Značajan napredak Infobipa

Značajan napredak Infobipa

 

Infobip je objavio drugo godišnje izvješće o okolišu, društvu i upravljanju (ESG - Environmental, Social, and Governance) u kojem se vidi značajan napredak njenih ESG inicijativa, ali i podatak da je dodatnih 1500 ljudi, preuzela kompanije Anam i Shift te opsluživala više od 10.000 klijenata diljem svijeta.

Hrvatski div povećao je posvećenost okolišu prošle godine, izmjerivši po prvi put svoj "ugljični otisak". Pritom su emisije ugljika kategorizirane u skladu s globalnim standardima i temeljem procjene rezultata osigurat će se ispunjavanje cilja potrebnog smanjenja ugljika.

Kako bi dodatno smanjio eventualni negativni utjecaj na okoliš, Infobip je 2021. izgradio i novi zagrebački kampus u Hrvatskoj, sve u skladu s najvišim ekološkim standardima te na taj način došao do energetskog certifikata "A" razreda.

Također, Infobip je poboljšao mogućnosti koje nudi za mlade diljem svijeta, uzvrativši donacijama više od 200.000 eura tijekom 2021., što je dvostruko više nego godinu prije. Nadalje, kompanija je podržala više od 70 neprofitnih organizacija, škola, obrazovnih centara i društvenih poduzeća diljem svijeta.

Ove inicijative su lokalno implementirane od strane regionalnih grupa za društveno odgovorno poslovanje (DOP), uspostavljenih 2021., a koje djeluju u svakoj regiji u kojoj se nalaze. Infobip je i osnažio predanost pomoći u uklanjanju obrazovnog, geografskog i rodnog jaza u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu, umjetnosti i matematici (STEAM) kroz neprofitna partnerstva na globalnoj razini. Kompanija je podržala i lokalne humanitarne inicijative osiguravajući novac i donacije kao što su prijenosna računala ili oprema te "tech4good" - besplatni ili sniženi Infobipovi proizvodi i usluge.

Provedena je i prva procjena ekonomskih, ekoloških i društvenih pitanja koja su najvažnija za Infobipovo poslovanje i sve koji sudjeluju u njemu na direktan način. Nakon procjene, Infobip je prioritetna pitanja "preslikao" na ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda (SGD - Sustainable Development Goals).

Osnovana je i Zaklada Infobip, a radi se o neprofitnoj organizaciji koja podržava dobrotvorne projekte u područjima STEAM-a, zdravlja i humanitarnih potreba. U 2021. Zaklada je pregledala brojne zahtjeve za donacije i financirala više od 30 neprofitnih organizacija u Hrvatskoj.

"U Infobipu vjerujemo da moramo imati pozitivan i značajan utjecaj na okoliš i širu zajednicu u kojoj poslujemo. Ovogodišnje izvješće pokazuje našu predanost tom uvjerenju i značajan napredak koji smo postigli u posljednjih 12 mjeseci. I ne mislimo stati. Nastavit ćemo izvještavati o našim ESG inicijativama i poboljšati ih tijekom sljedeće godine kako bismo ostvarili dugoročni održivi rast dok pomažemo organizacijama ostvariti značajnije veze sa svojim klijentima na globalnoj razini", rekao je Silvio Kutić, izvršni direktor (CEO) Infobipa.

Uz ispunjavanje svojih ESG odgovornosti, Infobip je ojačao i predanost prema korisnicima, ljudima općenito i proizvodima. Kompanija se udružila s Međunarodnom organizacijom za kulturnu raznolikost (International Cultural Diversity Organisation) kako bi razvila politiku raznolikosti i inkluzije i dobila je Best Employer Brand Event 2021. priznanje.

U međuvremenu, fokus kompanije na digitalnu transformaciju omogućio joj je pružanje ključnih komunikacijskih usluga korisnicima kako bi javnost bila informirana i sigurna tijekom trajanja pandemije koronavirusa. Pokazujući predanost kompanije pri pružanju pomoći korisnicima, Infobipovi proizvodi i rješenja osvojili su nekoliko nagrada u 2021., uključujući rangiranje kao vodeći pružatelj usluga u CPaaS-u i prostoru za mobilne poruke od strane Juniper Researcha.