Zorin OS 16 donosi najispoliranije Linux iskustvo dosad

Zorin OS 16 donosi najispoliranije Linux iskustvo dosad

Kroz posljednjih dvadesetak godina pojavio se cijeli niz Linuxovih distribucija, ali Zorin OS 16 čini se kao “najispoliranija” i najbolja. Ako ne najbolja, onda ide uz bok distribucijama kao Pop!_OS COSMIC, Deepin Linux, Linux Mint i elementaryOS.

Iako su i prethodne verzije bile impresivne, nijedna nije bila toliko detaljno napravljena, toliko prijateljski nastrojena korisnicima, kao ova. Naime, napokon ne ostaje dojam kao da se Zorin OS previše trudi podsjećati na Windows.

Ovaj put svjedočimo originalnosti, inovativnosti, stabilnosti, produktivnosti... i zabavi, što je iznimno bitno u cijeloj priči. Razvojni tim se potrudio i ovaj put ponudio nešto "svoje", konkretniji odmak od Windowsa. To treba pozdraviti.

Naravno, korisnici imaju izbor, raditi uz Windows layout i dvije verzije koje se nude. Ili isto tako dvije verzije GNOME layouta. A kad se korisnik odluči na taj segment, može dodati i ponešto drugo, kao Jelly Mode, koji ostavlja dojam da je prozor od želea - kad se pomiče. Kome se ne sviđa, ne mora koristiti ništa od navedenog i imati potpuno "čist" način rada.

Aplikacije se mogu postavljati kako korisniku odgovara i u svakom segmentu su iznimno pregledne, odnosno, minimalističke. One koje dolaze zajedno s ovom distribucijom su LibreOffice, GIMP, Firefox, Evolution (za e-mail), Firefox, GNOME Maps, Cheese (webcam softver), Pitivi (video editor), Rhythmbox (audio player), GNOME Weather, snimač zvuka, poveći broj jednostavnih igara i još ponešto...

Zanimljivost je da se Zorin OS može povezati na Android operativni sustav, što je sjajno u doba pametnih telefona. U tom načinu rada moguće je čitati poruke, kontrolirati kursor pa pametni telefon postaje trackpad, nazvati sovj telefon, dijeliti podatke, postaviti datoteke s uređaja na računalo...

Na kraju, bitno je napomenuti da se Zorin OS 16 bazira na Ubuntu 20.04.3, uključuje sve otprije poznate Ubuntu značajke, koje su "user friendly"...

Više informacija, ali i link za download, potražite OVDJE.

Još iz kategorije

Aplikacija Moovit postala Huaweijev službeni partner za gradsku mobilnost

Aplikacija Moovit postala Huaweijev službeni partner za gradsku mobilnost

21.10.2021.

Huawei je objavio kako je odabrao Moovit, aplikaciju broj jedan za gradsku mobilnost u vlasništvu tvrtke Intel, za svog službenog partnera koji će gostima događanja pomoći da da sigurno pristignu u kongresni centar Mess Wien, gdje će Huawei predstaviti najnoviji uređaj iz Huawei nova serije pametnih telefona.

Prosječna plaća nastavila rasti, u Zagrebu je prešla granicu od 8.000 kuna

Prosječna plaća nastavila rasti, u Zagrebu je prešla granicu od 8.000 kuna

20.10.2021.

Prema podacima servisa MojaPlaća, u trećem kvartalu 2021. godine prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 7.237 kuna, što je 7% više nego u istom kvartalu prethodne godine te 1% više nego u prethodnom kvartalu 2021. godine.

Minecraft je malwareom najinficiranija igra na tržištu s 228 tisuća zaraženih korisnika

Minecraft je malwareom najinficiranija igra na tržištu s 228 tisuća zaraženih korisnika

19.10.2021.

Industrija videoigara procvala je tijekom pandemije koronavirusa jer su ljudi više no ikad prije bili zatvoreni u svojim domovima i trebali su neku razonodu. Naravno, takva situacija motivirala je hakere da se angažiraju pa “udare” jače no ikad kako bi iskoristili tako nešto.