Android KitKat je i dalje na niskih 1,8 posto zastupljenosti

Android KitKat je i dalje na niskih 1,8 posto zastupljenosti

Foto: Google

Najnovija Android nadogradnja u posljednjih nekoliko mjeseci se postupno širi na smartphone tržištu, no kako stvari stoje za sada nema neki veći utjecaj na tržištu. Google je u izvješću objavljenom na Android Developer web stranici naveo da je Android KitKat mobilni sustav zastupljen na samo 1,8 posto Android uređaja. S 60,7 posto, Jelly Bean verzija još je uvijek na vrhu zastupljenosti Android sustava.

Google je zastupljenost verzija Android sustava odredio na temelju sedmodnevnog praćenja korisničkih pristupanja Google Play trgovini. Uređaji koji koriste bilo koju verziju sustava stariju od Android 2.2 verzije, nisu uključeni u rezultate. Kao što se može vidjeti, niti jedna verzija Android sustava se ne može natjecati s Jelly Bean verzijom, iako je Gingerbread iznenađujuće još uvijek popularniji od novije Ice Cream Sandwich inačice.

Ovi podaci samo potvrđuju da Android ima velikih problema s fragmentacijom. A najbolji dokaz tome je usporedba Android KitKat sustava, koji je nakon nekoliko mjeseci tek na 1,8 posto uređaja, s Appleovim novim iOS 7 sustavom, koji je u svega nekoliko dana od lansiranja dosegao vrlo visoku zastupljenost.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.