Zorin OS 15 preuzet preko 1,7 milijuna puta

Zorin OS 15 preuzet preko 1,7 milijuna puta

Zorin OS u srpnju prošle godine je predstavljen kao jedno veliko osvježenje i očito je takvim prepoznat od strane korisnika jer preuzet je čak 1,7 milijuna puta.

I svi oni koji su ga preuzeli, sigurno se raduju novoj nadopuni tog sustava jer donosi razna poboljšanja. Prošla su stigla u siječnju ove godine i prihvaćena su na adekvatan način. Dakle, Zorin OS 15.3 dolazi dodatno "ispoliran", s još hardverskih kompatibilnosti, sve zahvaljujući Linux kernel v5.4.

Inače, Zorin OS je Linux distro i radi uz iznimno niske performanse, oponaša Windows 7 i kompatibilan je sa svime što danas zahtijeva i Windows 10. Barem kad se govori o osnovnim značajkama. Samim time, milijuni korisnika koji ne bi željeli "desetku", imaju rješenje. Posebno to vrijedi za Zorin OS 15 Lite, baziranom na GNOME Shellu, a koji je pak baziran na Ubuntu 18.04.3 LTS i koristi Linux Kernel 5.0.

Cilj kreatora koji stoje iza Zorin OS jest pridobiti korisnike računala slabijih performansi, a željnih većine mogućnosti koju ova distribucija nudi. Također, s obzirom da je baziran na Ubuntu 18.04.3 LTS, korisnici Zorin OS 15 bezbrižni su minimalno do 2023. po pitanju nadopuna i podrške.

Ali, naravno da to nije sve, Zorin 15.3 veže se uz Ubuntu 20.04 pa nudi kompatibilnost s Intelovom 11. generacijom procesora, kao i s nadolazećim procesorima koje nudi AMD. No, nudi i kompatibilnost za GPU koju će uskoro predstaviti tržištu AMD, što Zorin OS čini još poželjnijim.

Na kraju, Zorin Connect, kojim se može povezati račnalo s Android pametnim telefonom, dobiva poboljšanja kao automatsku pretragu uređaja na WiFi mrežama od povjerenja, kao i potpunu podršku za najnovije verzije Android sustava.

I LibreOffice dolazi s novijom nadopunom, riječ je o 6.4.6. Ali, nudi se i cijeli niz aplikacija koje dolaze uz Zorin, od Firefoxa, Audacity i raznih drugih od kojih će biti velike koristi...

Još iz kategorije

Europa snažnije kreće u utrku u superračunalstvu

Europa snažnije kreće u utrku u superračunalstvu

22.09.2020. komentiraj

Europska komisija predložila je novu Uredbu o Zajedničkom poduzeću za europsko računalstvo visokih performansi (EuroHPC) kako bi se zadržala i unaprijedila vodeća uloga Europe u superračunalstvu i kvantnom računalstvu. Tim sredstvima podupirat će se istraživanje i inovacije u području novih superračunalnih tehnologija, sustava i proizvoda, poticati razvoj vještina potrebnih za korištenje te infrastrukture i postaviti temelji prvorazrednog ekosustava u Europi. Prijedlog bi omogućio ulaganja u sljedeću generaciju superračunala u vrijednosti od 8 milijardi eura, što je znatno više nego u sadašnjem proračunu.

Griješim, dakle učim: Domaći poduzetnici dijele svoje uspone i padove

Griješim, dakle učim: Domaći poduzetnici dijele svoje uspone i padove

22.09.2020. komentiraj

Hrvatska gospodarska komora uz podršku Lean startup Hrvatske od rujna do studenoga organizira BizHack Startup Caffe. Radi se o ciklusu od pet online susreta s domaćim poduzetnicima s ciljem razmjene informacija, iskustava i znanja između poduzetnika i sudionika te međusobne pomoći pri lakšoj realizaciji poduzetničkih pothvata. Tema prvog BizHack Startup Caffea je  “Griješim, dakle učim”, a održat će se 23. rujna s početkom u 17h.

Bolt uveo još povoljniju kategoriju – Bolt Economy

Bolt uveo još povoljniju kategoriju – Bolt Economy

21.09.2020. komentiraj

Bolt uveo je novu kategoriju u svojoj mobilnoj aplikaciji koja omogućuje korisnicima još povoljnije kretanje gradom. Kategorija Bolt Economy za sada je dostupna u Zagrebu, a korisnici mogu uštedjeti do 20 posto u odnosu na standardne cijene.