Završnica studentskog natjecanja Mozgalo

Završnica studentskog natjecanja Mozgalo
DepositPhotos

Ovog će se tjedna održati završnica studentskog natjecanja Mozgalo. Finale je na rasporedu u srijedu, 12. lipnja, u zagrebačkom Plaza Event Centru s početkom u 17 sati.

Svoja rješenja nazočnima i stručnom žiriju predstavit će timovi koji su se plasirali u finale: BiotechRi, Big Whales, KKF, Outliers, Pessoe i Pet Matematičara. Njihovi su projekti rezultat višemjesečnog rada i sudjelovanja na brojnim korisnim radionicama koje su održane u sklopu tog natjecanja.

Najuspješnije studente čeka bogati nagradni fond. Tako će prvoplasirani tim osvojiti 14 tisuća kuna, 10 tisuća iznosi nagrada za drugo, a 6 tisuća kuna za treće mjesto. Tu je i dodatna nagrada od tisuću kuna za najbolju prezentaciju. U žiriju će sudjelovati predstavnici tvrtki koje posljednjih nekoliko mjeseci pomagale natjecateljima kroz radionice.

Mozgalo je natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja čiji je cilj poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Sudionici kroz taj program ujedno razvijaju komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora.