Završio The Geek Gathering

Završio The Geek Gathering
Dražen Karačić Osijek031.com

Vruć početak informatičke jeseni u Osijeku zaključila je konferencija "The Geek Gathering". Ovaj je događaj bio namijenjen prvenstveno developerima koji su se proteklog vikenda odazvali u velikom broju. Planirano je, naime, da će biti oko 200 sudionika, a ukupna brojka onih koji su prošli kroz TGG, uključujući predavače, novinare i slučajne namjernike, dogurala je i do 250.

U tematskom smislu pokrivene su neke od najvažnijih tema bitnih za developere. Program konferencije je osmišljen s ciljem upoznavanja polaznika s novim tehnologijama, načinima rada i konkretnim rješenjima kako bi razinu znanja podigli na višu razinu, a osnovne teme bile su vezane uz Hybrid mobile development, Cloud computing, rad na Xamarin platformi, web sigurnost, HTML 5 i big data.

Zanimljivo je kako je konferenciju organizirala agencija "Luminis", tvrtka koja se bavi organizacijom raznih događaja, i nema nikakve veze s IT-em. Za stručni su dio potražili pomoć unutar udruge "Osijek Software City", točnije od tvrtke "Mono" čiji su djelatnici kvalitetno osmislili program.

Moramo pohvaliti i izbor lokacije. Prostor nekadašnje tiskare tvrtke "Litokarton" u središtu Osijeka, koji je nedavno obnovljen i prilagođen komercijalnim sadržajima, bio je pun pogodak. Tijekom ove godine okončana je obnova tog prostora i počeli su useljavati prvi korisnici, a TGG je pokazao kako konferencijski sadržaji dodatno oživljavaju tu sve posjećeniju lokaciju.

Svaka konferencija je nedorečena ako nema dodatnih sadržaja opuštajućeg karaktera, odnosno prilike za druženje i zabavu. Niti to nije izostalo ovom prigodom pa su sudionici mogli uživati u "Retro Gaming Zoni", zabavi za sudionike, koncertu Hladnog piva, ali i sjajnim ručkom kojeg su u dvorištu "Litokartona" svakodnevno za sve geekove pripremali članovi 'Kluba majstora kotlića'.