Apple ubrzano priprema proizvodnju safirnih zaslona za novi iPhone 6

Apple ubrzano priprema proizvodnju safirnih zaslona za novi iPhone 6

Foto: Apple

Izgleda da će Apple nakon svega ipak ugrađivati safirne zaslone u buduće iPhone mobilne telefone. Prema najnovijem izvješću Appleov proizvodni partner GT Advanced je upravo naručio Intego Sirius Sapphire Display Inspection Tool, alat koji će osigurati da samo visoko kvalitetan materijal uđe u proizvodnju safirnih zaslona.

Ovo je najbolji dokaz da će proizvodni pogon smješten u Arizoni biti dom safirnih zaslona koji će se ugrađivati u novi iPhone 6.

Snižavanje proizvodnih troškova ključni je faktor u ubrzanju usvajanja upotrebe safirnog stakla u novim tržišnim segmentima kao što su safirna stakla na zaslonima smartphone i mobilnih uređaja. Iako bi se safir mogao koristiti i na drugim komponentama budućeg iPhone uređaja, ovi strojevi su napravljeni za komponente koje su veličine zaslona.

Postoji mogućnost da su strojevi dio sporazuma koji je postignut i s drugim partnerima, ali nedavne vijesti ukazuju na to da kompanija GT Advanced proizvodi samo za Apple.

U drugim nedavnim pošiljkama stigle su peći i komore, koje transformiraju safirni kristal u materijal s kojim proizvođač može raditi. Kompanija GT Advanced je već naručila preko 500 sustava s pećima i komorama, koji bi mogli proizvoditi između 103 i 116 milijuna 5-inčnih zaslona godišnje.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.