Zbor HND-a raspisao natječaj „SAP ICT Journalist Prize Božo Težak”

Zbor HND-a raspisao natječaj „SAP ICT Journalist Prize Božo Težak”

Foto: Fotolia

Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisao je natječaj za 12. dodjelu novinarskih nagrada „SAP ICT Journalist Prize Božo Težak.” Natječaj za najbolje novinarske radove objavljene u 2012. godini otvoren je jučer, 26. ožujka i traje zaključno do 20. travnja ove godine. Nagrade se dodjeljuju za radove objavljene u prethodnoj kalendarskoj godini u slijedećim kategorijama: nagrada za najbolji novinarski uradak, nagrada za najbolji urednički uradak, nagrada za ICT novinara godine. Od osnivanja nagrade 2001. godine, glavni sponzor i partner dodjele nagrade je tvrtka SAP.

Nagrade Zbora ICT novinara Hrvatskog novinarskog društva – ogranka novinara koji svojim radom prate zbivanja u svijetu informacijskih i komunikacijskih tehnologija - dodjeljuju se za najbolje radove iz svih medija - novine, radio, televizija, Internet. Novinarske radove za nagradu Zbora ICT novinara HND-a mogu predlagati svi pojedinci, svi ogranci i redakcije.

Zbor informatičkih novinara omogućio je da se radovi  izravno  prijavljuju na web stranici www.sapmag.com.hr/sapbozotezak. Radove veličine do 200MB ocjenjuje Pravilnikom utvrđeni žiri koji ima pet članova, a uključuje sljedeće članove: Hrvoje Balen, član uprave Algebre; Marko Biljan, direktor korporativnih komunikacija SAP-a; Vladimir Lulić, glavni tajnik HND-a, Damir Šohar, viši savjetnik iz tvrtke InfoCumulus, te Dražen Tomić, glavni urednik portala ICTbusiness.info. Žiri donosi odluku o nagradama za novinarski i urednički uradak dok se odluka o nagradi informatički novinar godine donosi na temelju glasovanja članova Zbora informatičkih novinara HND-a, prema posebnom Pravilniku o nominacijama i glasovanju.

Nagrade 12. dodjele „SAP ICT Journalist Prize Božo Težak” novčanog su karaktera, a dodjeljuju se po jednom laureatu za svaku kategoriju. Natječaj završava 22. travnja 2013. godine, nakon čega će žiri ocjenjivati radove. Svečana dodjela nagrada održat će se 28. svibnja 2013. na SAP FORUM poslovno-tehnološkoj konferenciji na zagrebačkom Jarunu.

Još iz kategorije

Nova prilika za ulazak u ZICER

Nova prilika za ulazak u ZICER

08.07.2020. komentiraj

Zagrebački inovacijski centar - ZICER u program Inkubacije prima ograničeni broj perspektivnih tehnoloških startupova. „Razvijaš li inovativan proizvod, a ne znaš gdje pronaći pozitivnu startup vibru, izvrsne edukacije, mentore, vrhunski opremljene labose i kreativan kutak iz kojeg ćeš raditi, nastavi čitati. Prije nego li se ljetne vrućine rasplamsaju, ti potakni svoj poduzetnički žar“, poručuju iz Zicera.

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.