Završena deveta sezona A1 Adria League

Završena deveta sezona A1 Adria League

Ekipa Salada de Frutas u Brawl Starsu, Tarik “amke” Novo u FIFA22 i BLUEJAYS u CS:GO prvaci su velike završnice devete sezone A1 Adria League, najvećeg regionalnog esport natjecanja održanog u sklopu festivala Reboot Online Games Week powered by A1 u Osijeku. Fenomenalnim mečevima završena je uzbudljiva sezona koja je pobjednicima osigurala bogate nagrade. Pobjednici natjecanja u sklopu 9. sezone podijelili su gotovo 100 tisuća kuna koje je osigurala A1 Hrvatska, od kojih je 66 tisuća podijeljeno proteklog vikenda u Osijeku.

Prvog dana natjecanja saznali smo pobjednike mobilne igre Brawl Stars - Salada de Frutas. Posebno ih je obradovala i direktna ulaznica na finale Clash of Leagues međunarodnog natjecanja koje će se održati u Salzburgu 1. srpnja. Drugu godinu zaredom saznat ćemo koji će od najboljih Brawl Stars gejmera iz pet europskih liga - A1 esports League, A1 Gaming League, VOKA League, Swisscom Hero League i A1 Adria League, odnijeti paneuropsku pobjedničku titulu.

Tarik “amke” Novo po četvrti put za redom osvojio je A1 Adria League iako je u grupnoj fazi startao s dva poraza. Marko “mrky” Matančić dao je sve od sebe, ali iskusni veteran amke ipak je na kraju slavio s 3:2.

Makedonska petorka BLUEJAYS već je neko vrijeme jedna je od najboljih CS:GO ekipa koje smo imali priliku gledati. Svoju su formu potvrdili i u devetoj sezoni nadigravši BLINK s 2:0, što im je osim novčane nagrade i prestižne titule pobjednika A1 Adria League osiguralo i mjesto u Adria CS:GO Prvenstvu 2022.

„Iza nas je nezaboravna deveta sezona A1 Adria League čija je velika završnica donijela puno veselja sudionicima i esport obožavateljima. Želim se zahvaliti našim igračima koji su tijekom natjecanja poštovali fair play igru, protivnike i nultu

toleranciju govora mržnje. Važno nam je da kao regionalni esport lider svakodnevno sudjelujemo u izgradnji zdravog gaming ekosustava, a upravo nam natjecanja poput A1 Adria League to i omogućuju“ izjavila je Iva Ančić, rukovoditeljica odjela za brend i marketinške komunikacije u A1 Hrvatska.

Osim spektakularnih gamerskih mečeva čiji su prijenos omogućile gigabitne brzine i niska latencija A1 optičke mreže, u sklopu ovogodišnjeg programa održane su i zanimljive panel rasprave o ispravnom postupanju u „toksičnom“ okruženju, prehrani koja vodi do najboljih gamerskih rezultata, ali i o vježbama za održavanje tjelesne vitalnosti unatoč provedenom vremenu za računalom.

Kako A1 Hrvatska uvijek misli i na potrebite pa je u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu održana i humanitarna akcija za kupnju uređaja namijenjenog slijepom jedanaestogodišnjem dječaku Luki.

U Osijeku se istovremeno održavao i Pannonian Challenge s kojim A1 Hrvatska surađuje jedanaestu godinu za redom. Posjetitelje jednog od prestižnih svjetskih natjecanja u ekstremnim sportovima ugodno je iznenadila putujuća gaming postaja A1 Adria League. Ekstremni sportaši, njihovi navijači i svi dugi koji su se našli u Osijeku mogli su isprobati neke od najpopularnijih svjetskih igara na mobilnim uređajima, računalima ili PlayStation konzoli.

Još iz kategorije

Završena je deveta sezona A1 Adria League,  ali nema odmora za esportaše

Završena je deveta sezona A1 Adria League, ali nema odmora za esportaše

25.06.2022.

Na završnici devete sezone A1 Adria League, koja se održavala u sklopu Reboot Online Games Weeka od 15. do 19. lipnja u Osijeku, okrunili smo pobjednike u posljednje tri igre – CS:GO, Brawl Stars i FIFA22. Prvaci u igrama Clash Royale, PUBG: BATTLEGROUNDS, League of Legends i VALORANT poznati su bili tijekom proljetne sezone.

Drastičan pad interesa za kriptoaplikacijama u Europi

Drastičan pad interesa za kriptoaplikacijama u Europi

24.06.2022.

Tržište kriptovaluta na globalnoj je razini u određenom padu, što se odrazilo i na aplikacije koje se vežu uz njih. Bankless Times je to zorno prikazao kroz istraživanje i ukazao na podatak da je u Europi zabilježeno 19,9 milijuna prvih instalacija kriptoaplikacija kroz prva tri mjeseca ove godine.

Hrvatska je u plusu 56,88 milijardi kuna u odnosu na uplaćena sredstva u proračun Europske unije

Hrvatska je u plusu 56,88 milijardi kuna u odnosu na uplaćena sredstva u proračun Europske unije

24.06.2022.

Na 127. sjednici Vlade Republike Hrvatske ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak predstavila je Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj koje je potom usvojeno.