Žene podijeljene u mišljenju o prioritetima ravnopravnosti u sektoru tehnologije

Žene podijeljene u mišljenju o prioritetima ravnopravnosti u sektoru tehnologije
Fotolia

Prema globalnom istraživanju Booking.coma, 54% žena koje trenutačno rade u sektoru tehnologije diljem svijeta smatra da je rad na ravnopravnosti spolova u tehnološkom svijetu danas prioritet. Nešto više žena iz tog sektora (56%) smatra da se u njihovoj tvrtki zaista radi na ravnopravnosti spolova.

Iako inicijative za smanjenje nesrazmjera u zastupljenosti spolova imaju ponešto uspjeha, tvrtke i sama industrija moraju pokazati veću obvezu prema njegovanju ženskog talenta ako žele održati reprezentativnu i vještu radnu snagu. Pritom se ne misli samo na žene koje razmišljaju o karijeri u tehnologiji, nego i na priznate stručnjakinje u tom sektoru.

Autori istraživanja zamijetili su da je došlo do promjene fokusa kod tehnoloških tvrtki kako bi privukle potrebni talent. Osim zadržavanja talenata, one pojačavaju napore koje ulažu u ponovno privlačenje žena koje su napustile sektor i žele se ponovno vratiti u njega. Zadržavanjem znanja i iskustva tih žena tehnološke tvrtke neće profitirati samo kulturno, nego i financijski, a poboljšat će im se i reputacija.

U najnovijem izvješću World Economic Forum Gender Gap Report utvrđeno je da dolazi do povećanja nesrazmjera u zastupljenosti spolova. No, žene ipak daju velik doprinos u svim sferama poslovanja.

Na pitanje o tome koje pogodnosti tehnološkim tvrtkama može donijeti veća zastupljenost spolova, 90% žena zaposlenih u tehnoloških tvrtkama, kao i studentice koje žele ostvariti karijeru u tom sektoru, kažu da bi to pomoglo pri ostvarivanju veće zastupljenosti spolova, donijelo nove perspektive, vještine i iskustva. One su također navele veću fleksibilnost po pitanju pogodnosti vezanih uz ljudske resurse (90%) i poboljšano radno okruženje za sve zaposlenike (90%).

Osim kulturnih pogodnosti, žene sve više smatraju da će njihova zastupljenost u tehnoloških tvrtkama doprinijeti boljoj reputaciji tvrtke i branda (88%) te općenito većem povjerenju u tehnološke tvrtke (87%). 63% povratnica u sektor tehnologije, ili onih koje su napravile pauzu pa se vratile, smatraju pauzu u karijeri štetnom za njihov osobni razvoj. 73% smatra da sektor mora aktivno poduzimati više kako bi im pružio podršku pri ponovnom vraćanju u tehnologiju.