Završena GDi Ensemble konferencija

Završena GDi Ensemble konferencija

Sredinom tjedna u Zagrebu je održana dvodnevna konferencija na temu digitalne transformacije upravljanja imovinom, operacijama i poslovnim pokazateljima koju je organizirao GDi. Na tom se događaju okupilo 70-ak IT stručnjaka, IT direktora, stručnjaka u izgradnji i održavanju infrastrukture i direktora logistike.

Prvi dan konferencije započeo je povezivanjem digitalne i poslovne transformacije kroz prikaz GDi Ensemble primjera digitalne transformacije i trendova na primjerima kompanija iz regije i svijeta. Glavna poruka uvodnih predavanja predsjednika uprave GDi Grupe Borana Lončarića i posebnog gosta Velimira Sriće bila je vezana uz buđenje svijesti o potrebi za ubrzavanjem poslovnih i tehnoloških promjena jer, istaknuli su, digitalno već sada vlada svijetom.

U sklopu konferencije GDi je predstavio i partnerstvo s Microsoftom na izgradnji globalnih poslovnih rješenja u domenama usluga u Azure oblaku, IoT-a, HoloLensa i naprednih poslovnih analiza podataka. U fokusu drugog dana konferencije bila su industrijska iskustva iz domene logistike i transporta te rješenja koja uključuju tehnologije kao što su IoT i M2M uz primjere korištenja raznih senzora i aktuatora, te cjelovitih integracija u poslovne procese.