Zipato dobio nagradu CES 2017 Innovation Awards u kategoriji Smart Home

Zipato dobio nagradu CES 2017 Innovation Awards u kategoriji Smart Home
Dražen Tomić

Hrvatski startup Zipato objavio kako je dobio nagradu CES 2017 Innovation Awards i to za novu verziju njihovog rješenja za nadzor pametnog doma ZipaTile. Proizvode uključene u tu nagradu ocjenjuje stručni ocjenjivački sud koji time honorira dizajn i tehnički aspekt rješenja tehnologije za krajnje potrošače i to u ukupno 28 kategorija proizvoda.

ZipaTile je kontrolna ploča za pametne domove instalirana na 8-inčnom tabletu kojeg pokreće Android OS s velikim brojem raznih senzora. Korisnici ju mogu lako instalirati na zid u bilo kojoj prostoriji u domu, a, zahvaljujući brojnim softverskim rješenjima, ona će lako zamijeniti uobičajeni sustav sigurnosti, termostat, interfon i kontroler automatizacije doma u jednom uređaju.

Zipato je već dobro poznat po ranijim rješenjima za profesionalnu automatizaciju doma i podršku za više protokola. Tako ZipaTile dolazi s ugrađenim kontrolerima za Z-wave, Zigbee, KNX, Bluetooth i WiFi uređaje. Zahvaljujući tome ZipaTile može biti instaliran u nove ili postojeće domove i pružiti odlično iskustvo automatizacije i nadzora svim članovima kućanstva.

"Velika nam je čast naći da nas je CES uvrstio u prestižno društvo dobitnika priznanja za inovacije. ZipaTile je rezultat predanog rada visoko motiviranih djelatnika u posljednjih pet godina. Intenzivno smo komunicirali s tisućama naših klijenata diljem svijeta i usko surađivali s partnerima kako bismo stvorili ovaj revolucionarni uređaj koji se može uklopiti u svaki dom i učiniti ga sigurnijim, energetski učinkovitijim i ugodnijim za cijelu obitelj, rekao je prvi čovjek Zipata Sebastijan Popović.

ZipaTile će biti izložen na sajmu CES 2017 u Las Vegasu koji će se održati od 5. do 8. siječnja, a prestižno priznanje za inovacije sponzorira organizator sajma CTA. Svi prijavljeni proizvodi ocjenjuju se po inovativnim inženjerskim i estetskim kriterijima, kao i prema dizajnu, jednostavnosti implementacije i korištenja te usporedbi s drugim, sličnim proizvodima na tržištu.