Zuckerberg si isplatio plaću od jedan dolar

Zuckerberg si isplatio plaću od jedan dolar

Mark Zuckerberg imao je plaću u 2013. godini koja je iznosila jedan dolar i vi ste u jednom trenutku bili bolje plaćeni od njega.  Da, lijepo je šaliti se početkom travnja.  Inače, Mark je bio puno bolje plaćen u 2012. godini kada je njegova plaća iznosila 503.205 dolara.

No, idemo sada na one realnije brojke koje nisu šala. Mark je u 2013. godini zaradio 3,3 milijarde dolara od prodaje opcija na dionice u 2013. godini i iskoristio sve opcije za 60 milijuna dionica koje je iskoristio za lakše plaćanje poreza nakon što je Facebook izašao na burzu.

Osnivač Facebooka je dvadeset i drugi na listi najbogatijih ljudi prema Bloomberg Billionaires Indexu. Njegovo bogatstvo iznosi oko 27 milijardi dolara i drži 61,6 posto glasačke moći u Menlo Parku.

Zuckerbergova ukupna naknada u prošloj godini bila je 653.165 dolara, što je pad od 1,99 milijuna dolara u odnosu 2012. Naknada je prošle godine, osim jednog dolara plaće, potrošena za putničke pristojbe, gorivo, posadu i ugostiteljske troškove. Navodi se kako je uporaba njegovog privatnog zrakoplova dio Markovog sigurnosnog programa.