Android KitKat je i dalje na niskih 1,8 posto zastupljenosti

Android KitKat je i dalje na niskih 1,8 posto zastupljenosti
Google

Najnovija Android nadogradnja u posljednjih nekoliko mjeseci se postupno širi na smartphone tržištu, no kako stvari stoje za sada nema neki veći utjecaj na tržištu. Google je u izvješću objavljenom na Android Developer web stranici naveo da je Android KitKat mobilni sustav zastupljen na samo 1,8 posto Android uređaja. S 60,7 posto, Jelly Bean verzija još je uvijek na vrhu zastupljenosti Android sustava.

Google je zastupljenost verzija Android sustava odredio na temelju sedmodnevnog praćenja korisničkih pristupanja Google Play trgovini. Uređaji koji koriste bilo koju verziju sustava stariju od Android 2.2 verzije, nisu uključeni u rezultate. Kao što se može vidjeti, niti jedna verzija Android sustava se ne može natjecati s Jelly Bean verzijom, iako je Gingerbread iznenađujuće još uvijek popularniji od novije Ice Cream Sandwich inačice.

Ovi podaci samo potvrđuju da Android ima velikih problema s fragmentacijom. A najbolji dokaz tome je usporedba Android KitKat sustava, koji je nakon nekoliko mjeseci tek na 1,8 posto uređaja, s Appleovim novim iOS 7 sustavom, koji je u svega nekoliko dana od lansiranja dosegao vrlo visoku zastupljenost.