Apple ubrzano priprema proizvodnju safirnih zaslona za novi iPhone 6

Apple ubrzano priprema proizvodnju safirnih zaslona za novi iPhone 6
Apple

Izgleda da će Apple nakon svega ipak ugrađivati safirne zaslone u buduće iPhone mobilne telefone. Prema najnovijem izvješću Appleov proizvodni partner GT Advanced je upravo naručio Intego Sirius Sapphire Display Inspection Tool, alat koji će osigurati da samo visoko kvalitetan materijal uđe u proizvodnju safirnih zaslona.

Ovo je najbolji dokaz da će proizvodni pogon smješten u Arizoni biti dom safirnih zaslona koji će se ugrađivati u novi iPhone 6.

Snižavanje proizvodnih troškova ključni je faktor u ubrzanju usvajanja upotrebe safirnog stakla u novim tržišnim segmentima kao što su safirna stakla na zaslonima smartphone i mobilnih uređaja. Iako bi se safir mogao koristiti i na drugim komponentama budućeg iPhone uređaja, ovi strojevi su napravljeni za komponente koje su veličine zaslona.

Postoji mogućnost da su strojevi dio sporazuma koji je postignut i s drugim partnerima, ali nedavne vijesti ukazuju na to da kompanija GT Advanced proizvodi samo za Apple.

U drugim nedavnim pošiljkama stigle su peći i komore, koje transformiraju safirni kristal u materijal s kojim proizvođač može raditi. Kompanija GT Advanced je već naručila preko 500 sustava s pećima i komorama, koji bi mogli proizvoditi između 103 i 116 milijuna 5-inčnih zaslona godišnje.