Zorin OS 15 preuzet preko 1,7 milijuna puta

Zorin OS 15 preuzet preko 1,7 milijuna puta

Zorin OS u srpnju prošle godine je predstavljen kao jedno veliko osvježenje i očito je takvim prepoznat od strane korisnika jer preuzet je čak 1,7 milijuna puta.

I svi oni koji su ga preuzeli, sigurno se raduju novoj nadopuni tog sustava jer donosi razna poboljšanja. Prošla su stigla u siječnju ove godine i prihvaćena su na adekvatan način. Dakle, Zorin OS 15.3 dolazi dodatno "ispoliran", s još hardverskih kompatibilnosti, sve zahvaljujući Linux kernel v5.4.

Inače, Zorin OS je Linux distro i radi uz iznimno niske performanse, oponaša Windows 7 i kompatibilan je sa svime što danas zahtijeva i Windows 10. Barem kad se govori o osnovnim značajkama. Samim time, milijuni korisnika koji ne bi željeli "desetku", imaju rješenje. Posebno to vrijedi za Zorin OS 15 Lite, baziranom na GNOME Shellu, a koji je pak baziran na Ubuntu 18.04.3 LTS i koristi Linux Kernel 5.0.

Cilj kreatora koji stoje iza Zorin OS jest pridobiti korisnike računala slabijih performansi, a željnih većine mogućnosti koju ova distribucija nudi. Također, s obzirom da je baziran na Ubuntu 18.04.3 LTS, korisnici Zorin OS 15 bezbrižni su minimalno do 2023. po pitanju nadopuna i podrške.

Ali, naravno da to nije sve, Zorin 15.3 veže se uz Ubuntu 20.04 pa nudi kompatibilnost s Intelovom 11. generacijom procesora, kao i s nadolazećim procesorima koje nudi AMD. No, nudi i kompatibilnost za GPU koju će uskoro predstaviti tržištu AMD, što Zorin OS čini još poželjnijim.

Na kraju, Zorin Connect, kojim se može povezati račnalo s Android pametnim telefonom, dobiva poboljšanja kao automatsku pretragu uređaja na WiFi mrežama od povjerenja, kao i potpunu podršku za najnovije verzije Android sustava.

I LibreOffice dolazi s novijom nadopunom, riječ je o 6.4.6. Ali, nudi se i cijeli niz aplikacija koje dolaze uz Zorin, od Firefoxa, Audacity i raznih drugih od kojih će biti velike koristi...