ZIP organizira Idea Bootcamp natjecanje

ZIP organizira Idea Bootcamp natjecanje
Fotolia

Nakon uspješno održanog natjecanja u Velikoj Gorici, #startupVG, Zagrebački inkubator poduzetništva organizira novo vikend natjecanje nazvano #startupZG. Ono će se održati 1. prosinca od 9 do 20 sati i dva dana kasnije od 9 do 15 sati u prostorima ZIP-a.

#startupZG natjecanje u razvijanju inovativnih poslovnih ideja je efikasan i brz način predstavljanja novih ideja, formiranja timova i validiranja poslovnih pothvata. Kako bi se natjecatelje dodatno motiviralo osigurana je i novčana nagrada od deset tisuća kuna. Prijave su otvorene do 27. studenog, a svi zainteresirani mogu se prijaviti online.

Na početku vikenda sudionici će predstaviti svoje poslovne tehnološke ideje, a moguća je i prijava natjecatelja bez vlastite ideje koji će se tijekom formiranja timova prvog dana moći priključiti nekom od timova. Nakon što su timovi formirani, sudjelovat će u radionici “Kako napraviti dobru prezentaciju“ kako bi naučili predstaviti svoju poslovnu ideju potencijalnim kupcima ili investitorima. Potom slijede spajanja timova s mentorima te rad na razvoju.

Novitet koji ovaj tip natjecanja nudi je predavanje stranog stručnjaka po uzoru na ZIP-ov projekt Master Class. Ovaj će put gostovati Andreas Wil Gerdes, čovjek s bogatim poduzetničkim iskustvom koji je najpoznatiji po osnivanju StartUp Malta fundacije koja aktivno podupire razvoj startupa već 18 godina. Predavanje će se održati prvog dana natjecanja u 18 sati i timovima bi kroz interaktivan način rada trebalo pomoći u razvoju poslovne ideje.