MODEL Q27G4X

AGON by AOC predstavio novi gaming monitor od 27 inča i s QHD zaslonom

AGON by AOC predstavio novi gaming monitor od 27 inča i s QHD zaslonom

AGON by AOC, specijaliziran za gaming monitore i IT dodatke, širi asortiman AOC GAMING linije dodavanjem QHD modela seriji G4, nasljedniku nagrađivane G2 serije.

Konkretnije, 27-inčni AOC GAMING Q27G4X ima brzi IPS panel, visoku oštrinu zahvaljujući QHD (2560x1440) rezoluciji, stopu osvježavanja od 180 Hz, vrijeme odziva od 1 ms GtG i Adaptive-Sync . Njegov dizajn nadahnut stealth zrakoplovima čini nedavno predstavljenu G4 liniju elegantnijom nego ikad. Smješten na prestižno mjesto u pogledu veličine i rezolucije s velikom vrijednosnom ponudom, Q27G4X će zasigurno privući gamere.

Zahvaljujući 10-bitnom panelu, monitor postiže veliku pokrivenost raspona s reprodukcijom 1,07 milijardi boja. Certificiran VESA DisplayHDR 400 certifikatom, može primati HDR10 signal i reproducirati HDR sadržaj, unapređujući video i gaming vizuale dodatnom svjetlinom i živopisnim bojama. Veća jasnoća teksta, kao i oštriji rubovi te gaming detalji osigurani su zahvaljujući gustoći piksela od 109 ppi.

Trenutni mainstream GPU-ovi već su sposobni postići visoke stope osvježavanja na QHD rezoluciji za većinu najaktivnijih naslova, omogućujući korisnicima da uživaju u glatkom iskustvu gameanja od prvog dana. Prednost bogatih i pravih boja doći će do izražaja prilikom gledanja filmova ili gameanja, ali i pri stvaranju sadržaja poput uređivanja slika/videozapisa ili tijekom livestreaminga.

Baš kao nedavno najavljeni modeli Full HD 24G4X i 27G4X, QHD model Q27G4X također dolazi u redizajniranom izdanju podsjećajući na stealth zrakoplov s jasnim linijama i trokutastim oblicima kako bi prekinuo inače monotonu ravnu površinu. Baza stalka još je kompaktnija u usporedbi na prethodne varijante, zauzimajući manje prostora na radnom stolu i omogućavajući gamerima dovoljno prostora za brze i često nepredvidive pokrete mišem, do kojih zna doći u natjecanjima na najvišim razinama Esporta. Bez ikakvih naglasaka svijetlih boja, monitor se uklapa u različite gamerske setupove.

Promjene dizajna nisu pogodile samo njegovu vanjsku postavu, već i unutrašnjost. Slušajući povratne informacije korisnika, AGON by AOC ugradio je bolji, intuitivniji On-Screen Display kako bi korisnicima omogućio da s lakoćom prilagode iskustvo gledanja. Naravno, lagani AOC G-Menu softver još je jedna alternativa za kontrolu postavki monitora i drugih AGON by AOC perifernih uređaja. Dodatne značajke poboljšavaju i gaming iskustvo. Primjerice, novi smart crosshair može promijeniti boju preklapanja nanišanjenog cilja u odnosu na pozadinu, omogućujući gamerima da vide i ciljaju centar čak i ako nema nišana, povećavajući preciznost i dajući gamerima prednost u natjecateljskom gamingu.

Ovaj model ima i ekološki prihvatljivo pakiranje s papirnatim punjenjem, čime se značajno smanjuje njegov utjecaj na okoliš. Ergonomsko postolje nudi pregršt podešavanja - visinu, okretanje, nagib i zakretanje - osiguravajući optimalnu udobnost za gaming, rad ili učenje. Flicker-Free tehnologija i LowBlue mode pružaju ugodnost za oči tijekom višesatnih sesija. Monitor podržava VESA montažu i idealan je za postavljanje više monitora sa svojim trostranim dizajnom bez obruba. Za potpuno iskustvo gameanja ugrađeni su zvučnici i izlaz za slušalice.