8 načina za prenamjenu starog Android ili iPhone mobitela

8 načina za prenamjenu starog Android ili iPhone mobitela

Stari pametni telefon, neovisno je li iPhone ili Android, može biti koristan na razne načine. I svaki od njih mnogo je bolji od bacanja u neku ladicu gdje će skupljati prašinu i nikad više biti od koristi ikome.

Kroz nastavak teksta donijet ćemo osam najbitnijih i možda se zamislite pa starog digitalnog ljubimca ponovno pokrenete i pružite mu novu šansu.

1. Kamera za automobil ili bicikl (dash cam)

U današnje vrijeme društvenih mreža iznimno su popularne takve kamere i zašto ne postaviti stari pametni telefon na vaše vozilo kako bi bio koristan u tom smislu? Tko zna što možete "uhvatiti". Možda nešto iznimno zabavno, a možda dokaz da u nekoj situaciji niste vi krivi, već druga osoba. A možda nekome pomognete na razne načine. To se za Android može uz aplikaciju AutoBoy Dash Cam i za iPhone kroz aplikaciju Smart Dash Cam.

2. Baby monitor

Djeca su zvrkasta i ako na sekundu sklonite pogled, mogu učiniti razne nepodopštine, koju mogu biti i opasne. Uz stari pametni telefon riješite brigu oko nadgledanja, a da si olakšate, preuzmite aplikaciju Cloud Baby Monitor.

3. Zaštita doma

Kao i u slučaju kamere u vozilima ili za nadgledanje djece, tako se može štititi i dom. Sve što vam treba jest stari uređaj, postavljen na strateško mjesto u domu i aplikacija Alfred Home Security Camera.

4. Istražite dubine

Kupite vodootpornu torbicu i krenite u istraživanje mora, jezera, rijeka ili bazena. Zašto biste riskirali s novijim pametnim telefonom ili kupovali posebnu opremu za snimanje pod površinom vode.

5. Osobni asistent

Istina, moguće je potrošiti novac na Alexu ili nešto slično, ali pametni telefoni mogu poslužiti. Dovoljno je da imaju Siri, Alexu, Google Assistant, Cortanu pa i Bixby. Samo, ostavite ih uključene na punjače cijelo vrijeme.

6. Pretražujte nebo u potrazi za asteroidima

Postavite pametni telefon kamerom prema nebu tijekom noći i pustite da odradi posao. Naravno, mora biti priključen na struju cijelo vrijeme. I mora biti Android jer iPhone nema mogućnost korištenja BONIC aplikacije.

7. Prečaci

Idealno za one koji se bave streamanjem sadržaja. Lakše mogu organizirati desktop korištenjem pametnog telefona. No, samo Android uređaji mogu koristiti Deckboard.

8. Ili ga se riješite...

Na kraju, sve je bolje nego ostaviti ga da skuplja prašinu. Prodajte stari uređaje. Poklonite ga. Ili ga reciklirajte.

Još iz kategorije

Stiže novi Canon EOS M50 Mark II

Stiže novi Canon EOS M50 Mark II

02.03.2021.

Kao odgovor na sve veću potražnju za kvalitetnim fotoaparatima kako bi se zadovoljila potražnja modernih tvoraca sadržaja, Canon Europe predstavlja EOS M50 Mark II, nasljednika nagrađivanog modela EOS M50, pohvalili su se iz Canona.

Bogati popusti za kraj mjeseca u Huawei servisnim centrima

Bogati popusti za kraj mjeseca u Huawei servisnim centrima

28.02.2021.

Huawei se odlučio dodatno približiti hrvatskim korisnicima nudeći im popravak ili osvježavanje svojih pametnih telefona po promotivnim cijenama. Svi korisnici koji posjete odabrani Huawei servisni centar svakog zadnjeg četvrtka, petka ili subote u mjesecu imaju na raspolaganju besplatnu zaštitnu foliju za zaslon njihovog uređaja, kao i 20 posto popusta na vanjamstvene popravke.

Novi Panasonicov telefoto objektiv

Novi Panasonicov telefoto objektiv

27.02.2021.

Panasonic predstavlja novi zamjenjivi telefoto objektiv sa zumom LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300) koji se temelji na sustavu L-Mount za svoje fotoaparate punog kadra bez zrcala iz serije LUMIX S.