Zbog koronavirusa Gamescom će ove godine biti održan digitalno

Zbog koronavirusa Gamescom će ove godine biti održan digitalno
Dražen Tomić / Tomich Productions

Njemačka kancelarka Angela Merkel najavila je popuštanje mjera namijenjenih sprečavanju širenja koronavirusa, što olakšava manjim obrtima ponovno pokretanje rada, ali za veće ne mijenja previše na situaciji jer zabrane za veće događaje ostaju na snazi do minimalno 31. kolovoza!

Među žrtvama takve odluke je i Gamescom, veliki njemački gaming sajam, koji u Köln svake godine privlači oko 350.000 posjetitelja. Primjerice, prošle godine bilo ih je 373.000, od toga 1153 izlagača, a sve se održalo na 218.000 četvornih metara prostora. Otkazivanjem se Gamescom pridružio velikim sajmovima kao GDC i E3, koji su također otkazani zbog pandemije.

No, činilo se da bi činjenica da je Gamescom planiran za 25. do 29. kolovoza mogla pomoći, jer ostala je nada da će "vrijeme učiniti svoje". Sad je jasno da to sad neće biti moguće i službeno priopćenje organizatora jest da će zabrana utjecati na sajam, što otkazivanje samo po sebi sugerira, ali zato raduje dodatak da će se "sasvim sigurno održati u digitalnom obliku".

Ne bi to bilo toliko novo za Gamescom. Naime, voditelj Geoff Keighley je prošle godine održao događaj pod nazivom Gamescom Opening Night Live, koji se prenosio online i trajao dva sata. Unutar tog programa predstavljene su ili najavljene igre kao Death Stranding, Gears 5, Call of Duty: Modern Warfare te mnoge druge...

Već se zna, Keighley će 24. kolovoza održati novi Gamescom Opening Night Live, koji bi također trebao trajati oko dva sata te će se na njemu moći čuti i vidjeti razni noviteti iz gamerske industrije. Samim time, obožavatelji neće ostati potpuno zakinuti za sve što se događa, bez obzira što uživo neće biti prisutni na sajmu. Naravno, izlagači, gaming studiji i mediji doći će itekako na svoje. Barem donekle...

Sve u svemu, čini se da ćemo barem kroz digitalne prezentacije vidjeti što donose igre kao The Last of Us 2, Cyberpunk 2077, Ghost of Tsushima, ali i što ima novo s PlayStation 5 i Xbox Series X konzolama, kao što je novo u svijetu PC gaminga.