ZIP organizira Idea Bootcamp natjecanje

ZIP organizira Idea Bootcamp natjecanje

Foto: Fotolia

Nakon uspješno održanog natjecanja u Velikoj Gorici, #startupVG, Zagrebački inkubator poduzetništva organizira novo vikend natjecanje nazvano #startupZG. Ono će se održati 1. prosinca od 9 do 20 sati i dva dana kasnije od 9 do 15 sati u prostorima ZIP-a.

#startupZG natjecanje u razvijanju inovativnih poslovnih ideja je efikasan i brz način predstavljanja novih ideja, formiranja timova i validiranja poslovnih pothvata. Kako bi se natjecatelje dodatno motiviralo osigurana je i novčana nagrada od deset tisuća kuna. Prijave su otvorene do 27. studenog, a svi zainteresirani mogu se prijaviti online.

Na početku vikenda sudionici će predstaviti svoje poslovne tehnološke ideje, a moguća je i prijava natjecatelja bez vlastite ideje koji će se tijekom formiranja timova prvog dana moći priključiti nekom od timova. Nakon što su timovi formirani, sudjelovat će u radionici ”Kako napraviti dobru prezentaciju” kako bi naučili predstaviti svoju poslovnu ideju potencijalnim kupcima ili investitorima. Potom slijede spajanja timova s mentorima te rad na razvoju.

Novitet koji ovaj tip natjecanja nudi je predavanje stranog stručnjaka po uzoru na ZIP-ov projekt Master Class. Ovaj će put gostovati Andreas Wil Gerdes, čovjek s bogatim poduzetničkim iskustvom koji je najpoznatiji po osnivanju StartUp Malta fundacije koja aktivno podupire razvoj startupa već 18 godina. Predavanje će se održati prvog dana natjecanja u 18 sati i timovima bi kroz interaktivan način rada trebalo pomoći u razvoju poslovne ideje.

Još iz kategorije

Otvorene su prijave za Startup Factory predakceleracijski program

Otvorene su prijave za Startup Factory predakceleracijski program

21.08.2018. komentiraj

Startup Factory kreće s novim, trećim, ciklusom predakceleracijskog programa. Startupe očekuje intenzivna edukacija, pomoć vrhunskih mentora, ZICER-ova poticajna infrastruktura i promocijska podrška.

Windows 10 Mail konačno dobiva mogućnost crtanja po porukama

Windows 10 Mail konačno dobiva mogućnost crtanja po porukama

20.08.2018. komentiraj

Microsoft konstantno unapređuje Windows 10 operativni sustav te alate i usluge koji se vežu uz njega. A posljednji predstavljeni novitet jest onaj za Mail aplikaciju, koja dobiva „tintu“ pa uz tu mogućnost korisnici mogu unutar e-mail poruka postaviti svoje potpise koji izgledaju kao na papiru.

Algebra preuzela vodstvo na rang listi privatnih veleučilišta i visokih škola

Algebra preuzela vodstvo na rang listi privatnih veleučilišta i visokih škola

20.08.2018. komentiraj

U novu će akademsku godinu, sudeći po rezultatima upisa na ljetnom upisnom roku i iskazanim trendovima, Visoko učilište Algebra po prvi puta ući s više od 300 upisanih brucoša na svojim digitalnim studijima: na studij digitalnog marketinga upisano je 10 posto više studenata, a na studije primijenjenog računarstva ukupno 30 posto više studenata nego prilikom upisa u prošlu akademsku godinu.