G4 SERIJA

AGON by AOC predstavio nove pristupačne gaming monitore

Modeli predstavljaju pojednostavljene alternative s dizajnom stalka bez suvišnih detalja, dok zadržavaju specifikacije visokih performansi.

AGON by AOC predstavio nove pristupačne gaming monitore

Kompanija za gaming monitore i IT dodatke AGON by AOC predstavlja novitete u G4 seriji iz svog portfelja - 23.8 inčni model (60,5 cm) 24G4XE i 27 inčni (68,6 cm) 27G4XE.

Modeli predstavljaju pojednostavljene alternative s dizajnom stalka bez suvišnih detalja, dok zadržavaju specifikacije visokih performansi kao što su brzina osvježavanja od 180 Hz i vrijeme odziva do 1ms GtG. Novi G4 modeli su znatno dostupniji pa dolaze s trogodišnjim jamstvom i cijenom od 159 eura, odnosno 189 eura.

Elegantan dizajn u crnoj boji inspiriran je oštrim kutovima stealth zrakoplova. U odnosu na prijašnje modele od 144/165 Hz, novi osnovni modeli u AOC GAMING portfelju imaju brzinu osvježavanja od 180 Hz, poboljšavajući jasnoću i glatkoću pokreta. Opremljeni stalcima podesive visine za promicanje ergonomske posture i funcionalnosti, prethodni FHD modeli 24G4X i 27G4X, kao i QHD Q27G4X, gamerima nude cjelovit paket u startu.

Glavna razlika između 24G4XE i 27G4XE modela te njihovih prethodnika je pojednostavljeno postolje, koji nudi mogućnost podešavanja nagiba (-5/23°) kako bi zadovoljio osnovne ergonomske potrebe istovremeno smanjujući troškove. Za korisnike koji imaju druge načine prilagodbe (podesive stolove ili nosače monitora) optimalne visine gledanja, novi modeli 24G4XE i 27G4XE nadopunjuju seriju jednostavnijim stalcima po sjajnoj cijeni.

Svaki monitor može se pohvaliti Fast IPS panelom, koji pruža jasnu Full HD (1920x1080) rezoluciju upotpunjenu brzinom osvježenja od 180 Hz i vremenom odziva do 1ms GtG za besprijekoran, fluidni gaming. Uz svjetlinu od 300 nita, omjer kontrasta 1000:1 i podršku za HDR10, ovi monitori reproduciraju živopisne, realistične slike u širokom spektru gaminga.

Dizanirani za svestranost, oba modela su bez okvira s tri strane što ih čini idealnim za postavke s više monitora. Za gamere kojima je potrebna veća fleksibilnost, oba monitora opremljena su VESA 100x100 mogućnostima montiranja, što omogućuje pričvršćivanje krakova monitora na prilagođene visine i kuteve. Podrška za Adaptive-Sync osigurava glatku izvedbu bez nedosljednosti u različitim brzinama kadrova, a novi, intuitivni OSD izbornik i lagani G-Menu softver nude načine rada i značajke usmjerene na gamere kao što su Smart Crosshair ili Shadow Control.

Povezivost nije kompromitirana, oba modela sadrže 2x HDMI 2.0 i 1x DP 1.4 ulaza, uz 2x 2W zvučnika za potpuno multimedijsko iskustvo.