Završila prva regionalna konferencija o internetskom poslovanju OMGcommerce

Završila prva regionalna konferencija o internetskom poslovanju OMGcommerce

Foto: Marina Filipović Marinshe

Završila je prva regionalna konferencija o internetskom poslovanju OMGcommerce koja se prošli tjedan održavala u hotelu Double Tree by Hilton Zagreb. Posljednjeg dana konferencije, u petak, okupljeni su imali prilike saznati najnovije podatke o korištenju mobilnog interneta u JI Europi.

“U svijetu se 10% prometa na internetu napravi preko mobitela, a slično je i u Hrvatskoj gdje je riječ o 9%,” rekao je Matija Žulj iz Click Attacka. U Srbiji, Makedoniji i BiH mobilni je internet manje razvijen i zauzima 5-8%. Prema istraživanju Click Attacka, mobilni se internet najviše koristi vikendom. Kad je riječ o radnim danima, na mobitelima najčešće surfamo ponedjeljkom i četvrtkom, a najmanje petkom.

Jedno od zanimljivih predavanja istaknulo je probleme koje lokalni internetski trgovci imaju u svom poslovanju. Pedja Pušelja Blogowski iz WTFJeansa istaknuo  je probleme s naplatom, carinom i nemogućnost povrata robe u jamstvenom roku.

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.