MOBILNE MREŽE

Tvrtka koja upravlja tornjevima Telekom Austrie izlazi na burzu do kraja mjeseca

Tvrtka koja upravlja tornjevima Telekom Austrie izlazi na burzu do kraja mjeseca

Telekom Austria AG objavila je očekivani raspored za izdvajanje svog poslovanja tornjeva u zasebnu tvrtku EuroTeleSites AG i uvrštenje na službeno tržište Amtlicher Handel Bečke burze.

Uvrštenje i početak trgovanja dionicama EuroTeleSites AG na službenoj Očekuje se da će se tržište Bečke burze (u segmentu "Prime Market") održati 22. rujna 2023. ili približno tog datuma.

Dionice EuroTeleSitesa bit će raspodijeljene na temelju odgovarajućih stanja depozita u dionicama Telekoma Austria na kraju posljednjeg trgovinskog dana prije datuma raspodjele, za koji se očekuje da će biti 21. rujna 2023.

Dioničari Telekoma Austria AG dobit će jednu dodatnu Dionica EuroTeleSitesa za svake četiri dionice Telekoma Austria, a broj dionica Telekoma Austria koje drži svaki dioničar ostat će nepromijenjen izdvajanjem.

Dijelovi dionica manji od jedne dionice EuroTeleSitesa bit će prikupljeni i naknadno prodani na burzi. Prihodi će biti odobreni odgovarajućim dioničarima u gotovini, vjerojatno sredinom listopada 2023. Dioničari Telekom Austria AG ne moraju sklapati nikakve posebne aranžmane putem svoje banke depozitara za registraciju dionica EuroTeleSites AG ili za bilo kakvu realizaciju frakcijske dionice.

Očekuje se da će se dionicama Telekoma Austria trgovati "ex right" za dionice EuroTeleSitesa od 22. rujna 2023. nadalje.

Iz kompanije izričito napominju da se očekuje da će se polog dionica EuroTeleSitesa održati u utorak, 26. rujna 2023. ili približno tog datuma (dan namire). Hoće li dioničari EuroTeleSites AG moći raspolagati svojim dionicama EuroTeleSitesa putem burze već u vrijeme očekivanog početka trgovanja u petak, 22. rujna 2023. i prije njihovog unosa depozita, što se očekuje oko ili oko 26. rujna 2023. ovisit će o njihovoj banci depozitaru.

„Niti Telekom Austria AG niti EuroTeleSites AG nemaju mogućnost utjecati na to. Stoga se od dioničara traži da razjasne ispunjavaju li uvjete za otpuštanje svojih dionica EuroTeleSitesa prije upisa depozita kod svoje depozitne banke“, pojašnjavaju iz Telekom Austrie i dodaju kako „neće biti promjena u kotaciji dionica Telekoma Austria na Bečkoj burzi“.

Očekuje se da će se izdvajanje EuroTeleSites AG dogoditi neposredno prije kraja trećeg izvještajnog tromjesečja Telekom Austria AG. Budući da proces dekonsolidacije traje dulje, Telekom Austria AG odlučio je objaviti rezultate trećeg tromjesečja u skraćenom obliku, ali i dalje prema planu 17. listopada 2023. Odabrani pristup je predstaviti sažeto konsolidirano izvješće i sveobuhvatnu dobit kao da je poslovanje tornjeva dio Telekom Austria Grupe na datum izvještavanja 30. rujna 2023. Iznimno se odriče objave konsolidiranog izvješća o financijskom položaju i izvješća o novčanim tokovima, kao i izvještavanja po segmentima, pojašnjavaju iz Telekom Austrie.