Android KitKat je i dalje na niskih 1,8 posto zastupljenosti

Android KitKat je i dalje na niskih 1,8 posto zastupljenosti

Foto: Google

Najnovija Android nadogradnja u posljednjih nekoliko mjeseci se postupno širi na smartphone tržištu, no kako stvari stoje za sada nema neki veći utjecaj na tržištu. Google je u izvješću objavljenom na Android Developer web stranici naveo da je Android KitKat mobilni sustav zastupljen na samo 1,8 posto Android uređaja. S 60,7 posto, Jelly Bean verzija još je uvijek na vrhu zastupljenosti Android sustava.

Google je zastupljenost verzija Android sustava odredio na temelju sedmodnevnog praćenja korisničkih pristupanja Google Play trgovini. Uređaji koji koriste bilo koju verziju sustava stariju od Android 2.2 verzije, nisu uključeni u rezultate. Kao što se može vidjeti, niti jedna verzija Android sustava se ne može natjecati s Jelly Bean verzijom, iako je Gingerbread iznenađujuće još uvijek popularniji od novije Ice Cream Sandwich inačice.

Ovi podaci samo potvrđuju da Android ima velikih problema s fragmentacijom. A najbolji dokaz tome je usporedba Android KitKat sustava, koji je nakon nekoliko mjeseci tek na 1,8 posto uređaja, s Appleovim novim iOS 7 sustavom, koji je u svega nekoliko dana od lansiranja dosegao vrlo visoku zastupljenost.

Još iz kategorije

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

01.06.2020. komentiraj

Panasonic predstavlja novi zamjenjivi standardni objektiv sa zumom LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060) utemeljen na sustavu L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra bez zrcala s jednim objektivom iz serije LUMIX S. Fokusirajući se posebno na profesionalnu upotrebu, serija LUMIX S svojim fotoaparatima i objektivima visoke kvalitete nudi beskompromisnu fotografsku izražajnost.

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

29.05.2020. komentiraj

ADATA Technology predstavlja vanjsku bateriju T5000C, kapaciteta 5000 mAh. Donoseći jedinstveni dizajnerski pristup vanjskim memorijama, kompaktni T5000C opremljen je prekrasno ugraviranim cvjetnim uzorkom osvježavajućeg, proljećem inspiriranog izgleda i ugodnog osjećaja na dodir. Baterija dolazi u dvije zračne, pastelne boje koje savršeno pristaju uz cvjetni uzorak. Osim sjajnog izgleda, T5000C donosi i sjajne karakteristike, uključujući USB tip A i tip C priključke koji podržavaju dvosmjerno punjenje.