je faktor u ubrzanju usvajanja upotrebe safirnog stakla u novim tržišnim segmentima kao što su safirna stakla na zaslonima smartphone i mobilnih uređaja. Iako bi se safir mogao koristiti i na drugim komponentama budućeg iPhone uređaja, ovi strojevi su napravljeni za komponente koje su veličine zaslona.

Postoji mogućnost da su strojevi dio sporazuma koji je postignut i s drugim partnerima, ali nedavne vijesti ukazuju na to da kompanija GT Advanced proizvodi samo za Apple.

U drugim nedavnim pošiljkama stigle su peći i komore, koje transformiraju safirni kristal u materijal s kojim proizvođač može raditi. Kompanija GT Advanced je već naručila preko 500 sustava s pećima i komorama, koji bi mogli proizvoditi između 103 i 116 milijuna 5-inčnih zaslona godišnje.

Još iz kategorije

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

01.06.2020. komentiraj

Panasonic predstavlja novi zamjenjivi standardni objektiv sa zumom LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060) utemeljen na sustavu L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra bez zrcala s jednim objektivom iz serije LUMIX S. Fokusirajući se posebno na profesionalnu upotrebu, serija LUMIX S svojim fotoaparatima i objektivima visoke kvalitete nudi beskompromisnu fotografsku izražajnost.

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

29.05.2020. komentiraj

ADATA Technology predstavlja vanjsku bateriju T5000C, kapaciteta 5000 mAh. Donoseći jedinstveni dizajnerski pristup vanjskim memorijama, kompaktni T5000C opremljen je prekrasno ugraviranim cvjetnim uzorkom osvježavajućeg, proljećem inspiriranog izgleda i ugodnog osjećaja na dodir. Baterija dolazi u dvije zračne, pastelne boje koje savršeno pristaju uz cvjetni uzorak. Osim sjajnog izgleda, T5000C donosi i sjajne karakteristike, uključujući USB tip A i tip C priključke koji podržavaju dvosmjerno punjenje.