Završnica studentskog natjecanja Mozgalo

Završnica studentskog natjecanja Mozgalo

Foto: DepositPhotos

Ovog će se tjedna održati završnica studentskog natjecanja Mozgalo. Finale je na rasporedu u srijedu, 12. lipnja, u zagrebačkom Plaza Event Centru s početkom u 17 sati.

Svoja rješenja nazočnima i stručnom žiriju predstavit će timovi koji su se plasirali u finale: BiotechRi, Big Whales, KKF, Outliers, Pessoe i Pet Matematičara. Njihovi su projekti rezultat višemjesečnog rada i sudjelovanja na brojnim korisnim radionicama koje su održane u sklopu tog natjecanja.

Najuspješnije studente čeka bogati nagradni fond. Tako će prvoplasirani tim osvojiti 14 tisuća kuna, 10 tisuća iznosi nagrada za drugo, a 6 tisuća kuna za treće mjesto. Tu je i dodatna nagrada od tisuću kuna za najbolju prezentaciju. U žiriju će sudjelovati predstavnici tvrtki koje posljednjih nekoliko mjeseci pomagale natjecateljima kroz radionice.

Mozgalo je natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja čiji je cilj poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Sudionici kroz taj program ujedno razvijaju komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora.

Još iz kategorije

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

25.06.2019. komentiraj

Bolt je uveo dvije nove usluge – Bolt for Business, portal koji omogućava tvrtkama da upravljaju i plaćaju sve svoje poslovne vožnje te uslugu Comfort koja privatnim i poslovnim korisnicima nudi udobnije vožnje u prostranijim osobnim automobilima.

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

24.06.2019. komentiraj

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju je objavio istraživački tim WPP-a Kantar, rangira Huawei na 47. mjesto (skok za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu), s osam posto povećanja vrijednosti brenda. Ovo je četvrta godina zaredom da je Huawei uvršten među 50 najboljih.

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

23.06.2019. komentiraj

Vrhunac je 3. sezone A1 Adria League powered by ESL koja se igra online. Poznati su pobjednici CS:GO i Dota2. Što se tiče mobilnih igara, završile su kvalifikacije za Clash Royale i idućeg vikenda saznat ćemo pobjednika. Istovremeno će se igrati kvalifikacije za četvrtu igru – Hearthstone, najpopularniju digitalnu kartašku igru.